torstai 22. lokakuuta 2015

Neuvola rv 23

Käynnillä höpöteltiin enimmäkseen omista peloista ja minkälaiset vanhemmat halutaan lapsellemme olla. Käytiin oikeastaan samoja asioita läpi mitä viimme neuvolakäynnillä, paitsi tälläkertaa mitattiin sf-mitta, hemoglobiini ja nyt odotellaan sitä äitiyspakkausta kun laitoin hakemuksen menemään. Tuntui ihan oudolta täyttää hakemus netissä kun en ole koskaan osannut edes kuvitella koko asiaa, paitsi jossain pitkällä kaukaisuudessa.

Tänä aamuna en muistanut käydä puntarilla, mutta oikea painonnousu on siinä +4,7kg paikkeilla eli vielä ollaan pysytty alle 5kg, vaikka tämän päivän lukema olikin suuri kun olin ehtinyt syödä jo aamupalan, lounaan ja punnituksessa oli vaatteet päällä. Rv 16 painon kun olen punninnut aamulla kotona alusvaatteisillani. Tuossa on suluissa rv 16 ja ilman sulkuja nyt rv 23. 


Rv 23+1 (rv 16+0)

Paino : +5,9kg (+3,3kg)
Verenpaine: 112/69 (108/70)
Hemoglobiini: 109 (ei mitattu)
SF-mitta: 21cm (ei mitattu)
Syke: 150 (150)

Vointi on ollut edelleen hyvä ja olen onneksi vielä pystynyt käymään töissä ilman poissaoloja. Hemoglobiini on mennyt lasku suuntaan, joka oli viimmeksi rv 9 tuon 117. Tietenkin jos se tuosta menee alle sadan niin pitää mennä tutkimuksiin, mutta toivon mukaan ei menisi. Pitäisi vain löytää hyvä rautavalmiste, mikä ei rupea parin tunnin ottamisen jälkeen aiheuttamaan heikotusta ja huonoa oloa. Raudan syönti on sen takia vähän jäänyt, vaikka minulla ei ole sen kummemmin ollut väsymystä tai voimatonta oloa, että olisi pitänyt rautaalääkettä syödä. Nestemmäinen  ja tabletti on molemmat kokeiltu.

Seuraava neuvolakäynti onkin marraskuun loppupuolella, missä nyt tehdään lääkärintarkistus ja todennäköisesti näen vihdoin oman neuvolatädin. :D

Ps. Jossain vaiheessa teen myös postauksen hankinnoista kuvien kera, kunhan saan kuvia räpsittyä. :)

14 kommenttia:

  1. Ihana kuulla että kaikki hyvin, meillä alkaa helmikuun alussa ensimmäinen ivf-hoito niin mukava lueskella blogiasi toivoen että itsekin saataisiin odotettu plussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon todella, että teillä suodaan helmikuussa se odotettu plussa, pääsette kokemaan raskauden ja saatte pienen ihmeen syliin! :) ♥

      Poista
  2. Saat ihanan äitiyspakkauksen! Itse tykkäsin tämän vuoden pakkauksesta kovasti (makuupussi oli super ihana). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkaus on kyllä hieno, vaikka kaikki ei tulekkaan välttämättä käyttöön. :) Mä myös pidin makuupussista paljon! :)

      Poista
  3. Ootko kokeillut sellaisia rautatippoja? :) itselläni kun oli nuorempana todella paha anemia johon ei tabletit auttaneet kun eivät jostain syystä imeytyneet ollenkaan ja nestemäisestä meni monesti vatts sekaisin.. niin löysin semmoisia rautatippoja joita voi ruuan sekasn laittaa! :) ne on itselläni toiminu todella hyvin, sekoitan niitä tippoja hedelmä piltin sekaan :D väri tosin ei muutu maailman herkullisimmaksi mutta makua ei muuta mihinkään ^_^ maltofer nimisiä tippoja :)

    Kiva kuulla että kaikki on mennyt hyvin <3 voih kuinka itsekkin haluaisin päästä jo tilaileman äippä pakkausta! Seuraavalla neuvolakäynnillä asiasta kuulemma keskustellaan paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut, mutta piti mennä heti ostamaan, jospa se kävisi minulle. :D

      Pian kuule säkin pääset sen tilailemaan ja sitten maltillisesti odottaa, milloin se saapuu. :)

      Poista
  4. Pakkaus toivottavsti tulee äkkiä, niin pääset tutkimaan. Itsellä päätös siitä tuli noin viikossa, kaikkia muita saikin sitten odotella sinne asti että äippäloma oli jo alkanut... Vaikka en olekaan lapsi-ihminen ja perehtynyt vanhaan pakkaukseen, niin uusi oli kyllä ihan mieleinen, jopa minulle. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tässä kovin kiirettä ole, kunhan pakkaus joskus saapuu postiin niin pääsee tutustumaan sen sisältöön. :)

      Poista
  5. Otin tälläkin kertaa pakkauksen, kun oli niin vastustamaton. Plus että se laatikkokin oli niin söpö. Taisin saada sen viikon kuluttua hakemuksen jättämisestä. Päätös oli tehty kaksi päivää sen jälkeen kun tein hakemuksen. Nopeaa toimintaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeaa toimintaa teillä. :) Katsotaan, koska pääsee omaa pakkausta tutkimaan. :)

      Poista
  6. Kokeile ottaa rautavalmiste iltaisin :) Minä otin aamuisin, ja sain siitä joka kerta todella huonon olon itselleni. Sitten siirsin sen oton iltaan, eikä mitään ongelmaa :)

    -Anniina.

    VastaaPoista
  7. Tarkistin omasta kortistani, että minun sf-mittani oli rv 23+4 19 cm. :) Että vaikka vatsasi on niin pikkuinen, niin kohtu kuitenkin kasvaa. Omaa vatsaani ei enää tuossa vaiheessa voinut peittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ainakin näytti olevan ihan normaalin mitoissa sf-mitta. :) Eiköhän se masukin vielä tästä pyöristy. :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)