maanantai 28. maaliskuuta 2022

Täälä taas

Pitkästä aikaa blogin puolella ja päätin tulla kirjoittamaan jotain kuulumisia. Edelleen tuntuu oudolta, että 8v sitten näihin aikoihin me käytiin läpi vielä meidän lapsettomuustaivalta ja oltiin saatu tietää, että lapsettomuus johtuu meillä puolisosta ja kutsu vie rankempiin hoitoihin. En olisi silloin uskonut, että meillä olisi 8 vuoden päästä siitä 3 lasta hoidoilla. Kuinka kiitollinen sitä on kun he on meille suotu. 

Arki ollut melko kiireistä ja lapset sairastaneet paljon viime syksynä kun nyt alkuvuodesta. Saatiin myös korona helmikuussa, josta menikin reilu kaksi viikkoa karanteenissa. Onneksi kuitenkin tuli melko lievänä meidän perheelle ja ei ole ainakaan mitään jälkioireita siitä tullut.

Arki on ollut vauvan kanssa ihanaa kotona kun päässyt välillä arkisin olemaan myös vain kahdestaan isompien ollessa päiväkodissa ja pystynyt paremmin keskittymään myös häneen. Vauva kasvanut vauhdilla ja pian on jo ensimmäinen vuosi ohitse. Ei meinaa koskaan muistaa, kuinka nopeasti tämä ensimmäinen vuosi meneekään ohitse tai nyt tuntuu menneen oikein pikakelauksella. Vielä pitäisi yrittää pyytää enemmän lapsenvahtia, että käytäisiin miehen kanssa kahdestaan jossain, mutta vielä riittänyt tämä yhteinen aika iltaisin kotona lasten nukkuessa.

Kesälle ollaan pieniä suunnitelmia tehty ja käydään Ruotsissa, jossa lomaillaan kaksi viikkoa tai ekan viikon mies tekee töitä ja toinen viikko lomaillaan kaikki. Muuten kesä taitaa mennä suurimmaksi osaksi taloa maalatessa, joka olisi tänä kesänä tiedossa ja tarkoitus samalla vaihtaa myös talon väriä. Jospa sitä ehtisi myös lomailla välissä ja tehtyä pieniä retkiä, mitä lapset toivovat ja haluavat tehdä. ❤️

Lapsiluvusta ollaan vuosien aikana puhuttu, että toive on 2-4 lapsesta ja se on vähän elänyt tässä vuosien aikana, että ensin oli 1 ja sitten 2, jonka jälkeen oltiin jo melko varmoja, että tämä on tässä. Onneksi kuitenkin se yksi pakkasalkio vielä päätti tulla meidän perheeseen, joka onkin pian jo 8kk. Kolmannen jälkeen päätettiin, ettei enää uusia hoitoja aloiteta yksityisellä ja ilman ehkäisyä mennään, kuten tähänkin asti, mutta jos sattuisin raskaaksi luomusti tulemaan niin yksi on vielä tervetullut.

Mitään yritystä meillä ei ole menossa sen neljännen lapsen suhteen, mutta eletään kuitenkin avoimin mielin ja se tulee jos on tullakseen. Ollaan kuitenkin melko varmoja, että se taitaa tähän kolmeen jäädä, vaikka olen niitä tarinoita kuullut ja lukenut, jotka tulleet vuosien jälkeen raskaaksi ilman hoitoja. Itselläni on tällähetkellä suunnitelmissa munasolujen luovutus ja tällä viikolla käynkin siitä asiasta verikokeissa ja sen jälkeen saa tietää sovinko luovuttajaksi. Tämä ollut haaveissa siitä asti kun toinen lapsi syntyi ja nyt ajattelin olevan oikea aika siihen. Saa siis nähdä pääsenkö sen toteuttamaan vai jääkö se haaveeksi, mutta aika näyttää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)