keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Kuulumisia

Pitkästä aikaa ajattelin tulla kertomaan vähän kuulumisia, mitä tänne kuuluu. Jouluaaton vietimme ensimmäistä kertaa kahdestaan syömällä jouluruokaa, antamalla lahjat ja menemällä saunaan. Tapaninpäivänä lähdettiin ajamaan minun perheeni luokse jonne tulikin joulupukki, joka tosin oli nuorentunut sen parisenkymmentä vuotta ja lyhentynyt viimme näkemästä kun vaatteet oli käyneet vähän isoksi. :D Hyvin tämä 10-vuotias poika veti roolinsa ja saatiinkin nauraa vedet silmissä. Näyttelijäainesta selvästi sukuun tulossa! ;)

Uusi vuosi vietettiin kotona rakettien pauketta katsellen ja kyllä siinä tuli jälleen ihana tunne, että tässä on hyvä olla. <3 Tämä vuosi onkin lähtenyt käyntiin ihan normaalisti, paitsi ettei minun tarvitse käydä enää töissä. Arkeen onkin tulossa totuttelemista kun vauva syntyy ja kun ei ole paikkaa mihin palata äitiysloman jälkeen. Itse tietenkin toivoisin, että pystyisin olemaan kotona mahdollisimman pitkään tai ainakin siihen asti kun vauva on yli vuoden. En jotenkin raaskisi viedä alle vuoden ikäistä lasta vielä päiväkotiin, mutta sen näkee sitten myöhemmin miten asioissa edetään.

Tällä viikolla alkoi myös perhevalmennukset ja ensimmäinen käynti olikin varsin hupaisa muiden odottavien äitien ja isien kanssa keskustellessa. Kyllä siinä oli monella samoja kysymyksiä ja ajatuksia mielessä kun meidän kolmen pariskunnan ryhmässä sopivasti kaikki odotti ensimmäistä lasta. Tänään alkoi minulla virallisesti myös äitiysloma ja enää tasan viisi viikkoa laskettuun aikaan. Odotusaika on mennyt varsin nopeasti kun alussa se tuntui matelevan, että pääsee yhden askeleen eteenpäin kun se ensimmäinen ultra, nt-ultra ja rakenneultra on ohi niin pystyy nauttimaan raskaudesta. Tällähetkellä sitä odottaa vain enemmän ja enemmän vauvan syntymää, vaikka välillä takaraivossa pyörii pieni pelko jos vielä tapahtuu jotain, mutta jospa asiat menisi kuitenkin hyvin. :)

8 kommenttia:

 1. Eikös ne perhevalmennukset olekin vain juurikin esikoista odottaville :)Eikai niitä enää "konkarit" tarvitse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole varma, mutta ilmeisesti jotkut käyvät myös toista lasta odottaessaankin perhevalmennuksessa, jos esikoisesta ei ole käynyt. Voi olla, että olen väärässäkin. :)

   Poista
  2. Ainakin googlen mukaan järjestetään vain esikoista odottaville. Itse odotan toista lastani eikä neuvolassa ole noista valmennuksista sanallakaan mainittu, esikoista odottaessa käytiin kyllä.

   Poista
 2. Tosiaan meillä ainakin oli nuo valmennukset vain ensisynnyttäjille. Uudelleensynnyttäjille olisi ollut yksi kerta, mutta mies oli juuri silloin kertausharjoituksissa, joten en päässyt.

  Ärsytti vähän synnärilläkin, kun oletettiin, että kaikki on selvää, mutta itse olin ainakin unohtanut jo kaiken 3,5 vuodessa. =( Tai sitten ajateltiin että olen ollut siellä valmennuksessa kertaamassa unohtuneita asioita. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin ymmärsin että ne onkin vain ensisynnyttäneille. :) Harmi, että teillä jäi se valmennuskerta välistä, mutta kaikesta huolimatta kaikki meni hyvin.

   Poista

Kiitos kommentista! :)