torstai 28. tammikuuta 2016

H-hetki lähenee

Enää olisi vaivaiset 20 päivää laskettuun aikaan, joka tuntuu todella pieneltä siihen alun yli 200 päivään verrattuna. Raskausaika on mennyt yllättävän nopeasti ja en ole vielä yhtään osannut valmistautua siihen, että meitä olisi pian kolme. Eniten ehkä jännittää, miten meidän kissat ottavat uuden tulokkaan vastaan ja tottuvat uuteen perheenjäseneen. Synnytystä en niinkään ole osannut vielä pelätä ja olen jo valmistautunut yllätyksiin, mitä mahdollisesti voi olla edessä.

Nivuset alkaa pikkuhiljaa olemaan koetuksella ja nukkuminen välillä hankalaa kun yrittää vaihtaa nukkumisasentoa, jonka jälkeen vauva aloittaa jumpat mahassa. Yöunet vaihteleekin hyvin siitä 3-10 tuntiin, mutta kroppa näyttää nyt ilmeisesti valmistautuvan tähän uuteen elämänmuutokseen. Lyhyitä kävelylenkkejä ja jumppaa pystyn vielä tekemään ja yritänkin vähintään kerran päivässä käydä pienelle happihyppelyllä, ettei tulisi jäätyä neljän seinän sisälle. Kävely tosin on hidasta, mutta parempi sekin kun ei mitään. :) Viimme neuvolakäynnillä sain niitä testiliuskoja kotiin, että voin tarkastella nouseeko proteiini vai pysyykö normaalin lukemissa. Näillänäkymin on pysynyt normaalin rajassa ja peruttiinkin tämän viikkoinen neuvolakäynti ja menen ensi viikolla seuraavan kerran uudestaan, jolloin vaihtuukin jo rv 38.

Hankinnat on meillä myös loppusuoralla ja enää puuttuu vaunuista sade,-hyttyssuoja, vuodevaatteita, sitteri ja syöttötuoli. Itselleni pitäisi ostaa pari imetyspaitaa lisää, imetysmekko (mahdollisesti ristiäisiä varten), rintapumppua, maidonkerääjää ja ehkä rintakumit. Näitäkin ehtii hankkia vielä vauvan synnyttyäkin kun ei tiedä, miten joillekkin on heti käyttöä. Sairaalakassi on suurimmaksi osaksi pakattu valmiiksi, josta löytyy minulle kotiutumisvaatteet, imetysliivit, 2 imetystoppia, suihkutarvikkeet, omat aamutossut/villasukat, rintasuojia, korvatulpat, kuulokkeet, naposteltavaa ja synnyttämään lähtiessä pakkaan vain kännykän/ kännykän laturin, lompakon, kameran ja neuvolakortin mukaan. Muita tarvittavaa käsken sitten miehen tuoda jos on tarvetta. Turvakaukalossa minulla on lämpöpussi ja sen sisällä vauvalle kotiutumisvaatteet, jonka miehen pitää ottaa vain mukaan kun päästään kotiin lähtemään. Jalusta pitäisi vain tässä lähiaikoina laittaa autoon valmiiksi niin sitä ei tarvitse myöhemmin väsätä.

Saapa nähdä, milloin kutsuu lähtö synnyttämään niin voin tulla kertomaan iloisia uutisia vauvan syntymästä ja uudesta arjesta. :)

8 kommenttia:

 1. Oih, ihan kohta teillä on vauva! :) Toivottavasti meilläkin joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä siihen ole enää pitkä aika. :) Toivon todella, että teillekkin pian se nyytti suodaan ja muistan kyllä hyvin tuon tunteen. ♥

   Poista
 2. Jänniä aikoja, itse muistan tuolta ajalta vain jäätävä turvotuksen jaloissa :) Vauva vasta 5 kk mutta tuntuu että ikuisuus. Hyvä, että olet muistanut pakata imetysliivit, itsellä ei ollut ja olin läpimärissä vaatteissa sitten kun maito nousi, kotimatkalle sitten muistin ne pyytää mieheltä. Tosin joku imetystoppi tai pehmeä rintaliivitoppi olisi varmaan ollut paras, koska rinnat kasvavat jäätäviksi vähäksi aikaa. Rintakumit ja maidonkerääjät kyllä kerkee hakee myöhemminkin jos tarve, itse kävin kotimatkalla synnäriltä lähimmästä S-Marketista, koska vauva ei saanut imettyä ilman kumia. Onneksi pääsin siitä kuukaudessa eroon, vauva oli vain vielä pieni ja minulla matalat rinnanpäät. Rintapumppu tosin voisi olla hyvä hankkia heti, koska aluksi maitoa tulee usein paljon kun maito nousee, niin sitä saa pakkaseenkin ja aluksi vielä usein heruu pumpulle, se äkkiä usein vähenee, vaikka maitoa muuten hyvin tulee. Lisäksi pahimmat pingotukset saa pois, tosin käsinlypsy käy siihen yhtä hyvin. Muista nauttia nyt omasta ajasta, kun siihen on vielä mahdollisuus, vaikka kovasti sitä vauvaa odottaakin jo saapuvaksi (itse en osannut nauttia) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittäviä aikoja kyllä nyt eletään. :) Unohdinkin listalta nuo imetystopit eli ne löytyy myös sairaalakassista. :) Rintakumit onneksi ehtii vielä ostaa ja rintapumppuakin kovasti mietin, mutta vielä en ole osannut päättää ostanko ihan sähkökäyttöisen vai manuaalin. Manuaali voisi tietenkin näin aluksi olla paras ja ostaa sitten myöhemmin sähkökäyttöisen. Yritän nauttia ja nukkua paljon kun pian sitä alkaakin tulemaan yöheräämisiä. :)

   Poista
 3. Moikka! olen seuraillut blogiasi jo pitkään, mutta en ole ennen kommentoinut. Teillä on miehenne kanssa niin samanlainen tilanne kun meillä niin mielenkiinnolla olen seuraillut! Meillä 2 icsi hoito tärppäsi ja parikuukautta sitten saimme ihanan poikavauvan :) Halusin vain toivottaa tsemppiä teille ja onnea kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Mukava, että täältä löytyy vielä samassa tilanteessa olleita. Onneksi olkoon teille ihanasta poikavauvasta! :) <3

   Poista
 4. Moikka! :) Jotenkin tuo lompakko hyppäsi tästä tekstistä mun silmiin. :D Mullaki oli kyllä se mukana synnärillä, mutta en todellakaan tarvinnu sitä mihinkään! :D Nyt yritin miettiä, miksi se oli mukana, mutta en keksi mitään syytä... Hmm.

  Ja villasukat... Itellä oli niin saaaaakelin kuuma (hiki, vaikken normaalisti juuri hikoile) siellä synnärillä koko ajan, että ei voinu käyttää aamutossuja, jotka on villaa! :D Mies toi sitten crocksit, mutta ne hiosti niin paljon, että päätin, että jos joskus sinne palaan, otan jotku ihan erilaiset kengät mukaan!! :DD

  Tsemppiä loppuun ja kaikkea hyvää synnytykseen! <3 Mulla käynnistettiin ja hyvät muistot jäi siitä, eli ei kannata sitä jännittää etukäteen, jos niin tapahtuu.. :)

  -M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä otinkin vain pankkikortin ja käteistä yhteen pieneen pussukkaan kun turhaan mä koko lompakkoa mukaan raahaan. :)

   Villasukat multa löytyy vielä kassista, vaikka mulla kyllä normaalisti on aina kuuma ja kotonakin olen aina varpaisillani. Voi olla, että heitän ne kassista kokonaan pois. Aamutossut jätin pakkaamatta ja mietin juuri niitä crockseja niiden tilalle.

   Kiitos paljon! <3 Nähtäväksi jää joutuuko sitä vielä käynnistykseen. :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)