sunnuntai 15. elokuuta 2021

Poika on täälä!

Me ollaan eletty vauva-arkea nyt 6 päivää, josta kotona oltu 4 päivää. Meillä oli maanantaina klo 8.00 suunnitellusti käynti äitiyspolilla rv 39+4. Aamusta vähän jännitti kun ei tiennyt, mitä tuleman pitää ja ei hirveästi aamupala meinannut maistua kun yhden leivän ja kupillisen teen voimin.

Käynnin aikana kuunneltiin vauvan sykkeitä, omaa sykettä ja verenpaineita. Pienen jännityksen voimasta ja huonosti syödyn aamupalan takia iski sitten hetkellinen huono olo ja pitikin sitten ottaa pillimehu, että sai verensokerit ylös. Sen jälkeen päästiin lääkärin vastaanotolle ja ultrattiin, että virtaukset kunnossa ja katsottiin vielä painoarvio, joka oli jotain 3,3kg paikkeilla. Sitten tehtiinkin sisätutkimus ja olinkin yllätykseksi jo 4cm auki ja paikat oli tarpeeksi kypsyneet. Päätettiin sitten siinä lääkärin kanssa, että jään sairaalaan suoraan kalvojen puhkaisuun, koska viimeksi vauva syntyi niin nopeasti kalvojen puhkaisun jälkeen ja ei tarvitse miehenkään lähteä siitä enää töihin. Pistin myös verenohennuslääkkeen sunnuntai illasta niin, että jos aamulla päätetään käynnistää niin pystyn saamaan myös kivunlievitystä jos en jaksakaan mennä ilman.

Mentiinkin sitten synnytyssaliin ja söin siinä sitten vähän lisää aamupalaa, että jaksan ja jouduttiin hetki odotella kalvojen puhkaisua, että saadaan streptokokkinäytteen tulokset ja tarvitsenko antibioottia ennen sitä. Testi kun oli negatiivinen niin päästiin klo 11 puhkaisemaan kalvot. Tämä kuitenkin oli erilainen, että viimeksi mulla oli supistuksia kun ne puhkaistiin ja nyt ei ollut mitään.

Lepäilin sängyssä ensimmäiset 50 min ilman supistuksia kun päätin, että lähden nyt liikkeelle. 10 min siinä kävellessäni alkoi tulemaan supistuksia ja pikkuhiljaa siinä toiset 10-15 min ne koveni entisestään tullen 2-3min välein. Mies alkoi sen ensimmäisen 10min jälkeen lämmittelemään mulle lämpöpusseja, joita pidin mahalla. Sen jälkeen alkoi tuntua, etten enää seisaaltaan jaksa ottaa niitä vastaan niin siirryin sänkyyn suurinpiirtein klo 12.15. Kivut paheni pikkuhiljaa jokaisen supistuksen tullessa, joiden välissä hengittelin ja pitelin lämpötyynyä mahalla, joita mies kävi mulle välillä lisää lämmittämässä ja tarjosi vettä pullosta sitä pyytäessäni. 

Kätilö huomasi minun pahenevat kivut ja ollessani 6cm auki ja vauvan pään alhaalla painaessa, että jos kokeillaan kohdunkaulan puudutetta. Ehkä klo 13 sain puudutteen, mutta sen vaikutusta en ainakaan tuntenut pahemmin. Sen jälkeen kuitenkin loput sentit aukeni nopeasti ja kivut oli jo sietämättömät, että olisin siinä vaiheessa voinut ottaa kaikki mahdolliset lääkkeet. Ollessani 9,5cm auki kätilö auttoi itse loput reunat pois, että pääsin ponnistamaan. Ponnistin myös tälläkertaa kyljelläni ja tuntui tuskalliselta saada se pää ulos toisella ponnistuksella, mutta vartalo oli helpoin ponnistaa seuraavasta ponnistuksesta. Klo 13.33 syntyi ihana pieni poika maailmaan painaen 3520g ja pituutta 50cm. Meidän perhe on nyt kokonainen! 💙❤️💙

torstai 5. elokuuta 2021

Neuvolakäynnit rv 35-39+0

On pitänyt tulla kertomaan omia neuvolakuulumisia, mutta en ole saanut aikaisesta kirjoittaa tänne mitään niin päätin laittaa kaikki tähän. Raskaus on sujunut suurimmaksi osaksi hyvin ja enimmäkseen nyt raskauden viimeisillä viikoilla on alkanut tulemaan välillä pieniä valopilkkuja näkökenttään. 

Verenpaineita on nyt myös seurattu tiiviimmin ja kävin reilu viikko sitten vielä sairaalassa, jossa poissuljettiin raskausmyrkytys pois, mutta seurailen kotona verenpaineita varmuuden vuoksi ja olen tikuttanut onko proteiini tai glukoosi nousussa. Proteiini mulla on rv 35 jälkeen pyörinyt siinä +1\- ajoittain, mutta ei ole pahemmaksi mennyt.

Tänään oli myös glukoosi +1 niin laitettiin sairaalaan kysymys tarvitseeko tulla käymään näytillä, mutta siitä ehkä soittavat huomenna jos kokevat tarpeelliseksi minun tulla aikaisemmin käymään. Mulla on kuitenkin siis jo maanantaina aika äitiyspolille niin siinä ehkä mietitään samalla myös käynnistämisen tarvetta, jos paikat on kypsyneet tarpeeksi. 

Malttamattomana ja samalla myös vähän haikein fiiliksin mennyt nämä loput viikot, koska tämä on minun viimeinen raskaus ja olen yrittänyt nauttia näistä hetkistä, mitä vielä voin. Kohta toivottavasti saadaan tämä pieni poika syliin ja eletään siinä vauvakuplassa. ❤️

Rv 35+0 (rv 30+6)
Paino: +1,7kg (+200g) yht: 9,4kg
Verenpaine: 109/67 (107/78)
Hemoglobiini: 122 (-)
Syke: +125 (+130)
Sf-mitta: 30cm (28cm)

Rv 37+0 (rv 35+0)
Paino: -700g (+1,7kg) yht: 8,7kg
Verenpaine: 114/84 (109/67)
Hemoglobiini: - (122)
Syke: + 130 (+125)
Sf-mitta: 31cm (30cm)

Rv 39+0 (Rv 37+6)
Paino: -400g (+400g) yht: 8,7kg
Verenpaine: 112/84 (118/95)
Hemoglobiini: 121 (-)
Syke: +140 (+130)
Sf-mitta: 31cm (32cm)
Proteiini: +1
Glukoosi: +1