torstai 24. maaliskuuta 2016

Pojan vaatteet kuvina

Ajattelin nyt tehdä postauksen poikien vaatteista kun sitä toivottiin. Otin tänään vähän kuvia joistakin vaatteista ja vaatteiden värimaailma vaihtelee jonkin verran. Ensimmäiset viikot käytettiin vain kietaisubodeja raapimissuojilla ja kokonaisia potkuhousuja, mutta nyt on päässyt käyttämään muitakin vaatteita kun kynnet voi jo leikata. Itse en osta vain jotain tiettyä vaatemerkkiä vaan enimmäkseen sellaista, mikä näyttää kivalta ja miellyttää mun silmää. Ehkä joskus tulee panostettua enemmän vauvanvaatteisiin ja siihen materiaaliin, mutta näillänäkymin yritän ostaa sieltä, mistä halvalla saa ja kirpputorilta löytyy hyvin niitä kalliimpiakin vaatteita käytettynä ja suurimmaksi osaksi hyväkuntoisina. :)


bodeja koossa 56cm

body ja housuyhdistelmä koossa56cm

paitoja koossa 56cm

housuja koossa 56cm

yöpukuja ja haalari koossa 56cm

kokonaisia potkuhousuja koossa 56cm

bodeja koossa 62cm

housuja koossa 62cm

paitoja koossa 68cm

paitoja ja housut koossa 68cm

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Poitsu 1 kuukautta

1kk iässä hän



kohdistaa jo hyvin katseensa

antaa imetyksen jälkeen, mitä suloisempia hymyjä

viihtyy hyvin sylissä

ei syö tuttia

viihtyy hyvin mahallaan

tykkää katsella hoitopöydän viereisessä seinässä olevaa hymynaamaa

käyttää vaatteita koossa 50-56cm

nukkuu unia kestoltaan 1-3 tuntia

syö 1-3 tunnin välein

on täysimetyksellä

alkoi käyttämään Liberon 2-koon vaippoja

nukkuu osan yöstä omassa sängyssä ja minun kainalossa

nukkuu päivällä omassa sängyssä tai ulkona/sisällä vaunuissa

tykkää kylpemisestä

pulauttelee silloin tällöin

3 viikon mitat (syntymämitat)
Paino: 4145g (3385g)
Pituus: 54,4cm (50cm)
Päänympärys: 38,5cm (35,5cm)


En voi vieläkään uskoa, että poitsu on jo kuukauden ikäinen kun juurihan minä vasta sain hänet syliin ja opeteltiin uutta arkea. Viikot on todellakin menneet ihan rytinällä, että kauhistuttaa jo näiden päivien vaihtuminen uuteen päivään. Ei ole kun alle kuukausi siihenkin kun juhlitaan pikkuisen ristiäisiä ja hänkin saa vihdoin nimen. Odotan jo kovasti tulevaa kesää ja sitä miten poitsu tuosta kasvaa ja kehittyy päivä päivältä enemmän. Hän on kyllä sulattanut ihan täysin meidän sydämmet ihanilla hymyillään ja olemuksellaan. <3

lauantai 19. maaliskuuta 2016

Vauva-arki ja sosiaalinen elämä

Ajattelin vastata Marian antamaan kysymykseen, jonka minulta kysyi edellisessä postauksessa.

Kuinka uskot vauva-arjen vaikuttavan sosiaaliseen elämääsi ja tulevaisuuden haaveisiisi. :)

Tiedän ja uskon vauva-arjen vaikuttavan paljonkin sosiaaliseen elämääni kun en voi enää viikonloppuisin lähteä ystävieni kanssa ihan noin vain viettämään iltaa ja kaikkea näkemisiä ei pysty enää yhdessä tekemään kun pitää ottaa vauva mukaan, ellei ole mahdollista antaa joksikin aikaa isovanhemmille tai miehelle hoidettavaksi. Ystävyyssuhteeni haluan kuitenkin kaikesta huolimatta pysyvän kunnossa, vaikka vauva onkin muuttanut oman elämäni. Alkoholin juomista tai baariin menoa ei ole niinkään ikävä, vaikka saunassa on joskus ihan mukava nauttia yhdet tai kaksi lonkeroa hyvässä seurassa. 

Parisuhteeseen vauva-arki vaikuttaa paljonkin kun yhteinen aika jää vähemmälle, mutta yritän siitä huolimatta pienillä teoilla osoittaa rakkautta ja olla unohtamatta myös sitä toista osapuolta. Iltaisin kuitenkin pystyy jonkin verran yhteistä aikaa viettämään kun vauva nukkuu ja jossain vaiheessa todennäköisesti alkaa väsymyskin helpottamaan kun poitsu rupeaa nukkumaan öisin paremmin. Tietenkin myös jos joskus saisi vauvan isovanhemmille tai jollekkin muulle tutulle hoitoon niin pääsisi välillä kahdestaan ihan elokuviin tai syömään. :)

Tulevaisuuden haaveita minulla ei tällähetkellä paljon ole kun se vakituinen työpaikka, omakotitalon osto, sinne muutto ja joskus tulevaisuudessa matkustella enemmän ulkomaille, mutta uskon sen onnistuvan ihan lapsen/lastenkin kanssa.

perjantai 18. maaliskuuta 2016

Meidän päivä

Kello 9-11 aikaan me heräillään poitsun kanssa ylös sängystä kun olen saanut hänet imetettyä ja vaihdettua vaipan. Siirrän hänet yleensä joksikin aikaa sitteriin oleskelemaan kun teen itselleni siinä välissä aamupalaa ja poitsu minun vieressä syödessä ihmettelee ympäristöä. Yleensä vain tuijottaa sitterissä makoillessaan ikkunasta ulos ja ihmettelee sitä tovin, kunnes joskus nukahtaa siihen vielä noin pariksi tunniksi.

Kello 13-15 aikaan imetän poitsun, annan D-vitamiinitipat, vaihdan vaippaa ja lähdetään ulos vaunulenkille, joiden kesto vaihtelee ½ tunnista noin 1½ tuntiin. Yritetään kuitenkin käydä joka päivä ulkona, ellei ulkona ole ihan surkea sää tai pakkasta yli kymmentä astetta. Vaunulenkiltä kotiin tullessa vien poitsun vielä parvekkeelle vaunuissa tai siirrän sänkyyn jatkamaan unia. Itse pesen tässä välissä pyykkiä, oleskelen sohvalla, syön jotain pientä välipalaa tai nukun pienet päikkärit poitsun kanssa.

Kello 17-19 aikaan syödään päivällinen ja imetän poitsun, joka jossain vaiheessa nukahtaa unille ja nukkuu ehkä sen parisen tuntia putkeen. Tässä välissä oleskellaan miehen kanssa sohvalla telkkua katsellen tai kirjoitan blogia, miten ehdin.

Kello 21-24 aikaan poitsu vielä joko nukkuu tai imetän häntä, jonka jälkeen hän jatkaa yleensä unia. Itse syön iltapalaa, oleskelen sohvalla ja koitan mennä ennen kahtatoista nukkumaan kun vauva vielä nukkuu ja mies jää vielä hetkeksi aikaa katselemaan telkkua tai pelailemaan ipadilla ennen kun tulee myös sänkyyn.

Kello 01-08 välissä poitsu herää sen 3-4 kertaa syömään ja yleensä joudun vaihtamaan yöllä ainakin kerran tai kaksi kertaa vaipan kun kakat on housuissa, jonka jälkeen jatketaankin unia aamuun asti.

Tässä tälläinen pienimuotoinen teksti meidän päivästä ja aina päivät ei mene näin kun poitsu voi hyvin nukkua pieniä pätkiä kerrallaan tai olla vain hereillä kun ei malta nukkua. :)

keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Mitäs tänne?

Täällä alkoi nyt arki kun mies palasi maanantaina isyyslomalta töihin. Miehestä oli kyllä kova apu ne ensimmäiset viikot kun tuli totuteltua uuteen arkeen ja ruokaa ei kyllä olisi juuri ehtinyt tekemään tai kaupassa käymään niin mies on hoitanut sen puolen. Vaunulenkit me aloitettiin poitsun ollessa vähän yli viikon ikäinen ja tuntui hassulta, että työnnän vaunuissa meidän vauvaa tai ylipäätänsä jotta me ollaan nyt vanhemmat. Ristiäisiä ollaan tällähetkellä kovasti järjestetty, jotka on ensi kuussa ja kieltämättä aiheuttavat pientä stressiä kun en kyllä itse ehdi tässä juuri mitään väsäämään kun päivät tuntuu menevän oikein vauhdilla eteenpäin.

Poitsu nukkuu päivisin yleensä kahdet parin tunnin päikkärit, välillä vähän vaihtelevasti ja silloin aika menee joko siivoillessa, oleskellessa tai vauvan kanssa nukkuen. Illan tullessa rupean sammuttamaan valoja ja vähentämään ääniä televisiosta, jonka jälkeen me valmistaudutaan yötä varten. Öisin vauva on nyt heräillyt sen kahden tunnin välein melko samoihin aikoihin ja silloin imetetään ja vaihdetaan vaippaa jos on tullut kakka, mikä yleensä on aina housuissa. D-vitamiinitipat aloitettiin viimme viikolla ja se on aiheuttanut nyt välillä poitsulla mahanväänteitä, vaikka kyseisen D-vitamiinitipan pitäisi olla hyväksi mahalle. Mausteisia ruokia ja joitakin ruoka-aineita olen koittanut myös vältellä, jotka pistävät vauvan masun sekaisin.

Kaikenkaikkiaan poitsu on rauhallinen tapaus ja ei paljon turhista itkeskele. On pikkuhiljaa ruvennut olemaan myös hereillä enemmän ja ihmettelee kovasti ympärillä olevia asioita. Päivä päivältä tuohon pikkumieheen rakastuu vain enemmän ja enemmän ja toivoisi, että hän pysyisi aina noin pienenä. <3 Itse olen voinut muuten ihan hyvin, mutta tänään piti mennä ihan lääkäriin asti kun kävelin suurinpiirtein seiniä päin ja huimasi kovasti. Syyksi selvisikin korvaperäinen huimaus, jolle ei voi oikein tehdä mitään mutta jospa tämä tästä pian helpottaisi ja kävelykin taas sujuisi ilman hoipertelua.

Onko teillä lukijoilla mitään toiveita, mistä kirjoittaisin? :)