torstai 28. toukokuuta 2015

6

Aamulla soitettiin Fertinovasta ja munasoluista 7 oli kypsiä ja 6 hedelmöittynyt. Toivottavasti nämä sisuspussit jaksaa vielä maanantaihin asti niin päästään piinailemaan. :)

Olen nyt sen pari päivää sairaslomalla, vaikka alunperin luulin pärjääväni yhdellä päivällä, mutta mahaa edelleen jomottaa niin päätin olla menemättä. Työtkin sai onneksi jatkoa tuonne juhannukseen asti ja syksyllä pääsisi myös töitä jatkamaan eli nyt ei tarvi onneksi työttömyydestä kärsiä. :) Lugesteronin aloitin eilen yhdellä ja tästä päivästä eteenpäin se kolmesti päivässä. Nyt pidetään peukkuja, että maanantaina siirtoon päästään! :)

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Punktio

Kävin tänään punktiossa, joka meni ihan hyvin. Tälläkertaa ei tarvinnut lääkettäkään lisätä ja keräys meni odotusten mukaisesti. Saatiin yhteensä 7 munasolua ja olen vähän pettynyt kun odotin yli 10 munasolua. Toivottavasti noista nyt saataisiin se yksi siirrettäväksi ja pakkaseenkin muutama. Vähän pelkään, että sitä katoa tulee ja pakkaseen ei taideta saada yhtä alkiota enempää. Toivotaan kuitenkin parasta! :)

maanantai 25. toukokuuta 2015

Toinen seurantaultra

Tämä toinen seurantaultra käynti meni hyvin. Tällähetkellä on 15 follikkelia kasvamassa ja tyytyväisenä kävelin pois klinikalta. Pregnylin pistän tänään ja keskiviikkona kutsuukin punktio. Punktion jälkeen aloitan Lugesteronin. Alkionsiirto on ensi maanantaina eli viisipäiväinen alkio siirretään kohtuun ja ensi tiistaina pistän vielä Gonapeptylin tukemaan kiinnitystä.

Tällähetkellä on todella hyvät fiilikset, että näillä voidaan se pieni ihme saada alkuun ja kiinnittymään. Toiveikas ainakin olen! :) <3

perjantai 22. toukokuuta 2015

Seurantaultra

Käynti ei mennyt ihan odotetusti kun mielessäni ajattelin, että päästäisiin jo maanantaina punktioon. Ensimmäistä kertaa oli myös mieslääkäri ja riisuessani vaatteita mietin, pitäisikö pyytää naispuolista lääkäriä kun rupesi vähän ahdistamaan tilanne levittää mieslääkärin edessä haarojansa. Kaikesta huolimatta en pyytänyt. Tälläkertaa munarakkulat eivät olleet kasvaneet yhtä hyvin kuin ensimmäisessä hoidossa ja suurinosa olikin vielä pieniä.

Vasemmalta löytyi 4 munarakkulaa (8-12mm) ja oikealta 8 munarakkulaa (9-13mm). Maanantaina menen uudelleen ultraan, missä toivottavasti seuraavaksi päätetään punktio ja siirtopäivä. Orgalutrania ja Gonal-F:ää jatkan vielä sunnuntaihin asti ja toivon mukaan munarakkulat tuosta vielä kasvaisi ja saataisiin punktiossa hyvä määrä munasoluja. Ainut huono puoli, että nämä kaikki tapahtuu työjaksoni viimmeisellä viikolla, jolloin pitäisi kaikki ehtiä korvaamaan. Ei hyvä!

perjantai 15. toukokuuta 2015

Toinen ICSI-hoito alkaa

Aamulla soitin klinikalle kun huomasin kuukautisten alkaneen. Kyllä puhelun aikana jännitti kun mietin pääsenkö aloittamaan hoitoa vai siirtyykö se syksylle ja yllätykseksi pääsenkin huomenna aloittamaan piikitykset. Tosin pitää vielä maanantaina soittaa uudestaan kun en ollut täysin varma miehen työmatkoista, että pääseekö osuuttaan tekemään. Asian kun sain mieheltä varmistettua, niin pääsee hoidot alkuun. :) Ensi viikon torstaina käyn ultrassa, että tietää milloin varaillaan punktio aikaa ja mahdollisesti siirtoa. Jänskättää!

Kunpa nyt menisi asiat putkeen!  :)

torstai 14. toukokuuta 2015

Bloglovin

Teinpä profiilin blogloviniin ja lisäsin sen tuonne instagramin alle. Tämän tein ihan siksi kun blogilista lopettaa niin blogiani pääsee seuraamaan jossain muuallakin.

Tässä on linkki sinne Haaveista totta.


Mitäs tänne muuten? Kuukautisia ei vielä ole näkynyt, mutta toivon mukaan tulisivat viikonloppuna, että voin soittaa klinikalle uuden kierron alkaneen. Fiiliksetkin alkaa olla pikkuhiljaa jo kohdillaan kun on hiljalleen toipunut kemiallisesta raskaudesta ja kovasti odottelen toiveikkaana uusia hoitoja. Avasin pari päivää sitten myös pyöräilykauden ja töihin on tullut pyöräiltyä n. 7km ja takaisin. Alku olikin taas vähän uuvuttavaa kun ei ole tullut moneen kuukauteen pyöräiltyä. Kyllä tässä vielä jonkinlaiseen kesäkuntoon pääsee! :)


Mukavaa helatorstaita kaikille! :)

maanantai 11. toukokuuta 2015

Ei näy

Kuukautisten olisi pitänyt alkaa tähän päivään mennessä, jotta tässä kuussa voitaisiin hoitoa aloittaa ja kuten arvelin, ei ne alkanut. Tosin vielä voi olla mahdollisuus, että jollakin on hoidot siirtyneet toiselle viikolle niin voin päästä hoitoa aloittamaan, toivottavasti. Enpä yhtään tiedä, miten kiertoni nyt menee. Päivä kerrallaan jos se vuoto sieltä alkaisi.

Lapsettomien lauantai meni oikeastaan ollessa. Tuli kuitenkin vietyä kynttilä tyhjän sylin muistopaikalle ja haettua itsellensä ruokaa kun piti itseään vähän helliä. Mies tulikin sitten illasta ja kannustettiin Suomi voittoon ennen nukkumaan menoa.

Äitienpäivänä nukuttiin myöhään ja käytiin miehen äidin luona syömässä, jolle ostettiin matkalla kaunis kukka. Omalle äidilleni soitin onnittelut ja ostan myöhemmin kukan kun menen käymään kotiseudulla. :) Päivä meni hyvin nopeasti ja välillä iski pientä haikeutta kun näki perheitä yhdessä kävelemässä tai pyöräilemässä. Selvisin viikonlopusta kuitenkin! :)

Menikö muiden viikonloppu hyvin vai huonosti? :)


Lapsettomien lauantaina kävin viemässä kynttilän tyhjän sylin muistopaikalle. :) 

lauantai 9. toukokuuta 2015

Lapsettomien lauantai

Oikein hyvää ja rauhallista lapsettomien lauantaita meille kaikilla naisille ja miehillä! Muistan meitä kaikkia viemällä kynttilän tyhjän sylin muistopaikalle. :) 

torstai 7. toukokuuta 2015

Nimetön

Päätinpä avata facebookin ja ensimmäisenä etusivulle ilmestyy kuva tutustani raskausmahan kanssa tekstillä "kohta jo puolimatkassa". Siinä vaiheessa olisi tehnyt mieli kirjoittaa kommenttiboksiin "haista sinä paska!" tai "perkeleen onnekas". Melko pian jaoinkin Simpukan sivulta yhden aiheen lapsettomuudesta ja kerroin, kuinka lapsien saaminen ei ole kaikille itsestäänselvyys ja suljin facebookin. Ei jaksa! Ärsyttää!

On tässä kuitenkin jotain hyvääkin tapahtunut kun saatiin nykyinen asuntomme myytyä ja kesäkuun loppuun mennessä pitäisi muuttaa, toivottavasti johonkin unelmiemme omakotitaloon, jossa olisi ehkä huone myös omille lapsille. Mies saapuu vihdoin lauantai illasta kotiin yli kolmen viikon työreissultaan ja kyllä häntä onkin taas kaivattu tuohon viereen nukkumaan. <3

Kuukautisia odottelen sormia pyöritellen, koska ne mahdollisesti alkaisi ja kävisinkö ostamassa lääkkeet, vaikka tämän kuun hoidosta ei ole takuuta. Mahdollisesti odotan kuukautisten alkuun, että voin klinikalle soittaa ja kysyä päästäänkö hoitoa tässä kuussa tekemään.

Olisiko lukijoilla mitään ideoita, mistä kirjoittaisin? :)

lauantai 2. toukokuuta 2015

Viikko lapsettomien lauantaihin

Kolme vuotta sitten en ajatellut lapsettomuutta juuri ollenkaan, vaikka tiesin suurimman osan kokevan sitä jossain vaiheessa elämässään. En ajatellut, että me voitaisiin joskus kuulua siihen kohderyhmään kun olinhan melko nuori jätettyäni ehkäisyn ja olen edelleen. Kuukausien ja vuosien kuluessa alkoi enemmän pelkäämään saadaanko koskaan yhteistä lasta, kunnes vihdoin päästiin tutkimuksiin ja aloittamaan lapsettomuushoitoja. Se toi pientä toivoa siitä, että me voidaan vielä jonain päivänä olla perhe.

Uutenavuotena toivoin tyhjän sylin muistopaikalla, että tulisin tänä vuonna raskaaksi tai saisin kokea sen edes hetken, jotta tiedän raskauden olevan mahdollista. Pari viikkoa sain siitä onnesta iloita maaliskuun lopusta huhtikuun puoleenväliin, kunnes selvisi kemiallinen raskaus. Enää en ole asiasta surullinen, vaan enimmäkseen toiveikas, että uusi raskaus voi olla joskus mahdollista.

Ajattelin pitää ensi viikolla pientä taukoa sosiaalisesta mediasta, kuten Facebookista ettei itselle tulisi mielipahaa lukiessa muiden päivityksiä. Lapsettomien lauantaita vietän tänä vuonna suurimmaksi osaksi yksin kun mies tulee kotiin työmatkaltaan vasta illalla. Ajattelin kuitenkin kyseisenä päivänä käydä tyhjän sylin muistopaikalla viemässä kynttilän meidän lapsettomien ja menetettyjen pienokaistemme muistoksi.


9.5. Lapsettomien lauantain päätapahtuma 
Klo 12 Helsingissä Dextra Lapsettomuusklinikalla (Saukonpaadenranta 2). Teemana Lapsettomuus eri elämänvaiheissa. Useita puheenvuoroja, mm. Antti Kaikkonen ja Satu Taiveaho kertovat sijaisvanhemmuudesta ja erikoislääkäri Sanna Uotila puhuu hedelmöityshoidoista. Järjestetään yhteistyössä Dextra Lapsettomuusklinikan kanssa.

Lisää tietoa Simpukka-viikon (4.5-9.5.2015) tapahtumista löydät Tästä linkistä.

Miten te muut aiotte viettää Lapsettomien lauantaita? :)