perjantai 30. maaliskuuta 2018

Rv 8+1

Tänään vaihtui uusi raskausviikko ja nyt on saanut olla ihan rennoin mielin kun vuoto loppui. Tälläviikolla alkion sydän saa oikean muotonsa ja alkaa lyömään noin 150 kertaa minuutissa ja kohtu alkaa kasvamaan lujaa vauhtia. Hän muistuttaa edelleen pientä katkarapua.

Oireita on edelleen rintojen särkeminen ja välillä pieni turvotus. Huonovointisuudesta, migreenistä ja muusta ei ole ollut tietoakaan, mitä en ole edes kaivannut ja näyttävästi kaikki etenee hyvin oireettomuudesta huolimatta. Nyt vain odotellaan masun pyöristymistä ja niitä ensimmäisiä hipaisuja.

Pikkuinen rv 8+1 ❥

keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Vuoto loppunut

Tiistaina loppui vuoto ja onneksi se ei muuttunut runsaaksi, eikä kivut pahentuneet. Nyt olen saanut paremmin nautittua lomastakin, joka tuntuu luksukselta kun ei tarvi huolehtia kuin vain itsestään ja pikkuisesta mahassa. Eilen uskalsin käydä vähän juoksemassakin ja hyvin se sujui näin raskaana ollessakin kun tullut pari kuukautta taukoa juoksulenkeistä käden takia. Toivon, että tämä sujuu kaikesta huolimatta hyvin ja nautin nyt tästä lomasta ja lämmöstä. :)

Sisupussi rv 7+6! ❥

lauantai 24. maaliskuuta 2018

Pelottaa

Jälleen olen siinä tilanteessa kun vuodan verta, enkä tällähetkellä tiedä miten tässä pystyy olemaan positiivinen. Juuri eilen kun päästiin näkemään syke ja huokaisemaan helpotuksesta niin asiat kääntyy yöhön mennessä ihan toisin.

Illalla alkoi verinen vuoto, jota tulee edelleen ja alkoi pahimpaan mahdollisempaan aikaan kun olen tänään matkalla sinne Portugaliin, eikä tässä nyt ihan heti pääse lääkärin vastaanotolle tarkistamaan tilannetta.

Toivon niin, että tämä ei tästä runsastu, kivut pahene ja olisi ihan harmitonta vuotoa, mutta nyt pelkään todella kestääkö tämä loppuun asti. Kunpa sinä pikkuinen vielä taistelisit ja pysyisit matkassa! 

perjantai 23. maaliskuuta 2018

Onnellinen! ❥

Aamulla oli varhaisultra ja kaikki oli pikkuisella hyvin ja sydän sykki vimmatusti. Nyt on huojentunut fiilis, koska kaikki oli oireettomuudesta huolimatta kunnossa ja nyt vain pitää odotella seuraavaa kertaa eli NT-ultraa ja toivoa, että silloinkin saadaan hyviä uutisia. <3

Uskalsin myös varata ensimmäisen neuvolan, joka menee kahden viikon päähän kun kotiudun Portugalin lomalta ja pikkuhiljaa alkaa tämä raskaus hahmottua, että tämä on totista totta. :)

Pikkuinen rv 7+1 ❥

maanantai 19. maaliskuuta 2018

Oireeton alkuraskaus

Olen tehnyt nyt parina päivänä raskaustestin, koska tämä alkuraskaus on ollut melko oireeton. Ainut, mistä tiedän olevani raskaana on rintojen arkuus ja perjantaina iskenyt ensimmäinen migreeni. Esikoisen raskaudessa oli heti huonovointisuutta, rintojen arkuutta, migreeniä, maha turposi jokaisen syömisen jälkeen ja mahaa nippaili. Tiedän, että kaikki raskaudet on erilaisia, mutta en odottanut ihan näin oireetonta raskautta ja voin tällähetkellä kaikilta osin mainiosti. Oireet voi tosin tulla vasta myöhemminkin niin pitää nauttia tästä oireettomuudesta vielä kun voin.

Enää 4 päivää varhaisultraan ja päivä päivältä alkaa enemmän jännittämään. Ensi lauantaina lähden myös Portugaliin ja vähän kyllä jännittää, miten kestän olla tuosta taaperosta erossa niin pitkään ja soittelen varmasti päivittäin videopuheluja. <3

Pikkuinen rv 6+4 ❥

sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

3+

Ihanaa päästä tähän tilanteeseen kun digitesti näyttää 3+ ja nyt saa onneksi huokaista helpotuksesta, koska raskaushormoni on noussut ja tavoitteet on nyt täytetty. Seuraavaksi odotellaan 12 päivän päästä olevaa varhaisultraa ja lähtöä Portugaliin.

Raskausoireita ei ole vieläkään mitenkään erikoisesti. Toinen rinta on vähän arempi kuin toinen, välillä iltaisin mahaa turvottaa ja kerran tai pari on tullut hetkellinen huono olo kun söin nopeasti. Esikoisesta tuli heti hirveät turvotukset, mahaa nippaili ja huono olo tuli jo parin tunnin syömättömyyden jälkeen. Saapa nähdä minkälainen raskaus tästä tulee. :)

Pikkuinen rv 5+3

tiistai 6. maaliskuuta 2018

Kaikki hyvin

Eilen käyty verikokeessa ja tänään soitettiin tulokset. HCG oli 379 eli ihan hyvissä rajoissa ja samalla varattiin aika varhaisultraan, joka on perjantaina 23.3 rv 7+1. Samana iltana lähden bussilla kotiseudulle ja lauantai aamulla lennän perheeni kanssa Portugaliin. Onneksi oli aikoja niin reissussa saan toivon mukaan olla huoletta, jos kaikki nyt menee raskauden kanssa hyvin loppuun asti. En malta odottaa! <3

sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Raskaus etenee

Raskaana ollaan edelleen ja pientä vuotoa tulee välillä, mutta mitään hätää ei pitäisi olla kun ei ole runsasta. Viikonlopun aikana minuun iski flunssa ja poika on ollut nyt jonkin aikaa jo kipeänä, mutta on nyt pikkuhiljaa paranemaan päin, onneksi. 

Ensi viikko tulee otettua nyt rauhallisesti ja minulla on kädestä ensi viikolla käynti ja siitä sen verran, että sormi todennäköisesti aukaistaan tässä lähiaikoina ja rapsutetaan arpikudokset pois jänteen ympäriltä, jotka laittaa niin kovasti vastaan etten saa peukaloani koukistettua. Jos jänne on mennyt poikki uudestaan niin sitten otetaan saman käden kädestä uusi jänne, joka on  ns. turha jänne, mutta katsotaan ja raskaudesta pitää nyt kertoa tulevan leikkauksen takia. :) 

lauantai 3. maaliskuuta 2018

Veristä tiputtelua

Tänään tuli ensimmäistä kertaa veristä vuotoa ja vähän huolestuin, että tuleeko nyt keskenmeno. Onneksi se oli melko vähäistä ja uskon olevan täysin harmitonta alkuraskauden vuotoa. Tein kuitenkin vielä raskaustestin ja siihen tuli pian vahvat viivat testiin. Tänään on 10 päivää siirrosta ja maanantaina kutsuu verikoe, jossa saa selvyyden paljon raskaushormoni on noussut. Toivottavasti vuoto ei kasva kovin runsaaksi ja raskaus sujuisi loppuun asti hyvin, mutta seurataan tilannetta. :)