torstai 25. helmikuuta 2021

Neuvola rv 16+0

Viime viikkoina on tullut pieniä ongelmia jalkaan kun ollut nyt kovilla ilmeisesti seisomatyössä. Melkein kaksi viikkoa sitten sain jalkaani ensimmäisen laskimotukkotulehduksen ja siitä reilu viikon päästä samaan jalkaan toisen viime perjantaina.

Päivystyksessä kuvattiin molemmilla kerroilla jalka, ettei ole tukoksia ja nyt toisella kertaa päätettiin yhdessä lääkärin kanssa, että aloitan Klexanen piikitykset raskauden loppuun asti ja 6 viikkoa vauvan syntymän jälkeen. Tänään kyseinen lääke vaihdettiin Enoxaparin becat nimiseen, koska Klexanesta ei täyty lääkekatto ollenkaan niin joutuisin siitä maksamaan kokonaan itse yli 1000€ niin siinä ei ollut mitään järkeä. Toivottavasti ei enää tarvitsisi lääkärissä käydä raskauden aiheuttamien ongelmien takia. Tukisukkia käytänkin nyt töissä, ettei enää tulisi mitään. 

Pitkästä aikaa oli neuvolakäynti ja käytiin perheasioita, liikuntatottumuksia ym ja oli ihanaa päästä kuulemaan vauvan sykkeet, vaikka kotona olen niitä kuunnellut silloin tällöin kun iskee huoli onko kaikki hyvin. 

Rv 16+0 (Rv 10+5)
Paino: + 1,7kg (+1,9kg) yht: 3,6kg
Verenpaine: 109/67 (124/73)
Hemoglobiini: 131 (133)
Syke: +150 (-)
Sf-mitta: (-)

tiistai 2. helmikuuta 2021

NT-ultra / rv 12+5


Tänään kävin ultrassa ja sielä oli kaikki hyvin. Meinasivat siirtää laskettua aikaa pari päivää aikaisemmaksi, mutta eivät hoitojen takia siirtänyt kun tiedossa tarkka siirtopäivä.

Niskaturvotusta oli vähän, vauva liikkui kovasti ja sykkeet oli myös hyvät. Rakenneultra on sitten tasan 8 viikon päästä niin saadaan ehkä tietää kumpi tuola majailee. Mulle tärkeintä, että vauva voi hyvin. ❤️