keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Neuvola rv 38+0

Pikkuhiljaa rupeaa olemaan viimmeisiä neuvolakäyntejä menossa ja malttamattomana jo odotellaan, milloin kropassa rupeaisi jotain synnytykseen liittyvää tapahtumaan. Hirveästi kun ei ole ollut noita supistuksia, mutta ehkä niitä pian rupeaa tulemaan tai sitten niitä tulee vasta lapsiveden mentyä. Pääsin neuvolakäynnillä ultrattavaksi ja varmistettiin vielä erikseen, että vauva on pää alaspäin ja eipä se ole sieltä mihinkään liikkunut. Lapsivettä oli hyvä määrä ja vauva ei oikein tykännyt siitä neuvolatädin mahan painelusta ja sydänäänien kuuntelusta kun antoi monoa. :D 

Painoa oli tullut oikein jopa 700g viimme neuvolakäyntiin, tosin viimme päivinä on tullut herkuteltuakin vähän enemmän. Painoa on näillänäkymin tullutkin se 7kg, joka on edelleen hyvä lukema. Verenpaineet vain laskee, mutta sentäs hemoglobiini on edes vähäsen noussut. Jospa sitä saisi vielä vähäsen nostettua ennen vauvan syntymää. Saapa nähdä pääsenkö vielä ensi viikolla kertomaan neuvolakuulumisia vai jo pienokaisen vauvan syntymästä. :)

Rv 38+0 (Rv 36+0)

Paino: 52,0kg (51,3kg) | +
7,0kg  (+6,3kg)
Painon muutos/viikko: +350g (+117g)
Verenpaine: 109/69 (111/76)
Hemoglobiini: 119 (-)
SF-mitta: 33cm (32cm)
Syke: +134 (+142)
Pissa: (prot. +1)
Tarjonta: Rt (Rt)
Turvotus: - (-)

8 kommenttia:

 1. Tsemppiä viimeisiin viikkoihin!! Olen täällä aina käynyt kommentoimassa, olin sua tasan 2 vk edellä päivälleen. Meille syntyi tyttö viikko sitten to kun olin 39+1., meni tosi hyvin synnytys. Oli hieno kokemus, sain epiduraalin, ennen sitä oli kyllä tuskasaa mutta sen jälkeen synnytys oli sujuvaa ja ponnistelu helppoa. Mulla meni lapsivedet vasta ponnistusvaiheessa, kuului "plop" ja vesi lensi kaaressa ulos :) Tsemppiä tosi paljon synnytykseen, oo avoimin mielin, minä olin etukäteen toivonu et voisin synnytyksen aikana olla vähän liikkeellä, mut en sit voinukaan vaan piti olla siinä pedissä, mutta eihän sitä synnytystä kannata "suunnitella" kun se on mahdotonta. Minusta se oli hieno kokemus ja hetki kun vauva pullahti ulos oli uskomattoman hieno. Vuosien lapsettomuustuska, suru, hoidot, .. Vihdoinkin saat vauvan syliisi ja rinnoillesi. Onnea matkaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon onnea tytöstä! :) <3 Olenkin monesti miettinyt, miten teille kuuluu. En ole synnytystä juurikaan suunnitellut ja uskon olevani hyvissä käsissä kun synnytys kutsuu. Vaikea uskoa, että vuosien lapsettomuuden jälkeen saadaan vihdoin se pieni vauva syliin. Kiitos paljon! :) <3

   Poista
 2. Tsemppiä ihan hirveesti tulevaan! :) Täällä jännäilen puolestanne. Oma esikoiseni syntyi 12.12. rv 38+1 ja synnytys pääsi niin sanotusti yllättämään täysin, olin ihan valmis siihen että menee vuoden 2016 puolelle synnytys. Sullakin on jo niin hyvät viikot, että lapsi voi päättää tulla minä hetkenä hyvänsä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Onnea teille vauvasta! :) <3 Mä olen pikkuhiljaa alkanut valmistautumaan, ettei vauva ihan vielä tule ellei nyt päätä yhtäkkiä yllättää. Nähtäväksi jää pääsenkö jo ensi viikolla kertomaan iloisia uutisia. :)

   Poista
 3. Itselläni laskettu aika oli tammikuun lopulla ja nyt mennään jo rv 41+0 :) Saas nähdä kumpi meistä ekana synnyttää ;)

  VastaaPoista
 4. Vieläkö siellä ollaan yhdessä koossa? :)

  Lapsekkaana.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ollaan yhdessä koossa. :) Huomenna tulenkin blogia päivittämään neuvolakäynnistä, ellei nyt yhtäkkiä satu synnytys käynnistymään.

   Poista

Kiitos kommentista! :)