sunnuntai 22. toukokuuta 2016

3 kuukautta

3kk iässä hän


Hymyilee paljon

Pitää paljon siitä kun hänelle jutellaan ja juttelee kovasti takaisin

On nauranut muutamia kertoja

Ennen itkua menee huuli suloisesti rullalle

Kuolaa paljon

On löytänyt kätensä ja ne ovat suussa melkein koko ajan

Rakastaa edelleen sylissä olemista

viihtyy hyvin mahallaan

Hoitopöydän viereisessä seinässä oleva hymynaama on edelleen ehdoton suosikki ja sille jutellaan ja hymyillään

Käyttää Liberon vaippoja koossa 3

Vaatteet ovat kokoa 62cm

Ei syö tuttia

Nukkuu muutamia unia päivässä joiden kesto vaihtelee 30min-2 tuntiin

Nukkuu osan yöstä joko omassa sängyssä tai minun kainalossa

Nukkuu öisin 6-8 tuntia putkeen ennen ensimmäistä syöttöä

Herää yöllä syömään 1-3 kertaa

Hengaa tissillä 1-3 tunnin välein

Pulauttelee harvoin

On täysimetyksellä

Rakastaa paljon kylpemistä

Tarraa kaikesta kiinni mihin osuu 

Lattialla viihdytään hyvin leikkimaton parissa ja huiskitaan käsillä roikkuvia leluja

3 kuukauden mitat (6 viikon mitat)
Paino: 5850g (4975g)
Pituus: 63,1cm (58,3cm) 
Päänympärys: 41,4cm (39,6cm)

1 kuukautta
2 kuukautta

Ensi viikolla on taas pitkästä aikaa neuvolakäynti ja pientä jännitystä on ilmassa, onko pojan paino noussut tarpeeksi. Kotona olen vähän seuraillut hänen painoa ja ainakin sen mukaan olisi pitänyt tulla se 500g kuukaudessa, mutta olen nyt huomannut että maidon nousu on tasaantunut kun rinnat ei enää täyty niin nopeasti. Toivon ainakin kovasti, että pystyisin imettämään siihen 6 kuukauden ikään asti tai pitempään ja nyt ollaan puolessavälissä tästä haaveesta. Pisin tauko imetyksestä tulee öisin kun poika nukkuu sen 6-8 tuntia putkeen ja muuten sitten syödäänkin melko tiheästi. Rintoja vaihtelen pari kertaa imetyksen aikana niin maitoa ehtii tulemaan lisää. 

Ensi viikon neuvolakäynnillä saadaan myös jälleen rokotteita ja kieltämättä tätä äiskää vähän jännittää, miten menevät. Ajattelin jos saisin poikaa imetettyä rokotteiden antaessa niin tuo vähän lohtua jos itku tulee. Nestemäistä panadolia ostin valmiiksi kotiin jos sattuu kuume nousemaan niin on lääke kotona odottamassa. Mies lähtee ensi viikolla reissuun viikoksi niin me suunnataan pojan kanssa minun perheeni luokse. Vähän jännittää, miten tuo 3 tunnin ajomatka menee yksin ajaessa ja toivon mukaan päästään sillä yhdellä syötöllä per suunta. :)

8 kommenttia:

 1. Ihania aatoksia, eiköhän maito riitä hyvin kun lapsentahtisesti imetät. Rinnat tosiaan tasoittuu jo tuossa vaiheessa ja muutenkin onhan se vain parempi, etteivät täyty, tulee rasvaisempaa maitoa ja rintojen tuntemukset eivät kerro mitään maidon riittävyydestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen kuullut myös, mutta silti meinaa välillä iskeä huoli kasvaako poika tarpeeksi. :)

   Poista
 2. Minulla on myös 3kk ikäinen poika ja kaikki mitä kirjoitit kuulostaa niin tutulta :) oikeastaan ainoana erona on, että meidän poika puklailee vähän turhan paljon eikä viihdy kovin pitkiä aikoja leikkimatolla (ei selällään eikä mahallaan). Varmaan tuo puklailu myös vähän vaikuttaa tuohon vaakatasossa viihtymättömyyteen :/
  Meillä oli neuvola jo kuluneella viikolla. Rokotukset eivät nostaneet lämpöä, mutta pientä kärttyisyyttä on ollut ilmassa, tosin saattaa johtua myös jostain muustakin. Olin yrittänyt ajoittaa imetykset niin, että rokotusten aikaan olisi jo vähän nälkä, mutta eihän se niin mennyt kuin olin suunnitellut poika ei suostunut yhtään syömään ja suuttui vain kun yritin tissiä tarjota :D
  Meillä on ehtinyt tulla jo useampi muutaman tunnin automatka ja poika on nukkunut tosi hyvin autossa. Nykyään menee koko matka pysähtymättä kunhan on imettänyt juuri ennen lähtöä. Teiden varsilla on yllättävän paljon paikkoja mihin pysähtyä imettämään, jos vauva aloittaa huutamaan nälkää. Kunhan ei vain hätäänny itse kesken ajon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa. :) Meillä ei tosiaan juuri puklaile, mutta röyhtäilee ha piereskelee kovasti, mikä on toisaalta on ihan hyvä niin ei jää ilmaa mahaan. Toivottavasti meilläkin päästäisiin ilman kuumetta vaikka varmaan itkua tai kärttyisyyttä voi ehkä tulla. :) Katsotaan saanko itse imetettyä myös ollenkaan :D

   Meilläkin muutama useampi pitempi ajomatka takana, mutta ne on menty aina miehen kanssa ja nyt joudunkin ensimmäistä kertaa menemään yksin. Imetän kyllä ennen lähtöä ja koitan saada pojan nukahtamaan niin todennäköisesti päästn pysähtymättä perille. :)

   Poista
 3. Meillä ei poika viihdy yhtään autossa. :( Matka vanhempieni luokse kestää reilu kaksi tuntia ja se menee monesti huutaen suurimman osan matkasta. Puolivälissä yleensä pysähdytään. Saattaa alkumatkasta nukkua puoli tuntia ja pysähdyksen jälkeen toiset puoli tuntia.

  Uskomattoman hyvin teillä nukutaan yöllä! :o Meillä pisin pätkä on nelisen tuntia ja monesti kyllä herää parin tunnin välein. Aamuyöstä alkaa mennä tunnin pätkiä. Tässä lähiaikoina olisi tarkoitus opettaa poika nukkumaan omassa sängyssä. Tähän asti on nukkunut aina meidän sängyssä. Tuntuu että se haittaa molempia. Ikää nyt 5,5 kk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä viihtyy ihan hyvin autossa, kunhan on syönyt. Yleensä joskus matkan puolessavälissä alkaa heräilemään ja silloin syödään. Pari kertaa ollaan päästy myös ilman heräämistä koko ajomatka.

   Joo, on nukkunut nyt varmaan kuukauden pitempiä pätkiä ja on melkein alusta asti nukkunut omassa sängyssä. Yleensä pitemmän pätkän nukkuu omassa sängyssä ja loput pari tuntia sitten minun vieressä ennenkun noustaan ylös. :)

   Poista
  2. 4kk ikäisenä suurimmalla osalla vauvoista kasvu "notkahtaa" yleensä kai niin että painoa tulee hiukan vähemmän. Meillä tuli aiemmin 1000g kuukaudessa, 4kk neuvolassa sit olikin tullut tasan 500g 😊
   Pituutta oli kuitenkin tullut kolmisen senttiä.
   Ja siis käsittämätöntä- nää sun kirjaamat jutut on ihan unia myöten ihan meidän arkea! :'D

   Poista
  3. Pojallakin on tullut kyllä pituutta hyvin, vaikka painoa ei nyt ole tullutkaan entiseen malliin. Heh! Hyvin sitten osuu meidän arki kohdilleen teidän kanssa. :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)