lauantai 13. kesäkuuta 2015

Nimetön

Tunnen itseni etuoikeutetuksi kun kolmesta alkionsiirrosta tuli kaksi raskautta, josta se yksi kemiallinen. Antaisin tämän pikkuisen monelle muulle pitkään yrittäneelle, koska pääsin yllättävän helpolla näiden hoitojen kanssa ja voisin vielä hetken odottaa sitä omaa pikkuista. <3

Vaikka tämä raskaus ei ole vielä millään tasolla selvää, että se kestää loppuun asti niin se voi mennä kesken jo huomenna tai myöhemmillä viikoilla. Yritän kuitenkin mahdollisimman kauan nauttia tästä hetkestä jos jotain meneekin vikaan.

Mahakipuja tulee ja menee. Kestävät yleensä sen pari minuuttia ja loppuvat mahaa hieromalla. Olen tehnyt nyt joka päivä yli tunnin kävelylenkkejä ja tällähetkellä minua on vaivannut pari päivää iskias, jonka takia nyt viikonlopun yritän ottaa rennommin, että se paranee. Juoksuaskeliakin yritin yksi päivä ottaa, mutta alavatsaan iski heti paineen tunne niin olen suosiolla jäänyt siihen kävelyyn. Turvotus on vähän helpottanut, mutta painoa on yhä se kaksi kiloa ylimääräistä, johtuen ilmeisesti tuosta turvotuksesta. Ruoka-annos määriä olen vähän vähentänyt, syönyt enemmän salaattia ja juonut päivässä ainakin sen kaksi litraa vettä. Vedenjuonti on ainakin näin kesällä todella tärkeää ja vesipullo kulkeekin suurimmaksi osaksi mukana melkein kaikkialla mihin menen.

Ehkä tämä tästä vielä iloksi muuttuu! :)

10 kommenttia:

 1. Luulen, että sitten kun ehkä joskus itse tulen raskaaksi, niin on huono omatunto siksi että itse on raskaana, mutta joku toinen joka on yrittänyt vielä pidempään ei ole. Mutta niinhän ei tarvitsisi tuntea, koska jokaisen elämässä on vaikeita asioita, mutta ne ovat erilaisia ja tulevat eri elämänvaiheissa. Ihan kuten onnellisetkin asiat. Loppupeleissä olemme kaikki saaneet osamme sekä iloista että suruista. Onnesta on iloittava juuri silloin kun sitä saa (helpommin sanottu kuin tehty)! Hyviä vointeja ja nauti nyt raskaudestasi täysin rinnoin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Keksi! <3 Se on totta, että nyt kun on raskaana niin soisi tämän onnen jollekkin toiselle pitempään yrittäneelle, koska tuntee huonoa omatuntoa, että itse on onnistunut ja muut pitempään yrittäneet eivät. Plussaan toivon muutenkin kaikille lapsettomuudesta kärsiville todella paljon, jotta pääsevät jonain päivänä tämän kokemaan! <3

   Se on kyllä totta myös, että me kaikki olemme saaneet osamme iloista ja suruista ja tästä onnesta pitäisi nyt nauttia! :) Tämä murehtiminen ei lopu vain tähän raskautumiseen vaan uskon sen jatkuvan sinne lapsen syntymään asti ja vielä sen jälkeenkin.

   Poista
 2. Jänniä aikoja elätte! :) Nautihan niin paljon kuin pystyt. Kuinka pian siirron jälkeen sinulla alkoi mahakivut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oliko nyt neljä päivää siirrosta niin heräsin yhtäkkiä keskellä yötä mahakipuihin, jota jatkui sen pari minuuttia ja meni ohi mahaa hieromalla. Sen jälkeen niitä on ollut ajoittain, mutta ovat menneet melko nopeasti ohitse.

   Poista
  2. Tiedän Laura tunteen... Me päästiin vielä helpommalla kuin te ja tunsin samoja tunteita.. Mutta toisaalta, koita nyt vain nauttia jokaisesta päivästä kun olet raskaana, rentoutua ja ajatella että menee kesken jos menee, sille et mahda mitään. Mutta sille mahdat, että joka päivä voit ajatella kuinka onnekas olet, kun tiedät asioiden toisenkin puolen, ettei se ole helppoa lasta saada. Itsekin yhä, näidenkin kokemusten jälkeen, osaa päivittäin tuota pientä arvostaa ihan hirveästi ja juuri kokemusten vuoksi. Painoa raskaudessa tulee kuitenkin, koita olla rennosti senkin asian kanssa, nyt ei haittaa vaikka pukeutuu ihonmyötäiseen paitaan ja masu näkyy(sitten kun on asiaa julkisemmin ajatellut näyttää). Toivon teille ja pikkuiselle ihanaa raskausaikaa ja yhä seurailen kuulumisia Niinkuin tähänkin asti. Ja ai niin, onneksi olkoon :)

   Poista
  3. Kiitos! :) <3 Yritän nauttia ja rentoutua ja viikonloppu onkin mennyt ihan rennosti ottaen. Olen yrittänyt elää sen yhden päivän kerrallaan ja jos keskenmeno tulee niin se sitten tulee. Luulen, että tässä tulee vielä jonkin aikaa elettyä yksi etappi kerrallaan. Tänään sain digitestiin raskaana 2-3, jonka jälkeen sain huokaista helpotuksesta kun kemiallisessa sitä ei tullut. Viikon päästä odotan testiin tulevan 3+ ja sen jälkeen on enää kaksi viikkoa varhaisultraan.

   Poista
 3. Onnea plussasta. Itse plussasin monen vuoden lapsettomuuden jälkeen muutama viikko sitten 1. IVF:stä. Minulla oli koviakin mahakipuja. Mutta älä hiero vatsaa! Sellainen ohje minulle annettiin moneen kertaan. Suosi löysiä vaatteita. Minulle sanottiin että kivut ovat vain hyvä juttu, kohdunkannattimet venyy. Nyt itsellä viikkoja 6+5, odotan varhaisultraa. Toivon vain niin kovasti että siellä joku on.. Itselläni oli vaikea uskoa että hcg nousi kun ei tuntunut miltään. Pp13 hcg oli minulla 568 ja halusin vielä kontrollin pp17, jolloin hcg oli lähes 3000. Kun on tämä lapsettomuuden taakka, se näkyy suurena huolena mukana koko ajan.. Tsemppiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon teille plussasta! :) Kiitos vinkistä! Löysiä vaatteita olen pitänyt kun turvotus on välillä melkoista. Tämä lapsettomuus todellakin näkyy edelleen huolena meneekö kaikki hyvin ja itsekkin pelkään löytyykö varhaisultrassa mitään.

   Poista
 4. Voi toivon kovasti että kaikki menee hyvin <3 muistan hyvin tuon tunteen, että tuntui muita kohtaan "epäreilulta" kun me onnistuimme jo ensimmäisellä inseminaatiolla. Vieläkin ihmettelen miten se on mahdollista! Ensi viikolla mulla laskettu aika ja saan lähiviikkoina oman elävän ihmeen syliin <3 :') tuntuu todella suurelta ihmeeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)♡ ihanaa, että pian sulla on teidän pieni ihme sylissä ♥

   Poista

Kiitos kommentista! :)