maanantai 20. heinäkuuta 2015

Ensimmäinen neuvola

Aamulla vähän jännittyneenä mentiin neuvolaan. Käynnin aikana käytiin läpi perustietoja, mitä ruoka-aineita ei saa syödä, raskausaikaa läpi ja lappusia kotiin luettavaksi. Myös paino oli noussut 1,5kg ja minulla se saa nousta raskausaikana 12-18kg, että pyöristyä saisi mutta jospa kuitenkin yritän lihoa alle 15kg. Kunhan nyt vain syön mahdollisimman terveellisesti ja liikun melkein päivittäin niin ei lihominen ihan överiksi mene.

Sydänääniä ei käynnillä suostuttu kuuntelemaan ja ultrattavaksi olisin päässyt, mutta huone oli juuri silloin varattu. Jäi kovasti harmittamaan käynnin jälkeen kun en sitten päässytkään ultrattavaksi ja ei oikein huvittaisi mennä yksityisellekkään. Nyt tässä sitten odotellaan, milloin tulisi kutsu NT-ultraan niin vähintään silloin tietää onko kaikki kunnossa. Varsinaiset piinaviikot tässäkin menossa. Etappi kerrallaan tässä nyt yritetään mennä, vaikka huoli on koko ajan kova. :)


14 kommenttia:

 1. Tsemppiä odotukseen :) noilla viikoilla ei muuta voi tehdä kun odottaa ja toivoa että kaikki menee hyvin. Ja itsehän asioille ei voi mitään kuitenkaan vaikka pienet extraultrat mieltä aina hetkeksi rauhottaisikin :)

  Itsellä menossa nyt 13+0 ja tuntuu että on saanut huokaista jo vähän helpotuksesta. Nt-ultrassakin kaikki oli hienosti ja mahdollisuus kromosomipoikkeavuuksiin lähes olemattomat. Tuntuu että kun ensin pääsee jännittämästä että onko siellä ketään niin seuraavaksi saa alkaa miettiä näitä sikiöseulajuttuja että onhan kaikki siellä hyvin.

  Onnea raskaudesta ja kärsivällisyyttä :)
  J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onhan tämä melkoista jännittämistä ja odottamista, mutta mennään se etappi kerrallaan. :)

   Poista
 2. Onnea raskaudesta!
  Voi miten alkuraskaus oli jännittävää aikaa, sekä hyvässä että pahassa. Jokaista neuvolakäyntiä odotin innolla, vaikka meidän neuvolassa ei ultraa ollutkaan, mutta ne sydänäänet olivat kauneinta kuultavaa <3
  Varhaisultrassa sikiö näytti lähinnä pähkinältä, mutta nt-ultrassa näkyi jo selkeä ihmisen alku. Toivottavasti saat pian kutsun ultraan ja kaikki on niin kuin pitääkin.
  Noista raskauskiloista vielä, niin uskon että on paljon itsestä kiinni kuinka paljon niitä kertyy. Moni syö paljon ja epäterveellisesti koska "on lupa lihoa". Itse koin, että oma hyvinvointi ilman turhia liikakiloja oli tärkeämpää kuin herkkujen mättäminen ylenmäärin. Minulle kertyi kiloja 10, joista 7 jäi sairaalaan. Kävelin päivittäin sen verran minkä liitoskivut ja supistukset antoivat myöten. Kevyt liikunta tuntui hyvältä.
  Hemmottele itseäsi ja nauti kasvavasta mahasta. Niin ja muista kuvata mahan kasvua viikoittain :)

  Ihanaa odotusaikaa!

  Emilia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) ♥ Toivotaan, että kaikki menisi hyvin loppuun asti. Joo olenkin vähentynyt kaikkien herkkujen syömistä ja panostanut vielä enemmän terveelliseen ruokavalioon. Kävelylenkkejä olenkin tässä lomalla tehnyt paljon ja se kummasti piristää mieltä kun käy lenkillä. Mahasta olen kerran viikossa ottanut kuvia, mutta eipä se vielä näytä paljoa pyöristyneen. :)

   Poista
 3. Oletko harkinnut dopplerin hankintaa? Mä en muuta voi kuin kehua! Kuulin tässä raskaudessa vauvan sydänäänet jo joskus 9+ viikolla ja se on ollut VALTAVA huojennus. Olin viimeksi ultrassa 7+4 ja nt-ultra on 12+0, niin doppleri on pitänyt mut järjissäni. (Mutta on mullekin käynyt kaksi kertaa niin, etten vaan ole löytänyt sydänääniä, joten silloin on vaan pakko olla panikoitumatta ja koittaa myöhemmin uudelleen. Ja ei ne muutenkaan näillä viikoilla kovin helposti löydy, mutta kun ne vihdoin löytää, on se sen arvoista.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omistan dopplerin jonka ostin varhaisultran jälkeen, mutta vielä en ole saanut kuin pariksi sekunniksi sydänääniä kuulumaan. Vielä siitä ei ole ollut paljon apua, mutta paremmin sitten myöhemmillä viikoilla. :)

   Poista
 4. Älä stressaa lihomisesta :) Enemmän koita panostaa omaan hyvinvointiin, herkuttele kun tekee mieli. Mulle tuli n. 17kg ja kuukausi synnytyksestä jäljellä oli vain +3kg. Puolessa vuodessa oli jo -3kg. Osalla taas ne vähätkään kilot ei lähde mihinkään. Kaikki on niin yksilöllistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän olla stressaamatta, mutta välilä tuntuu mahdottomalta. Jospa itselläkin menisi niin hyvin, että suurinosa raskauskiloista lähtisi pois, mutta se on juuri niin yksilöllistä. Terveellisellä ruokavaliolla uskon enemmän olevan asiaan vaikutusta niin kilotkin lähtee ehkä nopeammin. :)

   Poista
 5. Nää ekan kolmanneksen viikot on niin jänniä :) Mulla on taustalla keskenmeno ja nytkin oli vuotoja ihan alkuraskaudessa, ultrassa on laukattu jo monta kertaa. Toistaiseksi kaikki hyvin, nyt odotellaan NT ultraa ja tuntuu hurjan pitkältä tämmöinen yli 2vk tauko ultrassa ja epäilyttää olenko edes raskaana enää... Oireita kun ei juurikaan ole ollut, mitä nyt turvotusta jkv. Doppler varmaan olisi hyvä idea itsellenikni, vaikka voi olla että panikoituisin hirveästi jos ei ääniä vielä kuulukaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nämä alkuviikot melkoista jännitystä ja minua pelottaa tuon kemiallisen raskauden jälkeen, että tämäkin viedään meiltä pois. Minulla ollut nyt täysin oireetonta koko viikon ja se vasta huolta tuottaakin ja pelottaa olenko sittenkään enää raskaana. Sain nyt onneksi huomiselle ultran niin pääsee kuulemaan edes sydänäänet jos kaikki on hyvin.

   Poista
  2. Aika monella tietty oireet katoaa tai vähenee vk 10-11. Ultra auttaa mulla sen pari päivää mut sit alkaa sama murehtiminen.. täytyy vaan mennä etappi kerrallaan, nt ultra varmaan helpottaa ja rakenneultran jälkeen varmaan vielä enemmän jos sinne pääsee

   Poista
  3. Niinhän ne oireet katoaa ja toivon, että ultra auttaa siihen nt-ultraan asti.

   Poista
 6. Nämä odottelut ovat niin piinaavia, itselle odotus tänään palkittiin kun sain ensimmäistä kertaa nähä onko masussa elämää ja olihan siellä <3 Nyt vain jännitystä että pysyy sisuksissa loppuun asti ja ettei rakenneultrassa ole mitään vikaa! Että sinänsä taas odottelua ja jännitystä! :D Mutta nyt jo suurin kivi vierähti sydämeltä kun näki että kyllä tuolla mahassa vain elämää on ja näki vielä kuinka pikkuisella toukalla sydän löi! ^_^ Koitetaan ottaa rauhallisin mielin ja luottaa että kaikki menee hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania uutisia, että kaikki oli hyvin ja syke löytyi! <3 Minulla myös hetkeksi helpotti varhaisultran jälkeen,mutta pian alkoikin mietityttämään onko kaikki kunnossa. Yritetään ottaa rauhallisesti ja luottaa asioiden menevän hyvin. <3

   Poista

Kiitos kommentista! :)