torstai 9. helmikuuta 2017

Yöimetyksen lopetus etenee pikkuhiljaa

Päätin tuossa yli 1,5 viikkoa sitten kun pojan flunssa alkoi hellittämään, että nyt aloitan uudestaan unikoulun ja lopettelen yöimetystä. Tavoitteena oli olla imettämättä se 7 tuntia ja olin ensimmäiseen yöhön varautunut keittämällä teetä termosmukiin valmiiksi, että jaksan taistella sen nukuttamisen kanssa. Poika nukkuu normaalisti aina ensin omassa huoneessa, mutta loppuyöksi on siirtynyt meidän viereen. Kymmenen yötä on nyt takana päin ja mites se on sitten mennyt?

Ensimmäinen yö: Poika nukahti syliini (peittoon käärittynä) yöunille kello 22.30 tankatessaan ensin rintamaitoa ja siirsin hetken odottelun jälkeen omaan sänkyyn. Heräsi siihen kun siirsin sänkyyn, mutta nukahti pian uudestaan kun silitin hetken aikaa selästä. Kello 1.30 oli ensimmäinen herätys, jolloin otin pojan syliini ja kävelin hänen huoneessaan. Välillä vähän kitisi ja nukahti suurinpiirtein 20 minuutissa uudestaan. 4.45 herättiin jälleen, toin pojan meidän huoneeseen ja päätin imettää kun en jaksanut sillä hetkellä taistella vaivaisesta 45 minuutista. Poika söi ja sitten alkoikin meidän välissä pyörimään ja nousemaan istumaan vähänväliä. Lopulta en sitä jaksanut niin nostin pojan huoneessa olevaan matkasänkyyn makuulle, laitoin peiton päälle ja toivotin hyvää yötä, jonka jälkeen  menin omaan sänkyyn enkä kiinnittänyt poikaan enää mitään huomiota. Jonkin aikaa poika sielä pyöriskeli, mutta rupesi jossain vaiheessa nukkumaan. Tästä oltiin miehen kanssa molemmat yllättyneitä kun ei juuri koskaan nukahda ilman sylissä kantelua uudestaan. Seuraavan kerran heräsikin siinä 8.35, jolloin noustiin ylös. Toinen yö: Meni yöunille jälleen samallalailla kuin eilen ja nukahti kello 22.40. Poika heräsi klo 02.59, jolloin mies meni poikaa nukuttamaan, mutta jonkin aikaa kuitenkin sitä itkua kuunnellasi menin avuksi ja nukutin pojan. Seuraavan kerran herättiin kello 6.45, jolloin hain pojan meidän sänkyyn rinnalla niin nukahti meidän väliin kun en viitsinyt enää siirtää omaan sänkyyn jatkamaan unia. Ylös noustiin kello 8.59 ja mentiin  aamupalalle.

Kolmas yö: Yöunille mentiin kello 22 ja ensimmäisen kerran herättiin klo 1.38, jolloin päätin imettää kun oli syönyt päivällä niin huonosti, eikä rauhoittunut nukkumaan kun olin jonkin aikaa itkua sylissä kuunnellut. Imettäminen jälkeen nukahti syliini ja nostin sänkyyn, mihin heräsi mutta nukahti uudestaan kun silittelin selästä. Seuraavan kerran heräsi klo 6.32, milloin hain pojan huoneeseemme rinnalle. Ylös noustiin klo 8.48 ja mentiin aamupalalle. Neljäs yö: Yöunille mentiin kello 20.58 ja ensimmäisen kerran herättiin vasta klo 5.17, jolloin imetin ja poika jatkoi vielä pari tuntia unta, kunnes herättiin klo 7.37 ylös.

Viides yö: Poika nukahti yöunille kello 21.45 ja heräsi ensimmäisen kerran klo 0.28, toisen kerran klo 2.58, jolloin mies kävi nukuttamassa ja kolmannen kerran klo 5.06, milloin hain pojan huoneeseen rinnalle. Herättiin ylös klo 8.26. Kuudes yö: Yöunille meni kello 21.03, heräsi ensimmäisen kerran 0.24, jolloin erehdyin antamaan rintaa. Toisen kerran heräsi klo 3.04 ja mies meni tälläkertaa nukuttamaan, mikä ei lopuksi onnistunut ja menin avuksi. Poika saikin hirveät raivarit kun ei saanutkaan rintaa ja pitkän taistelun jälkeen piti luovuttaa ja nukahti vihdoin rinnalle. Herättiin ylös klo 8.12.

Seitsemäs yö: Yöunille nukahti kello 21.27 ja heräsi ensimmäisen kerran klo 22.32. Toisen kerran heräsi klo 2.46 jolloin mies oli käynyt nukuttamassa, kolmas herätys klo 5.00, jolloin toin huoneeseen ja annoin rintaa ja klo 8.13 noustiin ylös aamupalalle. Kahdeksas yö: Poika nukahti 21.27 ja heräsi kello 2.35, jolloin oli pakko imettää kun ei rauhoittunut millään. Seuraavan kerran heräsi klo 6.50 jolloin imetin ja herättiin seuraavan kerran kello 8.20 aamupalalle.

Yhdeksäs yö: Poika nukahti 21.32, heräsi ensimmäisen kerran klo 1.50, itki hetken ja nukahti uudestaan kun hetken kantoi sylissä. Toinen herätys klo 6.08, imetin ja reilu tunti meni, että sain nukahtamaan uudestaan. Kello 9.55 herätys. Kymmenes yö: Meni yöunille kello 20.48 ja heräsi klo 23.48, jolloin oli pakko imettää kun ei nukahtanut uudestaan. Seuraavan kerran heräsi klo 5.27, imetin ja herättiin aamupalalle klo 8.06.

Pari yötä on mennyt huonommin, että on pitänyt imettää vaikka 7 tunnin imetystauko ei ollut täyttynyt, mutta en ole ottanut siitä stressiä. Paremmin on kuitenkin nukuttu ja herätty yössä enää se 2-3 kertaa, josta käyty rinnalla 1-2 kertaa. Pikkuhiljaa mennään eteenpäin ja ehkä pian päästäisiin kokonaan yöimetyksestä eroon :)

2 kommenttia:

  1. Mulla alkoi menkat muutaman päivän vajaa vuosi synnytyksestä. Lopetin yöimetykset ehkä 10 kk iässä, en nyt tarkkaan muista. Menkkoja ehti olla kahdet, minkä jälkeen tein positiivisen raskaustestin. Kahden icsi-lapsen jälkeen meille tulee luomuvauva, jos kaikki menee hyvin. Olin ehtinyt antaa pienet vaatteet pois ja asennoitua siihen että enempää lapsia ei tule. Ehkä se oli se luopuminen, joka vaadittiin onnistumiseen. Yritettiin esikoisen jälkeen vuosi luomuna ennen kuin aloitettiin hoidot uudelleen. Sinä aikana ei todellakaan tärpännyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, paljon onnea! 😘 Mäkin salaa toivon sitä ihmettä, mikä monille käy kun on saanut esikoisen hoidoilla mutta jää kyllä nähtäväksi 😊 Mä odotan vielä kuukautisia alkavaksi ja poika ensi viikolla vuoden,

      Poista

Kiitos kommentista! :)