keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Lääkärineuvola rv 27+0

Tänään kävin sitten neuvolassa kun se paineen tunne vain jatkui. Samalla tehtiin sitten tämä lääkärin tutkimus, joka olisi ollut vasta ensi viikolla. Käynti ei nyt ollut mitenkään ihmeellinen, vaikka nyt pääsin ultrattavaksi josta ei kyllä juuri paljon saanut selvää. Poitsun pää kuitenkin tuolla painaa, joka aiheuttaa sen paineen tunteen. Lääkäri sitten teki vielä sisätutkimuksen ja kohdunsuu oli kiinteä ja kohdunkanavan pituus oli 5cm eli eipä ole mitään hätää näillänäkymin, mikä oli suuri helpotus. Rauhallisesti käskettiin töissä nyt ottamaan ja istua välillä jos on mahdollista, mutta eipä oikein tässä työssä tule sellaista mahdollisuutta kovin usein kun on seisomatyö. Neuvolakäynnillä pistettiin myös influenssarokote ja nyt on ainakin minut ja vauva suojattu. Pissanäyte pitäisi lähipäivinä viedä jos sattuisi löytymään jotain tulehdukseen liittyvää.

Nyt on kyllä tuo alakerta entistä kipeämpi kun sitä jouduttiin sorkkimaan, mutta saapa nähdä miten tämä menee tästä eteenpäin. Jospa tuo kaveri vaihtaisi asentoa jossain vaiheessa niin paineen tunne vähän helpottaisi. Alas kirjasin jälleen vähän tietoja neuvolakäynniltä. Nyt saa kuitenkin huokaista helpotuksesta, koska poitsu tulee olemaan painavampi kun äitinsä syntyessään kun se yli 620 gramman paino on nyt ylitetty! :)

Rv 27+0 (Rv 23+1)

Paino : +5,7kg (+5,9kg)
Verenpaine: 117/70 (112/69)
Hemoglobiini: - (109)
SF-mitta: 24cm (21cm)
Syke: (150)
Vauvan painoarvio: 950g

8 kommenttia:

 1. Hyvä että kaikki hyvin! Sinä olet pienenä syntynyt. Millä viikoilla jos saa udella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi! :) Saa kysyä ja synnyin rv 28+1 sektiolla kun kasvu kohdussa pysähtyi.

   Poista
 2. Ihana kuulla että kaikki on hyvin ^_^ voi ko oot ollu pikkanen <3 mä oon myös keskonen, synnyin 32 viikolla ja painoin 1800g, huisia ajatella et vaik itestä on tuntunu et oonpa ollu pikkanen ni sä oot ollu 1/3 osaa musta :'D ihanaa et olet selviytyny hengissä, taistelija olet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli kaikki hyvin! :) Pikkuinen tosiaan olen ollut ja olen edelleen! :D Sinä olet myös pieni ollut ja ollaan kuule molemmat taistelijoita <3

   Poista
 3. Oi, oletpa ollut pieni vauva. En suoraan sanoen edes tiennyt, että 90-luvulla jo pystyttiin noin pieniä keskosia pelastamaan.
  Mukavaa kuulla, että pikkumiehellä on kaikki mallillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä 90-luvulla oli jo hyvät mahdollisuudet selvitä keskosena hengissä, vaikka nykyään on vielä paremmat. :)

   Poista
 4. Huomenta, pitkästä aikaa käyn tääläkin!

  Aika huisia jotta oot noin pienenä syntyny, lääketiede on kyllä ihmeellistä ja mahtavaa <3

  Mulla on blogissani sulle haaste ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltaa! :D Onhan siinä kaikilla aina ihmettelemistä kun kerron syntymäpainoni ja onhan se lääketiede ihmeellistä! :) Kiitos haasteesta!

   Poista

Kiitos kommentista! :)