keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Neuvola rv 30+6 / painoarvio

Kävin kaksi viikkoa sitten äitiyspolilla, jossa katsottiin pienokaisen painoarviota ja kaiken olevan muuten kunnossa kun sf-mitta menee alakäyrällä. Painoa hänellä oli rv 28+6 sen 1279g  ja virtaukset ym. olivat kunnossa, eikä jatkotutkimuksia sen seurauksena nyt tarvitse, ellei sf-mitta jatka nyt koko ajan sielä alakäyrällä niin voidaan yksi painoarvio vielä tehdä varmuuden vuoksi.

Tänään oli neuvola, jossa saatiin nyt isyystunnus tehtyä pois alta ja käytiin normaaleja asioita läpi. Sf-mitta menee edelleen sielä alakäyrällä, mutta eiköhän kaikki ole kuitenkin hyvin vaikka siro tyttö on todennäköisesti tulossa. Paino onneksi nousee ihan hyvin ja esikoisen raskaudessa keräsin yhteensä sen vaivaiset 7kg, joka on nyt ylitetty ja saa nousta mun puolesta vielä sen 10kg rajan yli.

Vessassa ravaaminen on nyt lisääntynyt kun vauvan pää painaa tuola alhaalla, joka on nyt vaikuttanut paljon yöuniin kun vessassa pitää käydä tiheästi. Juomista olen yrittänyt nyt vähentää iltaisin ja viime yönä sain pitkästä aikaa nukuttua hyvin sen ansiosta. Kävelykään ei enää kovin nopeaa ole, mutta pakko pysyä pojan perässä kun on niin vikkelä jaloistaan. Pojalle laitettiin myös lähete puhekontrolliin, jos sielä käytäisiin sen kerran vähän katsomassa tuota puhetta. Se on kuitenkin nyt hyvin edistynyt pojan aloittaessa kerhon niin luulen, jotta se tuosta alkaa pian höpöttämään enemmän ja selvemmin.

Rv 30+6 (rv 27+0)

Paino: +1,0kg (+1,3kg) | yhteensä noussut 7,3kg
Verenpaine: 111/71 (102/63)
Hemoglobiini: 125 (117)
Syke: +145 (+145)
Sf-mitta: 24,5cm (21cm)

2 kommenttia:

  1. Moi! Kuinka paljon teil poika puhuu? Olikos hän syntynyt 03/16? Meillä on muutaman kk:n nuorempi lapsi joka ei juurikaan puhu, mutta ei saatu vielä lähetettä puheterapiaan. Ymmärtääkö teillä poika hyvin puhetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoja tulee ihan hyvin, jotka ainakin me vanhemmat ihan hyvin ymmärretään, mutta muut ei aina . Lauseita ei oikeastaan juuri tule. Poika on syntynyt 02/2016. Puhetta ymmärtää kyllä muuten todella hyvin :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)