keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Neuvola rv 36+0

Hetki sitten kotiuduin neuvolasta ja paljon ei muutoksia tullut viimme käyntiin verrattuna. Isyystunnustus ja yhteishuoltajuuslaput saatiin allekirjoitettua, josta ei nyt sitten enää tarvitse murehtia. Synnytystapa-arvioon olen kovasti yrittänyt päästä, mutta en ole saanut myöntävää vastausta kun minulla ei ole siihen mitään huolta. Täytyykin asia nyt kokonaan unohtaa kun se ei näytä onnistuvan. Tietenkin harmittaa kun ei ole mitään tietoa, minkä kokoinen vauva mahassa kasvaa ja pääsenkö synnyttämään alateitse. Pientä vauvaa on kuitenkin todettu tulevan ja nyt sitten joudun varautumaan siihen jos tulee jotain yllätyksiä synnyttäessä, mutta toivottavasti kaikki menisi hyvin ja saataisiin vauva terveenä syliin.

Proteiini oli +1 ja sain tikkuja kotiin varmuuden vuoksi niin voin tarkkailla nouseeko tuosta korkeammaksi. Verenpaineet oli kuitenkin hyvät, ettei pitäisi olla mitään huolta raskausmyrkytykseen että voi olla ihan muusta johtuvaa. Paino ei tunnu nousevan enää juuri ollenkaan, mutta sf-mitta kuitenkin menee koko ajan hyvin siinä normaalikäyrällä eli kaiken pitäisi olla kunnossa. Seuraavan neuvola-ajan sain jo ensi viikolle jos proteiini tuosta nousee, mutta jos mitään muutosta ei sen kanssa tapahdu niin siirretään myöhemmäksi. Synnysvalmennukseen oli myös tarkoitus mennä, mutta sekin oli peruttu ja kieltämättä nyt vähän tympii kun mihinkään ei pääse. Jospa se synnytys sitten menisi hyvin ja olisi mukava kätilö asialla tai käsken painumaan muualle. :D


Rv 36+0 (Rv 34+2)

Paino: 51,3kg (51,1kg) | +6,3kg (+6,1kg)

Painon muutos/viikko: +117g (-91g)
Verenpaine: 111/76 (114/78)
Hemoglobiini:(-)
SF-mitta: 32cm (30,5cm)
Syke: +142 (+147)
Pissa: Prot. +1 (+\-, puhdas)
Tarjonta: Rt (Rt)
Turvotus: - (-)

14 kommenttia:

 1. Olisiko teillä mahdollisuus mennä yksityiselle ultraan että saisi sen painoarvion? Kun olet ilmeisesti aika pienikokoinen se voisi olla ihan järkevä sijoitus. Toki sf mitta ja käsikopelo kertoo jotain jotain mutta itseen uskaltaisi luottaa pelkästään niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi varmaan mahdollisuus mennä, mutta ehkä säästän sen rahan kun maksaa kuitenkin jonkin verran ja vauvan syntymäänkään ei ole enää montaa viikkoa. Jospa yrittäisin kestää loppuun asti ja ottaa vastaan sen, mitä eteen tulee. :)

   Poista
 2. Mulle kätilö sanoi että pieneltä ja sirolta vaikuttaa. Arvioi että laskettuna aikana olisi 3500 g tuntumassa. Sanoi että missään tapauksessa ei ole yli 4 kg. Poika syntyi rv 41+1 ja painoa oli 4480 g ja pituutta 54 cm. Täytyy sanoa että onneksi en tiennyt. Olisin ollut kauhuissani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä tuleeko meille sitten iso vauva kun pienestä ollaan puhuttu. :D

   Poista
 3. Pian me jakaannutaan, huisia :)

  VastaaPoista
 4. Voi sentään! Lähellä alkaa jo olla! Minulta vedet meni rv 36+6 ja poikanen syntyi 37+1. Jos hän ei olisi syntynyt jo silloin, niin olisin saanut synnyttää yli nelikiloisen mörssärin, kuten siskonsakin oli. Mut onneksi se oma koko ei suoraan korreloi sitä minkäkokoisen vauvan pystyy synnyttämään.

  Tsermppiä hirmusti ja nauti vielä viimeisistä ajoista raskaana <3 Sitä jää kummasti kaipaamaan kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) <3 Nopeasti aika menee ja jännittyneenä jo odotetaan pienokaisen syntymää. :) Nähtäväksi sitten jää, minkä kokoinen vauva tuolta pullahtaa ulos :D

   Poista
 5. Mäkään en raskaana päässyt mihinkään ylimääräisiin arvioihin eikä edes synnärillä sanottu minkä kokoinen olisi tulossa🙊
  Keskikäyrillä meni sf- mitta ja poitsu tuli rv 40+4 ja painoi 3670g
  Isoksi kaikki haukkuivat toista vaikka ihan normaali oli❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. :) Kaipa se vähintään synnyttäessä tietää, että pystyykö synnyttämään alateitse mutta se jääkin nähtäväksi. :)

   Poista
 6. Ei ne painoarviot oikein paikkaansa ikinä pidä, useasti olen kuullut, että on veikattu väärin. Kuten yhdellä tutulla piti olla 3,5 kiloa, niin olikin reilusti yli 4 kiloa.

  Jos vaan lantio on sellainen, että sieltä mahtui tulemaan, niin se on hyvä ja kovin painavaa vauvaahan ei edes kovin helposti anneta alakautta synnyttääkkään.

  Eikö teillä automaattisesti anneta painoarviota? Silloin kun itse kävin neuvolassa, niin aina kertoi terkka ja opiskelijat oman mielipiteensä painosta ja onhan neuvolakortissakin se käyräkartta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Joo olen kuullut, että se painoarvio voi heitellä paljonkin. Itseäni tietenkin mietityttää mahtuuko vauva syntymään alateitse kun olen pienikokoinen, mutta se selviää sitten synnyttäessään mentäessä.

   Meillä ei tehdä automaattisesti anneta painoarviota, vaikka ovatkin vähän kädellä tunnustelleet ja veikanneet pientä vauvaa. Sf-mitta kyllä on otettu ja se on ihan normaalikäyrällä mennyt. :)

   Poista
  2. Jos on pieni lantio, niin ehdottomasti nyt kannattaa neuvolassa kysyä asiasta ! :)

   Yhdelle tutulle kävi niin, älä nyt pelästy, mutta oli menossa synnyttämään jo ja synnytyksessä sanottiin ettei lapsi mahdu tulemaan alakautta ja sektioon sitten meni. Ja se oli tälle tutulleni hyvin kova paikka eivätkä ole vielä voineet sitten hankkia toista lasta, kun sektiosta palautuminen on aikaa vievää eikä silloin saa nostella.

   Poista
  3. Olen asiasta kysynyt,mutta tämä toinen neuvolatäti ei ole asiaan kommentoinut juuri mitenkään, paitsi että kannattaa valmistautua yllätyksiin kun synnyttämään lähden.

   En pelästynyt kun olen siihen jo valmistautunut, että sektioon voin joutua mutta jää nyt sitten nähtäväksi mahtuuko vauva alateitse tulemaan. :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)