maanantai 29. lokakuuta 2018

Neuvola 38+4

Tänään oli jälleen neuvola ja raskaus menee edelleen hyvin, vaikka pikkuhiljaa vauva on alkanut nyt painamaan tuola alhaalla, että kävely ja kyykistyminen sattuu. Sf-mitta oli onneksi kasvanut viikossa, mutta laitettiin nyt kuitenkin lähete kontrolliin kun minua alkanut vähän huolestuttamaan, miten vauva kasvaa ja saan ainakin sitten mielenrauhan asian suhteen. Tässä viikon sisällä pitäisi tulla sinne jo aika tai soittavat erikseen niin nyt vain odotellaan. Vähän neuvolatäti varoitteli, että jos on vauva liian pieni niin voi olla, jotta saadaan hänet jo ennen laskettua aikaa maailmaan kasvamaan.

Paino oli  laskenut viikossa, vaikka olen nyt omasta mielestä saanut syötyä ja nukuttua paremmin nyt kun flunssa hellitti loppuviikosta. Malttamattomana odotellaan uutta tulokasta ja saapa nähdä onko hän 10 päivän päästä jo sylissä kun on laskettu aika ja seuraava neuvolakäynti
Sairaalakassia olen nyt vähän pakkaillut itselleni, jossa on rennot kotiintulovaatteet ja liivinsuojuksia. Hygieniatarvikkeet, neuvolakortin, vesipullon, kameran ja laturit pakkaan kun tulee lähtö sairaalaan ja jotain pientä syötävää ja juotavaa pitäisi vielä hankkia kassiin valmiiksi. Tulokkaan kotiinlähtövaatteet on valmiina kaukalossa lämpöpussin sisällä, jonka mies tuo sitten kun päästään kotiin.

Rv 38+4 (Rv 37+4)

Paino: -600g (-300g) | yhteensä noussut 6,9kg
Verenpaine: (103/72)
Hemoglobiini: - (128)
Syke: +140 (+140)
Sf-mitta: 29,0cm (28,0cm)

maanantai 22. lokakuuta 2018

Neuvola 37+4

Tänään oli jälleen neuvola ja viikon päähän pitää varata uusi aika, jossa katsotaan miten sf- mitta on kasvanut ja jos kasvua ei ole tapahtunut niin laitetaan todennäköisesti lähete vielä äitiyspolille kontrolliin. Väsymys alkaa nyt painaa kun olen ollut yli viikon yskässä ja nyt tuntuu, että flunssakin tulee samaan syssyyn. Toivottavasti ehdin kuitenkin parantua ennen kun tämä uusin tulokas päättää syntyä, ettei voimat ole ihan poissa. Ruokahalu ollut nyt viikon kateissa sairastelun takia, jonka seurauksena arvasin painon laskeneen, mutta olen yrittänyt syödä vähän väkisin jotain pientä kerrallaan alas.

Hemoglobiini on onneksi pysynyt hyvänä ja noussutkin viime kerrasta, vaikka en ole ihan joka päivä rautatablettia ottanutkaan ja toivottavasti nyt saisin pidettyä vielä näissä lukemissa. Pissatestit on onneksi pysyneet edelleen kunnossa ja niissä ei ole tähän mennessäkään ollut mitään moitittavaa. Päänsärkyä on nyt viikon aikana ollut jonkin verran ja välillä näkynyt valopilkkuja, mutta koska muut arvot on kunnossa ja ei ole voinnissa muuten ollut mitään huolestuttavaa niin lisätutkimuksia ei tarvita. Toivottavasti kaveri pysyisi yksiössään vielä jonkin aikaa kun en malttaisi vielä tästä masusta luopua. <3

Rv 37+4 (Rv 35+1)

Paino: -300g (+500g) | yhteensä noussut 7,5kg
Verenpaine: 102/71 (107/71)
Hemoglobiini: 128 (-)
Syke: +140 (+140)
Sf-mitta: 28,0cm (27,5cm)

sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Neuvola rv 35+1

Blogin päivitys on vähän jäänyt kun en ole saanut aikaiseksi oikein kirjoitella mitään loppuun, mutta olen yrittänyt kuitenkin neuvolakuulumisia laittaa tänne ylös. Neuvolakäynnit tihentyy jälleen näin lopussa ja seuraava neuvola on alle kahden viikon päästä rv 37. Viikko sitten tuli käytyä jälleen neuvolassa ja vauvalla on edelleen kaikki hyvin, vaikka sf- mitta meneekin sillä alakäyrän puolella.

Uuteen painoarvioon en saanut uutta lähetettä ja en varmaan enää saakaan, mutta uskon pienokaisella olevan silti kaikki hyvin, vaikka siro kaveri meille on todennäköisesti tulossa. En malttaisi odottaa enää tämän kaverin syntymää, mutta mieluusti nautin tästä raskausmasusta vielä hetken aikaa jos tämä on viimeinen kerta kun saan tämän kokea.

Sairaalakassia/vauvan kotiutumisvaatteita voisi pian pakkailla, mutta en ole pitänyt siinä vielä mitään kiirettä ja ajattelin niiden pakkaamista siinä  rv 38. Pientä syötävää voisi miettiä sairaalakassiin jos synnytys käynnistyy jälleen illalla niin voisi yrittää vähän jotain suolaista napostella, koska makea pistää väsyttämään.


Rv 35+1 (Rv 30+6)

Paino: +500g (+1,0kg) | yhteensä noussut 7,8kg
Verenpaine: 107/71 (111/71)
Hemoglobiini: - (125)
Syke: +140 (+145)
Sf-mitta: 27,5cm (24,5cm)

perjantai 5. lokakuuta 2018

Synnytykseen valmistautuminen

Pikkuhiljaa viikkojen loppuessa on alkanut synnytys pyörimään enemmän mielessä ja miten siihen pitäisi valmistautua. Kävinkin tuossa kuukausi sitten yhdessä valmennuksessa, missä kaksi kätilöä kertoivat synnytykseen valmistautumisesta, kivunlievityksestä, välilihan hieromisesta raskausaikana, ruokavalion vaikutuksesta, synnytysasennoista ja liikkeistä, millä edesauttaa synnytyksen etenemistä.

Tiedoista oli itselleni hyötyä, jotka yritin kaikki ottaa muistiin kun esikoisesta en pahemmin valmistautunut synnytykseen ja annoin sen mennä omalla painollaan eteenpäin. Esikoisen synnytyksessä yritin keskittyä enimmäkseen vaan rauhalliseen ja hiljaiseen hengittämiseen ja hoin mielessäni supistusten tullessa, että ”koko ajan ollaan lähempänä vauvan syntymää”, joka auttoi jaksamaan kipuja. Esikoisen synnytyksestä minulla jäi kuitenkin hyvä fiilis ja se ei minua pelota milläänlailla.

Eniten minua tällähetkellä kuitenkin jännittää, että osaanko lähteä ajoissa sairaalaan ja pitääkin nyt enemmän miettiä sitä lähtöä, etten odota kotona liian kauaa jos avautuminen tapahtuu tässä vielä nopeammin. Onneksi kuitenkin tuleva lastenhoitaja asuu lähellä niin saan pian hoitajan esikoiselle jos tulee nopea lähtö sairaalaan. Haaveissa on kokeilla eri synnytysasentoja jos vain pystyn vaihtamaan asentoa kesken kaiken, käyttää tens-laitetta ja jaksaa ilman kivunlievitystä mahdollisimman pitkälle jos vain kestän, mutta en ota siitä mitään paineita. Tietenkään sitä on vaikea sanoa, miten synnytys lopulta etenee jos siinä tulee jotain ongelmia niin pitää valmistautua myös siihen, ettei se välttämättä mene niinkuin haaveilee.

Tämä raskaus on mennyt todella nopeasti ja hankintojakaan ei ole loppujenlopuksi tullut juuri tehtyä kun käytän myös esikoisen vanhoja vauvanvaatteita ja todennäköisesti tulee vielä saatua tutulta vaatteita sitä mukaan kun heillä jää pieneksi. Meillä on vielä hankinnat jonkin verran kesken ja edelleen pohditaan sisarusrattaiden ja seisomalaudan hyviä/huonoja puolia ja kummat nyt hankitaan. Varsinkin kun tulee pari kertaa viikossa vietyä esikoista kerhoon ja viihtyy vielä rattaissakin, mutta seisomalaudan käytöstä ei ole vielä kokemusta.