tiistai 27. lokakuuta 2015

Ne pelot

Alkuraskaudessa pelkäsin paljon uutta keskenmenoa ja tällähetkellä pelkään kohtukuolemaa, vauva kuolee pian syntyessään tai syntyy pienenä keskosena. Tähän vaikuttaa myös se, että olen itse syntynyt pienenä keskosena kun en enää kohdussa kasvanut  ja toiseksi miehellä on yksi vauva kuollut parin viikon ikäisenä sydänvikaan, jolle ei oikein voitu tehdä mitään. Vaikka nämä ovatkin melko harvinaisia niin silti vähän pelottaa jos käy samoin.

Tämän hemoglobiinin kanssa myös pelottaa jos se laskee rautalääkityksestä huolimatta ja joudun tutkimuksiin, missä todetaan jotain poikkeavaa joka sitten muuttaa kaiken. Ei ole helppoa kun koko ajan saa pelätä jotain. Stressaan ehkä kuitenkin turhaan kun poitsu on kuitenkin aktiivinen masussa. Sitten jos en tuntisi liikkeitä ja tai alkaisi kovat vatsakivut niin huolestuisin todella paljon. Mies eniten stressaa, että pyörryn tai minulle sattuu jotain. Onneksi kuitenkin tähän asti mies on ollut lähellä kun on ruvennut heikottamaan.

Miehellä on kuitenkin reissutyö ja ei ole aina siinä lähettyvillä kun häntä tarvitsisi, mutta onneksi on skype. Sydän jo sulaa kun ajattelen, että voin poitsun kanssa joskus soitella skypellä miehellä kun hän on työmatkalla ja höpötellä päivän kuulumiset! <3 Tietenkään ei se kotona yksin oleminen aina mitään herkkua ole ja vielä pienen lapsen kanssa. Ensi vuonna mies lähteekin todennäköisesti Yhdysvaltoihin ja olen hänelle tässä höpötellyt, että on parasta olla Suomessa silloin kun lapsi on syntymässä, koska muuten tulisikin kiire lähteä toiselta puolelta maapalloa katsomaan poitsun syntymää. :D

sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Vauvanvaatteet kuvina

Vauvanvaatteet on enimmäkseen kokoa 56-62, mutta löytyy myös isompaa kokoa ainakin tuossa yhdessä vanhassa äitiyspakkauksen talvihaalarissa ja värikkäässä villapaidassa. Sukista ja pipoista en jaksanut ottaa erikseen kuvaa, mutta niistä näkyy vilaus tuolla viimmeisessä kuvassa kun otin kaapista kuvan, minne eilen lajittelin vauvanvaatteet koko järjestykseen. Jossain vaiheessa pitäisi vain ruveta näitä pikkuisia vaatteita pesemään. 68 kokoa olen myös miettinyt ostavani, mutta se on vielä jäänyt kun en tiedä, miten nopeasti tuo oma vauva sitten kasvaa ja onko jo kesä siihen mennessä niin ostaisi vähän kesäisempiä vaatteita.

Yhdistelmävaunut, turvakaukalot ja muut hankinnat onkin sitten vielä kaupassa, että vauvanvaatteita enempää meillä ei vielä ole ostettuna, paitsi saatuna leikkimatto ja postissa odottamassa hoitoalusta. Kovasti on kyllä hankinnat mietittynä, mutta ovat vielä jääneet sinne kauppaan. 

torstai 22. lokakuuta 2015

Neuvola rv 23

Käynnillä höpöteltiin enimmäkseen omista peloista ja minkälaiset vanhemmat halutaan lapsellemme olla. Käytiin oikeastaan samoja asioita läpi mitä viimme neuvolakäynnillä, paitsi tälläkertaa mitattiin sf-mitta, hemoglobiini ja nyt odotellaan sitä äitiyspakkausta kun laitoin hakemuksen menemään. Tuntui ihan oudolta täyttää hakemus netissä kun en ole koskaan osannut edes kuvitella koko asiaa, paitsi jossain pitkällä kaukaisuudessa.

Tänä aamuna en muistanut käydä puntarilla, mutta oikea painonnousu on siinä +4,7kg paikkeilla eli vielä ollaan pysytty alle 5kg, vaikka tämän päivän lukema olikin suuri kun olin ehtinyt syödä jo aamupalan, lounaan ja punnituksessa oli vaatteet päällä. Rv 16 painon kun olen punninnut aamulla kotona alusvaatteisillani. Tuossa on suluissa rv 16 ja ilman sulkuja nyt rv 23. 


Rv 23+1 (rv 16+0)

Paino : +5,9kg (+3,3kg)
Verenpaine: 112/69 (108/70)
Hemoglobiini: 109 (ei mitattu)
SF-mitta: 21cm (ei mitattu)
Syke: 150 (150)

Vointi on ollut edelleen hyvä ja olen onneksi vielä pystynyt käymään töissä ilman poissaoloja. Hemoglobiini on mennyt lasku suuntaan, joka oli viimmeksi rv 9 tuon 117. Tietenkin jos se tuosta menee alle sadan niin pitää mennä tutkimuksiin, mutta toivon mukaan ei menisi. Pitäisi vain löytää hyvä rautavalmiste, mikä ei rupea parin tunnin ottamisen jälkeen aiheuttamaan heikotusta ja huonoa oloa. Raudan syönti on sen takia vähän jäänyt, vaikka minulla ei ole sen kummemmin ollut väsymystä tai voimatonta oloa, että olisi pitänyt rautaalääkettä syödä. Nestemmäinen  ja tabletti on molemmat kokeiltu.

Seuraava neuvolakäynti onkin marraskuun loppupuolella, missä nyt tehdään lääkärintarkistus ja todennäköisesti näen vihdoin oman neuvolatädin. :D

Ps. Jossain vaiheessa teen myös postauksen hankinnoista kuvien kera, kunhan saan kuvia räpsittyä. :)

maanantai 19. lokakuuta 2015

Suomessa jälleen!

Matka Italiassa meni hyvin ja käveltyä tuli paljon nähtävyydeltä toiselle. Ensimmäiset päivät oli raskaita kun jalat ei olleet vielä hirveästi tottuneet mukulakiven päällä kävelyyn, mutta onneksi kuitenkin oli hyvät ja tukevat lenkkarit jalassa niin kävely onnistui.

Melkein kaikki mahdolliset nähtävyydet Colosseumista Vatikaaniin tuli nähtyä ja välillä oli kyllä melkoiset jonot, mutta onneksi ne meni melko nopeasti. Pastaa ja pizzaa tuli vähäsen syötyä ja tarkkailtua, mitä kaikki syötävät ruoat sisältää. Pihvit tuli syötyä kypsänä, mutta yhdessä paikassa tuli vähän väittelyä kypsästä pihvistä, mitä se ei ollut ja pihvi jäi sitten syömättä. Kaikenkaikkiaan ruoka oli hyvää alkupalan leivistä keittoihin ja suosittelen kyllä menemistä Italiaan jos tykkää paljon pastasta ja pizzasta. Eniten jäin matkalla kaipaamaan ruisleipää ja irtokarkkeja, koska kaupoissa oli enimmäkseen myynnissä vain suklaata ja sipsiä.

Sää oli hyvä, vaikka aluksi luvattiin koko viikoksi sadetta, mutta vain ensimmäisenä päivänä satoi pieniä kuuroja ja muut päivät olikin suurimmaksi osaksi aurinkoisia. 20-astetta oli koko viikon lämmintä ja hyvin tarkeni vielä topilla ja sortseilla, vaikka välillä oli vähän tuulenpuuskia niin piti pukea hetkeksi takkia päälle.

Päivät alkoi aamu kahdeksan aikoihin herätyksellä, jonka jälkeen mentiin aamupalalle. Aamupala oli joka päivä sama, mutta eipä niin haitannut. Yhdeksän aikoihin oltiin aamupala yleensä syöty ja siirryttiin vielä hotellihuoneeseen joksikin aikaa loikoilemaan. 10-11 aikoihin lähdettiin sitten kävelemään nähtävyyspaikoille, joko kävellen tai metrolla, koska kaikki paikat ei olleet ihan siinä lähettyvillä. 12-13 aikaan käytiin yleensä syömässä kun alkoi jo maha kurnimaan, jonka jälkeen jatkettiin matkaa. 15-18 aikoihin tultiin takaisin hotellille lepäämään ja käytiin ehkä suihkussa. Sen jälkeen mentiin syömään ja syömisen jälkeen ehkä hakemassa vettä tai pientä purtavaa illaksi ennen hotellille paluuta. 21-22 aikaan kutsuikin yleensä jo nukkumaan meno kun oli niin väsynyt.

Vointi oli suurimmaksi osaksi hyvä, vaikka pientä päänsärkyä välillä esiintyi. Lennot meni myös hyvin, vaikka poitsu ei oikein tykännyt nousuista ja laskuista, koska alkoi heti potkimaan. :D Lennot kesti vähän yli kolme tuntia, joka meni välillä nukkuen mistä ei kyllä oikein tullut mitään. Matka oli hyvä vaikka ei mennytkään niinkään rentoutuessa, mutta saatiin vielä nauttia kahdenkeskisestä ajasta. :)

maanantai 12. lokakuuta 2015

Uusi Liebster award

Kiitos simple, clean and something more -blogin pallerolle haasteesta!
En aio tälläkertaa laittaa uusia haasteita tai uusia kysymyksiä eteenpäin. :)

1. Kauanko olet kirjoittanut blogia?
- Aloitin kirjoittamaan ensimmäistä Haaveita vain blogia huhtikuussa 2013, kunnes päätin perustaa kokonaan uuden blogin eli tämän Haaveista totta blogin tammikuun lopussa 2014. Blogia on tullut kirjoiteltua nyt siis jo yli kaksi vuotta.

2. Mitä odotat tällähetkellä eniten?
- Tällähetkellä odotan eniten meidän huomista Italian matkaa ja toiseksi vauvan syntymää.

3. Syksy alkaa olla jo pitkällä, mistä saat itsellesi voimaa jaksaa pimeyden keskellä?

- Voimaa saan tuosta ihanasta miehestä, pikkuisesta pojasta masussani, kissoistani ja ihanista ystävistäni. Kynttilät tuo myös valoa elämään.

4. Mikä oli viimeisin kirja tai elokuva, joka kosketti sinua?
- Viimmeisin elokuva eli Geishan muistelmat, joka saa aina kyyneleet silmiin. <3

5. Mikä saa sinut hymyilemään?

- Mies ja tuleva vauva masussa. :)

6. Kuinka kuvailisit itseäsi 3:lla sanalla?

- Iloinen, ujo ja huumorintajuinen.

7. Lempiruokasi ja -juomasi?

- Lohta kermakastikkeessa, perunamuusin kera ja juomana ihan vesi tai maito. :)

8. Mitä harrastat vapaa-ajallasi?
- Kävely, pyöräily ja ennen raskautta juokseminen.

9. Mihin haluaisit matkustaa?
- Pisin haave on ollut tällähetkellä Italia ja huomenna se vihdoin toteutuu.

10. Omistatko lemmikkiä? Minkä? Jos et, niin haluaisitko ja minkä?

- Kaksi kissaa.

11. Jos saisit yhden toiveen, mikä se olisi?
- Pisin toive on ollut lapsen saaminen, joka on tällähetkellä toteutumassa.

Rakenneultra

Vihdoin tämäkin päivä koitti, jota olen kuin kuuta nousevaa odottanut nt-ultran jälkeen. Yöllä ei hirveästi nukuttanut kun tiesi, mitä huomenna on tiedossa. Samalla olen jännittänyt muiden kanssasisarten puolesta, että heillä menisi asiat hyvin eli jännittämistä on ollut ihan tarpeeksi, joka näkyy heti huuliherppeksenä.

Aamulla oli jo pientä paniikkia jos löytyy jotain vakavaa ja ei päästäkkään ulkomaanmatkalle. Mietin vielä käytävällä istuessani kuinka lääkärit nauravat minut pihalle kun olen rakenneultraan tulossa ja mahaa ei ole juuri nimeksikään. :D Onneksi kuitenkin tuolille maatessani huolet kaikkosi kun lääkäri sanoi pikkuisella olevan kaiken kunnossa. Kovasti pikkuinen oli notkeaa sorttia kun jalat oli pään yläpuolella. Välillä sielä imeskeltiin sormia ja koko nyrkkiä ja kyllä saatiin hänelle naureskella. <3 Istukka sijaitsee ylhäällä funduksessa, mikä oli hyvä asia. Pikkuisella oli painoa 419g ja vastasi viikkoja 21+2 eli kolme päivää jäljessä kasvaa, mutta muuten ei ole huolta. 

Siihen sukupuoleen, jonka veikkaus meni minulla oikein eli pientä poikaa täälä odotellaan helmikuuussa saapuvaksi ja kuten olettaa saattaa niin tulevat vanhemmat on ihan myytyjä tästä meidän pienestä ihmeestä! ❤️


tiistai 6. lokakuuta 2015

Raskausvaivoja

Pikkuhiljaa on vauva ruvennut painamaan rakkoa kun on saanut vessassa ravaamaan ja loppujenlopuksi tulee vain muutama tippa, mikä minua on turhauttanut kun yöllä joutuu monta kertaa yössä heräämään vessaan ja nukkumisesta ei meinaa tulla sen jälkeen mitään. Tosin täytyy nyt vain tottua tähän kun se tulee kestämään raskauden loppuun saakka.

Suonenvedot on onneksi ruvennut hellittämään, kunhan vain muistan juoda tarpeeksi vettä päivässä . Raskausarpia on vähän tullut jo rintoihin, minkä jo tiesin koska niitä ilmestyi jo ehkäisyä käyttäessäni kun rinnat kasvoi aina yhden kuppikoon kerran kuussa. Bio-oil on ollut käytössä jos sillä saisi arpia vähän ehkäistyä, mutta luulenpa niitä tulevan rasvauksesta huolimatta. Selkäkipu on ja pysyy edelleen, mutta on vähän hellittänyt kunhan vain pidän lihakset kunnossa niin kivut on pysyneet enimmäkseen poissa.

Olen vielä yllättävän helpolla päässyt vaivojen kanssa ja toivon mukaan ei tulisi nyt hetkeen mitään ongelmaa, että pystyisi töissä käymään. Tähän asti olen päässyt yhdellä flunssalla, minkä takia on töistä pitänyt olla poissa.

Vielä olisi 6 päivää rakenneultraan ja 7 päivää Italian matkaan. Nähtäväksi jää vetääkö tämä minun poikafiilis vesiperän ja täällä odotetaankin pientä tyttöä. Onneksi enää hetki kun sekin selviää. :) Haikeaa viedä kissat ensi viikolla hoitoon melkein viikoksi kun tietää, kuinka peloissaan he ovat siellä kahdestaan. Täytyy tehdä hoitopaikasta mahdollisimman viihtyisä ja viedä paljon omia tavaroita, leluja ja vaatteita niin kissat paikassa viihtyisivät. Ikävä jo tulee näitä meidän karvapalloja! <3