torstai 27. lokakuuta 2016

8kk neuvolalääkäri

Meillä oli tiistaina 8kk neuvola ja saatiin jälleen uusia hienoja mittoja. Painokin on onneksi nyt nousemaan päin ja vähän lopulta jäätiin siitä 8kg tavoitteesta. Pojan ihoa nyt seuraillaan tarkemmin vielä 10kk neuvolassa ja ehkä joudutaan lisätutkimuksiin jos ne ei tästä vieläkään hellitä rasvailuista huolimatta ja lääkäri epäilikin hänellä olevan atooppista ihottumaa. Kummankaan suvussa ei tästä ainakaan ole tietoa, mutta jää nähtäväksi. Saatiin samalla myös molemmat influenssarokotteet kun muistin asiasta kysyä ja pojan pitää vielä jossain vaiheessa saada se toinen rokote. Poika nukkuikin sitten neuvolakäynnin jälkeen 2 tunnin päikkärit, että teki rokote näyttävästi tehtävänsä. :)

8 kuukauden mitat (6 kuukauden mitat)
Paino: 7990g (7350g)
Pituus: 72,9cm (70,9cm)
Päänympärys: 44,9cm (44,0cm)


Muuten meillä on mennyt hyvin ja tämä viikko on mennyt hujauksessa kun ollaan anopin kanssa pakkailtu viime lauantaista lähtien ja viety pikkuhiljaa tavaraa meidän talolle ja anoppi onkin ollut aina aamukymmenestä lähtien meidän oven takana valmiina hommiin. :D Päätettiin nyt ainakin huomenna pitää vapaapäivä ja käynkin huomenna vaihtamassa talvirenkaat alle ja pitää ehkä siivouspäivän. Kovasti odottelen jo muuttopäivää, joka on vasta kolmen viikon päästä ja eipä tässä enää paljon ole viemistä kun melkein kaikki ollaan jo viety, paitsi huonekalut ja suurinosa vaatteista ja keittiötarvikkeista. Vielä pitäisi soittaa tulevaan neuvolaan ja varata pojan 10kk neuvolakäynti, mutta jotenkin tämä aika on mennyt tuossa pakkailussa kun tässä nyt tuli oikein kunnolla innostuttua :D Mies matkustaa nyt tulevana viikonloppuna Uudesta-Seelannista Ruotsiin ja tulee nyt onneksi vähän lähemmäs meitä, vaikka onkin vielä seuraavat kaksi viikkoa poissa. Ollaan kuitenkin jo voiton puolella! <3

lauantai 22. lokakuuta 2016

8 kuukautta

8kk iässä hän


On iloinen pikkupoika

Käyttää kovasti ääntään ja juttelee

Tykkää kutituksesta

Omistaa kaksi hammasta. 

Tykkää vetää sukkiaan jalasta

Oppi istumaan lattialla ilman tukea

Lattialla viihdytään hyvin lelujen parissa

Oppi nousemaan pystyyn tukea vasten

Paikasta toiseen liikutaan yleensä ryömimällä

Oppi konttaamaan pieniä matkoja

Vaatekoko on 68cm, mutta käytössä on myös jo 74cm vaatteita

Käytössä Liberon 4 koon housuvaipat ja öisin Liberon teippivaipat

Kylpeminen on hauskaa puuhaa, varsinkin jos vesi roiskuu ympäriinsä

Vierastaa jonkin verran edelleen

Äidin perään itketään jos menee liian kauas

Kukkuuleikki on aika hauskaa

Lempilelut ovat keltainen leijonahelistin, marakassi, sinivihreä purulelu, kaukosäädin, leivinpaperi, johdot, palikat, soiva kirja ja pallo

Seuraa kovasti, mitä ympärillä tapahtuu

Nukkuu 2 päikkärit 

Nukkuu yhdet päikkärit vaunuissa vaunulenkillä

Yöunille mennään 19.30-20.45

Yöt nukkuu kokonaan pinnasängyssä

Pyörii öisin pinnasängyssä ja herää välillä siihen kun ei pääse enää kääntymään

Uusina makuina on: maissinaksut, lohi, kananmuna, kukkakaali, parsakaali ja vadelma. Kala ja kananmuna on aiheuttavat ihottumaa

Syö kiinteitä 4-5 kertaa päivässä

Syöttötuolissa istuessa taputtaa käsillä pöytään ja yrittää jaloilla potkia itseään kauemmaksi pöydästä 

On rintamaidolla ja syö 7-9 kertaa päivässä

Herää yöllä syömään 1-4 kertaa

Äidin hiuksien repiminen on kivaa ja siksi ne onkin nykyään melkein aina kiinni

Myös äidin naamasta ja kaulasta on kiva ottaa kunnon puristusote

perjantai 21. lokakuuta 2016

Sitä vauva-arkea ja pientä vauvakuumetta

Kaikenkaikkiaa tämä vauva-arki on ollut ihanaa, vaikka välillä tämä on ollut melko raskasta ja varsinkin nyt kun miestä ei ole näkyvissä kotona kuukauteen. Ensimmäisestä viikosta ollaan kuitenkin jo selvitty, jee. Arki on kuitenkin vähän helpottunut kun poika viihtyy hyvin jo lattialla lelujen parissa niin voin rauhassa tehdä ruoan tai syödä ja poika ei ole enää niin tississä kiinni, mitä pienempänä. Äidin perään kuitenkin välillä itketään jos menen liian kauaksi tai jos joutuu jonkun muun syliin ja huomaa, ettei se olekkaan äiti mutta ehkä tämä vierastaminenkin jossain vaiheessa helpottaa. Poika oppi lähipäivinä istumaan ilman tukea, konttaamaan ja tänään päätti nousta pystyyn tukea vasten, että saapa nähdä milloin se päättää ruveta kävelemään.

Yöt on nyt vaihdellut sillä 1-4 herätyksellä ja on ollut luksusta herätä melkein viikon verran vasta yhdeksän jälkeen ylös. Aamuisin nostan pojan viereeni makoilemaan ja saan aina hirveästi ihania kuolaisia pusuja kun poika hyökkää suu ammollaan mun naamalle :D Aamupalan ohessa tai sen jälkeen höpötellään pojan isille skypessä, joka menee yleensä sen jälkeen nukkumaan kun me vasta heräillään tähän päivään. Poika tosin on näistä puheluista vielä hämmillään, mutta eiköhän jossain vaiheessa vielä ymmärrä jotain kun tuosta enemmän kasvaa. Siirryttiin pojan kanssa nyt kaksiin päikkäreihin, että se helpottaisi vähän paremmin yöunille nukahtamista ja on ainakin nyt auttanut. Päivisin käydään kerran tai kaksi kertaa ulkona vaunulenkillä tai pihalla vähän keinumassa, josta poika tykkää kovasti. Iltaisin puuhaillaan lelujen parissa, käydään kylvyssä, syödään iltapala ja pestään niitä kahta helmeä suussa, jonka jälkeen siirrytään rinnan kautta nukkumaan.

Pikkuhiljaa olen huomannut salakavalasti minulle iskeneen pientä vauvakuumetta kun huomaan välillä katsovani haikein fiiliksin vanhoja kuvia odotusajalta tai kuvittelevani minkälaista olisi jos meillä olisi toinen lapsi. Olen huomannut myös pientä kateutta ilmassa kun jotkut odottavat jo toista tai neljättä lastaan ja jotenkin luulin, että tämä vaihe olisi mennyt jo ohi koska en ole enää lapseton. Myös mies on jonkin verran höpissyt toisesta lapsesta, joka tuntuu vain kasvattavan tätä tunnetta, mutta ehkä ei kuitenkaan ihan vielä. Odottelen kuitenkin tässä vähän malttamattomana, milloin ne ensimmäiset kuukautiset mahtaisi alkaa ja varmaan tämä imetyskin vaikuttaa, ettei niitä vielä näy. Ajattelin kuitenkin pikkuhiljaa vähentää pojan imetyskertoja siihen vuoden ikään mennessä, että voi jossain vaiheessa miettiä uusia hoitoja. Siihenkään ei tosin ole enää kun vaivaiset 4 kuukautta! Niin, mihin tämä aika juoksee?

Monesti olen käynyt päässäni läpi minkälaista se olisi kahden lapsen kanssa, miten saan annettua huomiota yhtä paljon molemmille ja miten pärjään yksin silloin kun mies on työmatkoilla pitkiä aikoja. Myös poika pitäisi opettaa toisen lapsen tullessa kuivaksi niin ei tarvitsisi enää kahden vaippoja vaihdella, joka helpottaisi tilannetta. Tiedän, että se tulisi olemaan rankempaa, mutta uskon sen olevan kaiken sen arvoista. :)

Hyvää viikonloppua! <3

lauantai 8. lokakuuta 2016

Uusia tuulia

Viime päivinä on tapahtunut kaikenlaista yllättävää, nimittäin me löydettiin vihdoin omakotitalo yli vuoden etsinnän jälkeen ja vielä pitäisi tämän kuun lopussa kirjoittaa kauppakirjat ja marraskuussa saadaan sitten siirtää tavarat omaan kotiin, jossa riittää pojallekkin tilaa temmeltää. Epätoivo meinasi jo tässä viimme aikoina iskeä ja talon rakentaminen on käynyt monesti mielessä, mutta ei ole löytynyt hyviä tontteja ja ne on kalliita. Onneksi kuitenkin etsintä vihdoin palkittiin.

Meillä oli kriteerinä, että talo yksikerroksinen, oma ja yli 1000m2 tasamaatontti, makuuhuoneita 3-4 kpl, keittiö ja olohuone mahdollisesti samaa tilaa, ilmansuunnat hyvät terassille, kaupat, leikkipuistot, päiväkodit ja koulut lähettyvillä ja nämä täyttyi. Talosta oli monta kiinnostunutta, mutta onneksi oltiin tälläkertaa nopeita liikkeissämme eikä jääty nuolemaan näppejämme kun siitä oli pari muutakin tekemässä tarjousta. Talo on 2005 rakennettu, jossa on neljä isoa makuuhuonetta, kodinhoitohuone, keittiö ja olohuone samassa tilassa.

Odotan jo kovasti muuttopäivää ja kodin laittamista kuntoon. Asunnossa ei juuri tarvitse remonttia tehdä kun jossain vaiheessa makuuhuoneisiin vaihtaa tapetit, mutta ajavat vielä asiansa kun ovat ihan hyvässä kunnossa. Ensi kuussa saadaan myös uusi isompi auto, jota ollaan odotettu pari kuukautta että tuntuukin kuin tässä juhlisi jo etukäteen joulua. Hurjaa, että pian ollaan omakotitalon ja uuden auton omistajia! ❤️