lauantai 4. maaliskuuta 2017

Vauva-ajan tarpeelliset 0-12kk

Ajattelin tehdä pientä listaa, mitkä ollaan tämän vauvavuoden aikana koettu meille hyväksi ja toisille on ollut käyttöä enemmän kuin toisille. Tässä siis pieni listaus meille hyödyllisistä tavaroista.

0-6kk:

Vaunut + rattaat (0-12kk)
Ostettiin uutena Brio happy yhdistelmävaunut, joille oli käyttöä heti alusta asti ja vaunulenkillä tuli käytyä melkein päivittäin kun saatiin lupa, paitsi kovilla pakkasilla jäätiin sisälle. Poika nukkuikin suurimmaksi osaksi ulkona vaunuissa päikkäreitään. Rattaat tuli käyttöön pojan ollessa 7-8 kuukautta kun kantokoppa alkoi jäädä pieneksi ja ovat  päivittäisessä käytössä vaunulenkillä käydessä.

Kylpyamme tulpalla (0-12kk)
Tämä oli ehdoton ja poika tykkäsi kovasti kylpemisestä ja tykkää edelleen. Pari kertaa viikossa me käydäänkin aina kylvyssä istuskelemassa ja roiskuttamassa vettä ympäri kylppäriä. :)

Hoitopöytä + hoitoalusta
Hoitopöytä oli meille ehdoton, joka ostettiin käytettynä kun pesukoneen päälle ei saanut hoitoalustaa. Sen sivuilla oli korit, missä oli kaikki käden ulottuvilla ja hoitopöydän laatikoissa vaatteet. Hoitopöydän viereisellä seinällä oli hymynaama, mitä poika tykkäsi kovasti katsella vaippaa vaihtaessa ja antaa ihania hymyjä.

Sitteri
Oli hyvä, jotta sain kädet hetkeksi aikaa vapaaksi ja poika viihtyi siinä hyvin välillä nukkuen ja sen aikaa kun kävin nopeasti suihkussa. Sitteri saatiin pojan mummilta, joka osti sen kirpputorilta.

Leikkimatto
Saatiin leikkimatto ilmaiseksi sukulaisilta ja siinä poika tykkäsi katsella roikkuvia leluja, joista tarrata kiinni ja laittaa suuhunsa. Leikkimatto oli käytössä siihen asti kun poika ei osannut vielä liikkua eteenpäin.

Hoitolaukku (0-12kk)
Ostin uutena babymel hoitolaukun, johon mahtui hyvin kaikki tarvittava ja se on muutenkin hyvän näköinen käyttää ihan muuten vain.

Turvakaukalo
Meillä oli Britax römerin turvakaukalo ja se oli ehdoton automatkoilla, jota ilman ei olisi pärjännyt. Ei ollut kyllä varmaan yhtäkään viikkoa, jolloin kaukaloa ei olisi tullut käytettyä.

Lämpöpussi kaukaloon ja vaunuihin (0-12kk)
Meillä oli harmaa baby's only lämpöpussi, joka oli hyvä ostos ja oli helppoa pukea poika sisävaatteissa pussiin kaukaloon ja lähteä kauppaan kun pussin sai helposti auki jos tuli liian kuuma. Tälle talvelle ostettiin vaunuihin Petite Chérie, moroccan ocean lämpöpussi kun baby's onlyn pussi alkoi jäädä pieneksi. 

Itkuhälytin (0-12kk)
Pari viikkoa oltiin ilman itkuhälytintä, mutta sitten päätettiin hankkia Philips aventin itkuhälytin joka ollaan todettu hyväksi ainakin meidän käytössä.

Pinnasänky (0-12kk)
Sänky saatiin käytettynä ja tuli käyttöön paremmin kun poika täytti kuukauden, mutta suurimmaksi osaksi hän nukkui silti minun vieressä yöt ja välillä siirsin yösyötön jälkeen omaan sänkyyn jatkamaan unia. Nykyään nukkuu melkein koko yön omassa sängyssä, kunnes sitten jossain vaiheessa haen viereeni loppuyöksi  nukkumaan.

Reunapehmuste (0-12kk)
Pehmuste on ollut käytössä siitä kuukauden ikäisestä asti ja suojaa hyvin, ettei pojan kädet ja jalat jää pinnojen väliin. Pehmusteen avulla ollaankin säästytty suurimmilta itkuilta ja kolhuilta.

6-12kk:
Turvaistuin (11kk —>)
Käytiin ostamassa britax dualfix turvaistuin, joka tuli käyttöön pojan ollessa 11 kuukautta ja on ollut hyvä ostos. Kääntyvä 360 asteen istuin on huippu ja istuimeen laittaminen on vaivatonta kun sen saa käännettyä itseensä päin, ilman että tarvitsee olla selkä mutkalla laittamassa vöitä kiinni.

Syöttötuoli + valjaat
Saatiin sukulaisilta käytettynä  tripp trapin syöttötuoli, johon hankittiin erikseen valjaat sitten kun poika ei enää meinannut pysyä paikallaan ja ollaan todettu meille hyväksi tuoliksi.

Mitkä ovat teidän perheessä olleet ne vauvavuoden suosikit? :)

2 kommenttia:

 1. Tällä hetkellä suosikit on itkuhälytin, leikkimatto ja kehto. Ja supertarpeellinen, vaikka lyhyt käyttöiältään, oli meillä koliikkikeinu.

  VastaaPoista
 2. Meillä oli vauvavuoden top 10
  1.swaddle up kapalopussi
  2.vaunut,turvakaukalo+pussi
  3.itkarit
  4.leikkimatto
  5.pinnasänky
  6.tuttipullojen mikrosteriloija
  7.lämpöpussi vaunuissa
  8.stocken steps syöttötuoli
  9.kylpyamme
  10.kantoliina
  Ei ole missään suosikki järjestyksessä. Seuraavan kanssa haluan näiden lisäksi panostaa kunnon sitteriin ja kokeilla unipesää! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)