perjantai 26. helmikuuta 2016

Pojan synnytyskertomus

Tästä tuli tälläinen yli pitkä synnytyskertomus, mutta toivottavasti jaksatte lukea loppuun. :) Sunnuntaina elettiin vielä normaalia arkea ja kävin vielä sairaalakassiani läpi ja poistin sieltä ylimääräisiä tavaroita.

Kello 14 eteenpäin rupesin etsiskelemään yhtä kadonnutta tavaraa ja yli tunnin kyykkiessäni ja jakkaralle noustessa rupesi tulemaan alavatsakipuja ja painetta alapäähän, mitä ei ollut pariin päivään. Kivut kun jatkui pitempään otin panadolin, lämmitin vehnätyynyn ja lepäilin. Kello 16 - 20 makoilin sängyssä ja puol viideltä kävin vessassa, jossa huomasin limatulppaa tulleen. Menin kuumaan suihkuun jos lähtö vielä tulisi. Suihkun jälkeen pakkasin varmuuden vuoksi sairaalakassin kokonaan valmiiksi ja yritin syödä ruokaa samalla pitäen lämmintä vehnätyynyä alavatsalla. Kello 18 eteenpäin lepäilin sängyssä ja välillä kävelin kämppää ympäri pidellen vehnätyynyä mahan päällä. Melkein koko päivän olin joutunut vessassa ravaamaan kun maha oli sekaisin.

Kello 20 - 22 soitin miehen mielenrauhaksi kätilölle kun supistuksia tuli parin minuutein välein, mutta olivat vielä kestettäviä. Sain sen odotetun vastauksen, että tule paikalle sitten kun et pysty kotona enää olemaan ja valmistaudu, että voin joutua vielä kotiin. Kello 21 aikaan kivut rupesi kovenemaan entisestään ja sanoin miehelle, että käydään nyt näytillä ihan varmuuden vuoksi. Kello 21.30 saavuttiin suurinpiirtein synnärille ja kivut tuntui automatkalla pahoilta, mutta kestin jotenkin vielä lämpötyynyn avulla. Päästiin käyrille ja selvisi, että olen 3cm auki ja käyrillä ollessa kivut tuntui jo kovilta, mutta keskityin parhaani mukaan hengittämiseen ja hoin mielessäni sen olevan pian ohi. Mies kävi minun ollessa käyrillä parkkeeraamassa auton ja toi sairaalakassin.

Kello 22 - 24 olin jo valmistutunut kotiin lähtöön kun näytille mentiin, mutta tuntuikin epäuskoiselta kun minut vietiinkin synnytyssaliin vaihtamaan vaatteita ja toivoteltiin onnea synnytykseen. Kello 22.25 minulle laitetiin oxanest- niminen kipulääke, jonka piti auttaa rentoutumaan, lievittämään kipua ja avaamaan kohdunsuuta. Tämä ei tuntunut paljon auttavan ja minulla tuntui vain päässä huippaavan. Samalla sain kaksi lämpötyynyä vatsan ja selän puolelle lievittämään supistuksia. Kello 23.40 sain epiduraalin, joka jonkin verran auttoi mutta supistuksia tuli edelleen 1-3 minuutin välein ja hengittelin parhaani mukaan supistusten tullessa.

Kello 01.00 - 02.00 kävin vessassa pissalla, jonka jälkeen tulikin kova tarve ulostaa ja paine rupesi tuntumaan jo kovalta. Vessakäynnin jälkeen kivut paheni ja tuntui suoraansanottuna kun paska olisi tulossa koko ajan housuihin ja menin sänkyyn makoilemaan kun seisoa en pystynyt. Sain melko pian toisen annoksen epiduraalia kun supistukset rupesi tekemään jo tuskaa, että sai jo huohottaa niiden tullessa. Samalla tarkistettiin myös kohdunsuun tilanne ja olin 8-9 cm auki.

Kello 02.15 - 02.49 tarkistettiin kohdunsuun tilanne jälleen uudestaan ja olin täysin 10cm auki ja vauvan pää oli jo ihan alhaalla, että sitä sai kosketettua. Kello 02.30 sain luvan ruveta ponnistelemaan ja jossain vaiheessa annettiin oksitiinitippa vahvistamaan supistuksia. Minulle jouduttiin tekemään episiotomia ja kutsuttiin lastenlääkäri paikalle kun huomattiin lapsiveden olevan vähän vihreää. Maanantaiaamuna kello 2.49 syntyi poika maailmaan kätilöiden avustamina ja hänen hengitysteitä jouduttiin ensin vähän avaamaan, ennen kuin kuului se ihana rääkäisy. <3 Sen jälkeen pitikin vielä se istukka synnyttää, joka ei meinannut tullakkaan ulos helposti ja meni 25min siihen. Istukka painoi 570g ja kalvot oli kuulemma repaleiset. Synnytys oli minulle ja miehelle täydellinen ja ei olisi voinut omasta mielestä paremmin mennä. Ainoastaan jäi harmittamaan kun unohdettiin kiittää kätilöämme ja muita kaikesta.

Synnytyksen jälkeen sain pojan rinnalle syömään ja jossain vaiheessa siirrettiin miehen paidan alle, että pääsen suihkuun. Suihkussa minua rupesi huimaamaan ja sain kutsuttua juuri ja juuri apua vetämällä hälytysnarusta. Muistan vielä sen kun hoitajat tuli suihkutilaan ja sopersin jotain huimaamisesta, jonka jälkeen meni taju ja pian näen jo neljä ihmistä kantamassa minua sängylle ja laittoivat tipan suoneeni. Pyörtyminen säikäytti ja rupesinkin pian sen jälkeen kyynelehtimään jos minulle olisi käynyt jotain pahemmin ja en olisi nähnyt vauvaa ja miestä enää koskaan. Onneksi kaikki on nyt hyvin! <3

24 kommenttia:

 1. Voi kuulostaa ihanalta! Et joutunut kärvistelemään, ja itseasiassa tärkein on että itse koki synnytyksen onnistuneena. Tavallaan sellainen kirjoitus jollaista oisin itellekkin toivonut, kateeksi käy :D
  Onnea vielä ja nyt vaan totuttelua uuteen arkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ♥ Synnytys eteni kyllä yllättävän nopeasti, että ei siinä paljon ehtinyt asioita miettimään. Kätilö oli todella mukava ja osasi hyvin ohjeistaa, mitä tehdä eikä jäänyt mitään hampaan koloon. :)

   Poista
 2. Voi miten ihanaa ^_^ <3 onnea oikein paljon pojasta ja ihanaa että kaikki meni hyvin vaikka jännitettävääkin oli <3 voi kun onnellinen olenkaan teitin puolesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Onneksi meni kaikesta huolimatta hyvin, vaikka lopuksi olikin vähän ongelmia. Onnea myös teille pojasta! <3

   Poista
 3. Onnea oikein paljon! Synnytyskertomukset ovat aina ihania lukea, kiitos kun jaoit omasi! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan kuuloinen synnytys! <3 muistutti paljon omaani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni kyllä hyvin synnytys ja paremmin kuin kuvittelin. :)

   Poista
 5. Onnea pienestä prinssistä! <3

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea vauvasta ja kiva lukea synnytyksestäsi. Itsellä myös edessä ja tuli ihan sellainen olo, etten malta odottaa että pääsen tositoimiin. Parempi kuitenkin että mun masussa vielä pysyy vauva kasvamassa tässä vaiheessa (33+1). Toivottavasti kirjottelet vauva-arjesta jossain vaiheessa, ihania ensihetkiä sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ♥ Eipä teillläkään ole enää kovin pitkä aika kun saatte nyytin syliin. Kirjoittelen kyllä vauva-arjesta kun tulee sellainen sopiva hetki. :)

   Poista
 7. Onnea pienestä, nyt on ne ihanat ja "rankat" pesimisajat pienen kanssa sohvannurkassa edessä :) nauttikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Me pesitään meidän makkarin sängyn peittojen alla kun sen olen kokenut parhaimmaksi. Tämä on kyllä ihanaa,vaikka välillä myös rankkaa. :)

   Poista
 8. Kuinka nopeasti synnytyksen jälkeen sulla nousi maito?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni siihen se 2-3 päivää. :) nyt alkaa pikkuhiljaa helpottamaan.

   Poista
 9. Kuulostaa kyllä ihan täydelliseltä synnytykseltä :) Tosi nopeakin olit ensisynnyttäjäksi. Onnea vielä pikkupojasta ja mukavaa pesimistä :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvä synnytys näin ensimmäiseksi ja nopeasti se kyllä lopulta sitten etenikin. Kiitos paljon! <3

   Poista
 10. herää, ei pyörtymiseen kuole :Ddd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, mutta jos sitä olisi kaatunut sinne suihkuun ja lyönyt päänsä niin olisi voinut käydä pahemmin ja silloin oli tunteet pinnassa, että itku tuli pienestäkin. :)

   Poista
 11. Kuulostaa oikein onnistuneelta ja mukavalta synnytykseltä.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kaikenkaikkiaan hyvä synnytys ja meni paremmin kun edes kuvittelin. :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)