torstai 17. joulukuuta 2015

Vauvantarvikkeet

Pitkästa aikaa ajattelin tehdä listaa, mitä meillä on nyt hankittuna. Paljon ollaan tosiaan saatu tuttavilta tai ystäviltä tavaraa ja ihan hyvä määrä rupeaa nyt olemaan kaikenlaista. Vauvanvaatteita pitäisi jossain vaiheessa ruveta pesemään, mutta aloitan sen vasta joululoman alettua. Tässä on kuitenkin vielä hyvin aikaa siihen vauvan syntymään. 

Hoitopöytä saadaan huomenna, jonka bongasin halvalla tori.fi sivulta niin ei tarvi uutta 100€ pöytää ostaa. Tilaa kun meillä ei ole nykyisessä asunnossa kovin paljon ja pesukoneenkin päällä on sellainen korisysteemi, missä säilytetään omia ihonhoito tarvikkeita niin sen päällä ei voi vaippoja vaihdella. Pinnasänky ostetaan todennäköisesti myös joskus käytettynä tori.fi sivulta, koska mitä sitä turhaan maksamaan uudesta satoja euroja kun se ei kuitenkaan kovin monta vuotta mene.

Edelleen voi laittaa hyviä ehdotuksia ja mitä listalta puuttuu? :)

Mitä meillä on ja mitä puuttuu:

Vauvanvaatteita koossa 56-68 
• Yöpukuja, 1 koossa 56
Matkustuspussi
Lämpöpussi 
16 kpl sukkia
4 kpl erikokoisia pipoja
• 4 kpl talvipipo, hanskat ja villasukat (saatu ja ostettu)
1 kpl leikkimatto ja kantoliina (saatu).
Yhdistelmävaunut, turvakaukalo ja hoitolaukku.
• Sadesuoja ja hyttysverkko
Vauvan unipesä (saadaan)
• Sitteri
• Pinnasänky+reunapehmuste (ei heti välttämätön).
• Vuodevaatteita ja suojia pinnasänkyyn
• Itkuhälytin (ehkä hankitaan).
• Nenäniistäjä
• Pyyheitä 
• Vauvan kylpyamme
Äidinmaitokorvike (saatu 2kpl)
Hoitoalusta ja hoitopöytä
Kosteuspyyhkeitä (saatu)
Taitettava hoitoalusta reissuille
Harsoja (saatu 6kpl uutena)
Pumpulipuikkoja
Tutteja ja koliikki tuttipullo (saatu).
Nokkamuki (saatu)
Ruokalappu (saatu)
Vaippoja (saatu).
Ihonhoito voiteita vauvalle (saatu).
Leluja
• Kylpypyyhe 85 x 85 cm, kynsisakset, kuumemittari, hammasharja, hiusharja ja kylpylämpömittari (Äitiyspakkauksessa).
• Patja 70 x 42,8 x 4 cm, patjansuojus 90 x 150 cm, aluslakana 90 x 150 cm, peite 80 x 120 cm ja pussilakana 85 x 130 cm. (Äitiyspakkauksessa).

Minulle:
• Imetysliivejä 
• Liivinsuojia yö ja päivä käyttöön
• Imetyspaitoja
Nännivoide 
• Rintapumppu (hankitaan tarvittaessa).
• Imetystyyny (ehkä hankitaan).

20 kommenttia:

 1. Nuo sideharsot eivät riitä mihinkään. Kannattaa ostaa ihan kunnon satsi. Vauva kun voi olla puklaaja ja hyvä muutenkin laittaa vaunuun ja kaukaloon pään alle jos maito valuu. Yöpukuja kannattaa ostaa enemmän kuin 1 kpl, se on nopeasti samana iltana kakassa. Jos vauva on 50 cm pitkä tai vähän päälle on helpompi käsitellä kun on 50cm vaatteita myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harsoja on tarkoitus ostaa lisää ja en meinannut ihan tuolla määrällä pärjätä. :) Yöpukuja myös, kunhan pääsee kaupoille. :)

   Poista
 2. Yöpukuihin minäkin kiinnitin huomiota. Mulla on 4 kpl kokoa 50 cm ja tuntuu että nekin on jatkuvasti pesussa. Kokoa 56 mulla on jo enemmän. Nekin kyllä on jo sopivia, mutta käytän noita pienempiä niin kauan kuin ne mahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne yöpuvut on vielä kaupassa mutta niitä ostelen lisää, jonka takia en vielä yliviivannut sitä kohtaa. :)

   Poista
 3. Tuttipullo ja korvikepakkauksia useita, jos maidontuotanto käynnistyy nihkeästi. Nämä myös synnärille mukaan, niin ei tarvitse imetysfanaattisilta K-S keskussairaalan synnytysvuodeosaston kätilöiltä käydä kerjäämässä 10 ml:n korviketupsauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! :D Täytyypä ottaa ja hankinnat on vielä vähän kesken kun ei tiedä, miten imetys ja muut sujuu. :)

   Poista
  2. Nyt täytyy olla erimieltä. Korvike vain varulle ja sitä saa kaupasta lisää, jos hätä tulee. Jos haluaa imettää, kannattaa ottaa asiosta ajoissa selvää ja panostaa siihen ja varautua, että vauvan kanssa joutuu pesimään ensimmäiset viikot ja monia "ongelmia" voi tulla eteen (mm. lakkoilu, hulinoinnit, tiheän imun kaudet ym.). Imetys usein tyssää tiedonpuutteesseen, esim. kun annetaan korviketta, kun luullaan että vauvalla nälkä. Jokainen korvikeannos on pois omasta maidontuotannosta ja vähentää maidon määrää, minkä nostatus erityisesti alussa on tärkeää. Vastasyntynythän myös tarvitsee hyvin vähän maitoa aluksi, koska vatsa on marmorikuulan kokoinen syntyessä... tästä syystä sitä lisämaitoakaan ei anneta paljoa laitoksella ja vain todelliseen tarpeeseen...

   Tämän ei ole tarkoitus olla imetysfanaattinen puhe, vaan ihan vaan kannustus imetykseen, jos se on tavoitteena.

   Itsellä on 3,5 kk vauva ja itsellä oli vähän ruusuinen kuva imetyksestä, mutta täysimetysellä on menty sitkeästi. Hyvää vertaistukea ja tietoa saa esim. imetyksen tuki ry:n facebook sivuilta.

   Poista
  3. Täysimettää on tarkoitus ainakin siihen 6kk ikään asti jos se vain onnistuu. Imetyksestä olen juuri paljon lukenut jo tuolta imetyksen tuki ry sivulta facebookista ja niistä mahdollisista ongelmista. :)

   Poista
 4. imetyksestä, minä haluan kannustaa siihen että sairaalassa ollessasi vaadi ja janoa tietoa imetyksestä keskustelemalla,kysy apua ja "tyhmiä" kysymyksiä. Näillä neuvoilla minä sain paljon luottoa imetykseen ja en aivan heti turhautunut kotona kun sain jutella kätilöiden kanssa. Kätilöiden tehtävä on auttaa ja tukea, ensisynnyttäjille kaikki on uutta, niin ei nololta edes kysyä. ;) Kova stressaaminen saattaa myös heikentää maidon nousua. Nämä minun omia kokemuksia, joita halusin jakaa. :) voimia loppu raskauteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on perhevalmennus tuossa alkuvuodesta ja sielä ainakin jonkin verran puhutaan imetyksestä ja pitää tosiaan kysellä vielä kätilöiltäkin lisää tietoa. :) Imetyksen tuki ry sivulle myös liityin, mistä olen lukenut tietoa mahdollisista ongelmista. :)
   Kiitos paljon! :)

   Poista
 5. Moikka! :)

  Paljonhan teillä on jo kaikkea! :) Suosittelen hankkimaan nuita imetysliivejä jo etukäteen, sekä imetystoppeja (esim. H&M:ltä löytyy ihan hyviä), koska niitä on tosi inhottava lähteä shoppailemaan pienen vauvan kanssa! Ostin parit liivit ennen synnytystä (semmosia pehmeitä, toppaamattomia, 2kpl/pakkaus H&M) ja niitä tarvitsi jo synnärillä. Ne imetystopit taas on käteviä käyttää kans esim. öisin, eikä niitten kanssa tarvii erikseen liivejä. :) Sitten kun vauva oli syntynyt, piti lähteä shoppailemaan topattuja imetysliivejä, kun nuista toppaamattomista näky liivinsuojat ikävästi läpi, vaikka ihan normaalisti oli toppi/paita siinä päällä.. :D Sitteriä ei ihan heti alussa tarvi, mutta kun olin melkein 2kk kantanu tuota pientä, oli pakko se hankkia. Ostettiin Baby Björnin Balance ja sitä suosittelen kyllä kaikille! :) En keltään oo kuullu siitä mitään negatiivista ja vauvat viihtyy hyvin. Hankittiin käytettynä, kun on uutena aika arvokas.. :)

  Ainoa turha hankinta on meillä ollut tähäna asti (poika nyt 5kk) pinnasänky! :D Vauva ei nimittäin oo nukkunu siinä sekuntiakaan viimeseen 3kk ja ekoina 2kk muutamia kertoja alkuöisin.. :D Imetystyynyä käytin pari kertaa, mutta ei oikein toiminut tuon meijän viikarin kanssa, kun hän haluaa syödä liikkeessä (jumppapallo on ollut erittäin tarpeellinen! :D). Yökkäreitä kannattaa hankkia muutama lisää. :) Niin joo ja itkuhälyttimetkään ei meillä ainakaan oo ollu pakolliset, kun vauva ei oo viihtyny liikkumattomissa vaunuissa, eikä oo nukkunu ulkona.. Saatiin semmoset tosin eilen. Oikeastaan olisin niitä pari kertaa tarvinnut, esim. silloin kun ollaan miehen kanssa menty saunaan yhdessä (harvoin) ja vauva on ollut nukkumassa makuuhuoneessa.

  Ja nuo Imetyksen tuen Facebook-sivut on ollu aivan korvaamaton apu mulle! :) Huippua, kun oot liittyny jo sinne. Tulet huomaamaan (valitettavasti), että terveydenhoitajilla/sairaanhoitajilla/lääkäreillä on monesti vanhentunutta/väärää tietoa imetyksestä, joten omatoiminen opiskelu on tosi kannattavaa! :)Mulla ei ainakaan heidän neuvoilla olisi tullut imetyksestä mitään. Ihan ärsyttää, kun jakelevat vääriä tietoja/neuvoja ja monen imetys sitten loppuu siihen, ihan turhaan. :(

  Ihanaa joulunaikaa ja nauti raskaudesta! :)

  -M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Imetyspaitoja ja imetysliivejä on tarkoitus ostaa ennen vauvan syntymää, mutta vielä onneksi ehtii. :) Sitteri ostetaan sitten vauvan syntymän jälkeen kun sitä ei nyt heti tarvitse.

   Me saadaan pinnasänky ilmaiseksi sukulaiselta, mutta sitäkään ei heti tarvita jos vauva nukkuu aluksi meidän välissä. Yöpukuja aion myös hankkia lisää kun niiden osto on vielä vaiheessa. Imetystyyny ja itkuhälytin hankitaan vain tarvittaessa ja niitäkään ei välttämättä tarvitse.

   Imetyksestä olen ottanut selvää vähän jo etukäteen niin ei kaikki tule sitten ihan yllätyksenä, mutta sen näkee sitten miten se rupeaa toimimaan. :) Kiitos paljon ja hyvää joulua myös sinne! :)

   Poista
 6. Varaudu myös synnytyksen jälkeiseen masennukseen, lapsettomuus hoitotaipaleineen edesauttaa kyseisen masennuksen täysin yllättävää puhkeamista synnytyksen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se masennus tulee jos on tullakseen, mutta onneksi sitä ei ole yksin tämän kaiken kanssa kun on mies tukena ja aina pääsee puhumaan asioista psykologille. :)

   Poista
  2. Turha nyt ihan kaikkeen varautua..Kaikki voivat sairastua synnytyksen jälkeiseen masennukseen..Tulee jos tulee hyvä asenne!! Eiköhän me hoitolaiset olla koettu masennusta jo ihan riittämiin..

   Poista
  3. Heh! :D Välillä kyllä tulee kaikenlaisia kommentteja, että vain naurattaa ja ei tässä tosiaan pysty kaikkeen valmistautumaan. Asiat menee sitten omalla painollaan eteenpäin. :)

   Poista
 7. Meillä oli myös pesukoneen päällä koreja, mutta siirsin ne Ikean tarjoilukärryyn ja tarjoilukärryn sitten pesualtaan lähettyville. Hoitoalusta siinä lähettyvillä on ollut huippu juttu. Lisäksi meillä on hoitopöytä makkarissa vauvanvaatteiden lähettyvillä. Sideharsoja ei olla juurikaan paljoa tarvittu vielä, mutta tosiaan puhun vasta 1,5 viikon kokemuksella :) Tuttipulloja ollaan jouduttu ostamaan hirmuinen kasa, kun mulla ei oma maito riitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole juuri säilytystilaa kun yksi peilikaappi lavuaarin yllä niin se kori on ollut ehdoton meidän kylpyhuoneessa sen pesukoneen päällä kun ei ole iso kylppäri. Hoitopöydän laatikoissa meillä on vaatteet lähellä niin ei tarvitse kaukaa niitä hakea ja vessaan ei kuitenkaan ole meidän toisesta huoneesta monta kävelyaskelta jos pitää peppua pestä.

   Harsoja ja tuttipulloja hankin sitten tarvittaessa lisää jos tulee jotain. :)

   Poista
  2. Mistäs noita sideharsoja saa edullisimmin? :)

   Poista
  3. Nyt en kyllä tiedä kun sain ne ystävältä lahjaksi. :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)