perjantai 22. heinäkuuta 2016

5 kuukautta

5kk iässä hänhymyilee ja nauraa paljon

jokeltelee kovasti ja kiljahtelee kovaan ääneen

kuolaa ja tekee siitä kuplia

ei omista vielä hampaita

tarttuu leikkikaaren leluihin

vie kaiken käteen saamansa suuhun

omista varpaista on kiva tarttua kiinni ja laittaa suuhun

viihtyy hyvin sylissä 

viihtyy hyvin mahallaan

mahalla ollessaan nostelee käsiä ja jalkoja ylös, joita heiluttaa ilmassa, tosin sillä keinolla ei ole vielä päässyt eteenpäin ;)

Oppi kääntymään selältä mahalleen 4kk ja 9pv ikäisenä ja sitä tehdään nyt koko ajan

käyttää Liberon vaippoja koossa 3, mutta pikkuhiljaa ruvetaan siirtymään nelosiin kun kolmoset on käytetty loppuun

vaatekoko on aika lailla 68cm

tykkää kylpemistä

lempilelut ovat liberon pieni perhonen ja purulelu

vierastaa jonkin verran

nukkuu päivässä 2-3 päikkärit päivässä, jotka on kestoltaan 30min-1,5t

nukkuu osan yöstä pinnasänkyssä ja lopun äidin kainalossa

on täysimetyksellä

herää yöllä syömään 1-4 kertaa

nukkuu 4-9 tuntia putkeen ennen ensimmäistä syöttöä

pulauttelee harvoin

Jos on jonkun sylissä ja näkee äidin menevän ohi niin alkaa kitinä

Tykkää kun sylissä nostelee ylös ja alas

4 kuukautta

Tämä ajankulu on edelleen ihmeellistä ja en voi millään uskoa, että poika lähenee pian jo 6kk ikää. Synnytyksestäkin tuntuu olevan vasta hetki kun sain tuon ihanan rakkauspakkauksen syliin ja se tuntuu edelleen joltain unelta, että hän on vihdoin täällä. Yöunet on pojalla olleet nyt pari päivää jo paremmat ja poika on nukkunut 8-10 tuntia putkeen kun 1,5 kuukautta herättiin parin tunnin välein. Poika on muuten tosi rauhallinen ja iloinen, joka harvemmin on huonolla tuulella. Kaikki kovasti aina ihmettelee kun hän on niin rauhassa lattialla makoillessaan ja yleensä vain ihmettelee ihmisiä. Välillä kyllä lattialla mahalla ollessaan kyllästyy kun ei pääse vielä eteenpäin tai uletu tavaroihin, jolloin meneekin hermo ja käännän takaisin selälleen.

Täällä olen minä sairastanut tämän viikon flunssaa, mutta onneksi sekin on nyt helpottamaan päin. Ensi viikolla suunnataankin kotiseudulleni ja tulee nähtyä ainakin sukulaisia ja todennäköisesti ystäviä jos aikataulut täsmää yhteen. Omakotitaloa ei olla tällähetkellä vieläkään löydetty ja miehelle iskikin nyt autokuume, että saapa nähdä kotiutuuko meille syksyyn mennessä vielä uusi auto. Syöttötuoli saatiin eilen sukulaiselta, johon pitäisi vielä ostaa turvakaari kun se oli hukkunut johonkin. Todennäköisesti sen joku päivä hion ja maalaan valkoiseksi kun oli vähän tylsän puun värinen. Miehellä alkoi myös nyt se loma niin on ollut mukavaa kun hänestä on ollut enemmän apua kotona ollessaan. :)

2 kommenttia:

  1. Heippa! Vieläkö muistat näitä aikoja? Miten teidän yöt sitten paranivat - teitkö jotain muutoksia? Kuulostaa ihan omalta pojaltani. Luo uskoa, että pätkäöihin siirtynyt aikaisemmin hyvin nukkunut vauva muistaa taas, kuinka öisin nukutaan eikä syödä koko ajan... Kaarina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 5 kuukauden ikäisenä en vielä edes yrittänyt vaikuttaa uniin ja ensimmäistä gordonin unikoulua yritin 10kk iässä ja kun ei onnistunut nin seuraavan kerran yritin siinä noin 1v iässä. Yöt alkoivat kunnolla paranemaan kun rupesin pikkuhiljaa lopettamaan imetystä pojan tahdissa ja yöimetys kannattaa lopettaa ensimmäisenä tai näin tekisin seuraavan kohdalla. Me lopetettiin viimeisenä yöimetys pojan ollessa 1v 4kk, jonka jälkeen rupesi nukkumaan kokonaisia öitä. :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)