tiistai 2. toukokuuta 2017

Malttamaton

Odottelua ja kropan kyttäämistä, milloin ne kuukautiset tulisi josta ei ole mitään tietoakaan. Ärsytystä siitä oliko reilu kuukausi sitten tulleet neljän päivän tiputteluvuodot sittenkään kuukautiset vai sekoileeko kroppa omiansa. Tietenkin kierto voi olla nyt sekaisin odotuksen ja imetyksen takia, jonka vuoksi nyt kestää kauemmin, ettei ne vielä tule ajallaan tai ne tuleekin vasta sitten kun imetys on kokonaan ohi. Ei saisi stressata, mutta tälläinen malttamaton kun olen ja kyllästyttää tämä odottelu. Tänään eletään kp 32 ja normaalisti ne ovat tähän mennessä tulleet, mutta nyt on vaikea sanoa kuinka pitkä kierto tästä ensimmäisestä tulee jos ne edes tulee.

Enpä olisi taas uskonut kuinka ärsyttävää tämä odottaminen on kun ei voi tietää tuleeko vuotoa ja raskaustestille en ole suonut vielä mahdollisuutta kun on vaikea uskoa, että tässä raskaana oltaisiin. Ei ainakaan oireita ole siihen suuntaan mitään, vaikka oireeton olen kyllä ollut alkuraskauksien aikana kunnes ne kunnon oireet sitten pian tuli. Odottaminen siis jatkuu, jospa ne vielä joku päivä tulee. :)

Milloin teillä on tulleet kuukautiset vauvan syntymän jälkeen vai tuliko vasta imetyksen loputtua?

11 kommenttia:

 1. Minulla tuli ekat menkat, kun vauva oli viikkoa vajaa vuoden vanha. Reilu 2 kk myöhemmin tein positiivisen raskaustestin, vaikka meillä oli ennestään kaksi icsipoikaa ja ehkäisy oli ollut pois käytöstä pari kuukautta vajaa 10 vuotta. :D

  Esikoisen jälkeen menkat alkoi kun esikoinen oli 9 kk. Imetin silloinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea raskaudesta! <3 ihanaa, että näitä ihmeitäkin tapahtuu ja eihän sitä tiedä jos meillekiin niin joskus kävisi :)

   Poista
 2. Mulla alkoi menkat 7kk synnytyksestä. Kierrot on tähän mennessä ollut 64, 49 ja viimesin oli 39pv. Eli hiljalleen lyhenee. Imetän siis edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ei siis ole kiirettä, että jos kuukautiset ei tule. Nyt mennään kp 39, että vielä odotellaan :)

   Poista
 3. Minulla on samanikäinen lapsi kuin sinulla ja menkat alkoi 4kk synnytyksestä. Kierrot siitä lähtien olleet 27-56pv pituisia. Nyt yöimetyksen jäätyä pois on kiertokin palautunut alle 30pv. Päivisin edelleen imetyskertoja tulee useita.

  VastaaPoista
 4. Mulla alkoi menkat kun lopetin imetyksen n. 1v1kk iässä :) Eli meillä imetys toimi hyvin ehkäisynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin! Mä imetän vielä kerran vuorokaudessa ja toivottavasti kuukautiset tulisivat sitten kun imetys on kokonaan ohi. :)

   Poista
 5. Juuri sain toiset kuukautiset synnytyksen jälkeen (vauva kohta 9 kk ja oli reilu 7 kk kun ekat kuukautiset alkoivat), kierto 50 päivää :) Mutta eiköhän se tästä lyhene pikkuhiljaa ;) Imetän vielä 3-4 kertaa/vrk työpäivinä, vapaapäivinä saattaa tulla enemmänkin kertoja. Yleensä yksi kerta aamuyöstä tai sitten vasta aamulla ennen töihinlähtöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä imetän nykyään sen kerran vuorokaudessa ja ehkä ne kuukautiset sitten jossain vaiheessa tulee kun imetys on ohi. Vielä ei ole kiirettä kun mennään vasta kp 39 :)

   Poista
 6. mulla tuli esikoisen jälkeen ekat menkat melkein päivälleen 1v päästä. Nyt ei oo näkyny eikä ennen kesää tarttis alkaakaan :D jäbä on nyt 9kk :) mulla imetys kävi ehkäisystä ja imetin 1v2kk mut lopetuksen jälkeen heti seuraavasta kierrosta tulikin sitten jäbä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä, miten täällä käy kun imetys on kokonaan ohi ja imetän vielä sen kerran vuorokaudessa ja senkin lopetan tässä parin viikon sisällä. Olisi se kyllä ihanaa jos kävisi luomuraskautuminen :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)