perjantai 9. syyskuuta 2016

6kk neuvola

Keskiviikkona oli 6kk neuvola ja mentiin sinne siitä huolimatta, vaikka poika oli vielä vähän flunssassa ja on edelleen. Kiinteiden aloitus ei ole vielä kovin hyvin alkanut, mutta toivon mukaan pikkuhiljaa rupeaisi nekin maistumaan. Pituutta oli tullut hyvin se 3,1cm, mutta painoa oli tullut vain 375 grammaa ja huiteleekin vähän normaalikäyrän alapuolelle. Luulenpa, ettei painoa ole tullut sen takia niin hirveästi kun poika on ruvennut ryömimään niin kuluttaa nyt enemmän energiaa. Saatiinkin käsky lisäämään rypsiöljyä ruokiin jos se auttaisi painoa paremmin nousemaan. Seuraava neuvola onkin pojan täyttäessä 8kk ja saapa nähdä päästäänkö silloin kuinka lähelle 8kg. :) 

Olen nyt kokeillut enemmän sormiruokailua ja ainakin sillä keinolla se ruoka menee paremmin suuhun kun saa itse ottaa käsiinsä ja tutustua ruokaan rauhassa. Voi olla, että siirryn siihen kokonaan vaikka puuron ja marjasoseet annan kuitenkin vielä lusikalla.

6 kuukauden mitat (5 kuukauden mitat)
Paino: 7350g (6975g)
Pituus: 70,9cm (67,8cm)
Päänympärys: 44,0cm (43,3cm)

"Kehitys hyvää. Kasvu normaali. 
Painoa niukemmin.
Lisäruokia nyt enemmän ja öljylisä joukkoon."

3 kommenttia:

 1. Mitä sormiruokia olet antanut? Meillä on aloitettu ihan soseilla mutta vähitellen pitäisi lisätä omin sormin syötäviä. Nyt ollaan harjoiteltu lähinnä kurkku- ja maissitikuilla ja mustikoilla jotka kyllä sotkee jäätävästi.. hedelmäpalat vaan tuntuu pelottavalta antaa tukehtumisriskin takia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä hirveästi antanut, mutta nyt on mennyt bataatti-kurkku-, kesäkurpitsa-, banaani- ja porkkanatikkuja ja tänään sai vähän kanaa.

   Poista
 2. Meilläkin on nyt kokeiltu tämän viikon ajan soseita ja sormiruokaa. Sormin upposi parhaiten isosiskolle ja niin näyttäisi myös pienemmälle. Jännää tämä kuitenkin taas on, äidille ja lapselle :D Isosiskokin tsemppaa vieressä kun pienempi saa sihdattua ruuan suuhunsa.

  Ekalle kommentoijalle: Hedelmistä esim.appelsiini viipaletta tai vaikka luumua voi koittaa eka. Näistä saa imeskeltyä mehut eikä tarvi niin tota tukehtumista pelätä. Ja sit jos soseesta jättää ensin vähän rakeisempaa tai tekee raastetta, niin vauva tottuu käsittelemään suussa isompia paloja eikä tuu niin helposti yökkäysrefleksiä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)