perjantai 8. tammikuuta 2016

Neuvola rv 34+2

Tänään oli sitten jälleen neuvola ja nyt olikin taas eri ihminen kyseessä. Paino on laskenut 300 grammaa viimme neuvolakäynnistä, mutta mulla nyt muutenkin tuo paino heittelee tuon 50-51kg välissä. Huolissaan ei oltu ihme kyllä edelleenkään minun pienestä painonnoususta raskauden aikana kun sf-mitta on mennyt siinä normaalikäyrällä koko ajan. Isoa vauvaa ei kuitenkaan uskota tulevan jo ihan minun koosta johtuen. Vauva on raivotarjonnassa, kuten arvelin ja minulle ei todennäköisesti tehdä kokoarviota ollenkaan, mutta olisihan se kiva tietää minkä kokoinen poitsu on syntymässä.

Verenpaine jouduttiin mittaamaan pari kertaa uudestaan kun neuvolatäti ei ollut tyytyväinen siihen 120/78 lukemaan ja laski se sitten kolmannen mittauksen jälkeen. Hemoglobiinia ei nyt otettu, mutta varmaan seuraavalla kerralla jälleen otetaan eli rautalääkitystä jatkan normaaliin tapaan. Pikkuhiljaa rupeaa synnytys jännittämään kun alkaa viikot loppumaan, mutta saapa nähdä meneekö raskaus yliaikaiseksi vai syntyykö vähän etuajassa. Supistuksia ei juuri ole, paitsi näitä harjoitussuppareita päivittäin kun maha kovettuu. Kipuja ei vielä juuri ole niihin liittynyt. Seuraava neuvolakäynti onkin rv 36 ja toivon mukaan silloin on vielä kaikki hyvin. Lopuksi vielä mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille! :)

Rv 34+2 (Rv 31+0)

Paino: +6,1kg (+6,4kg)
Verenpaine: 114/78 (119/78)
Hemoglobiini: - (115)
SF-mitta: 30,5cm (28cm)
Syke: +147 (140) 

10 kommenttia:

 1. On kyllä ihan käsittämättömän vähän noussut paino. :o Yleensä hoikilla kai tulee enemmän painoa ja isommilla saattaa tulla tosi vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin olen luullut, mutta ei kaikilla hoikillakaan paino nouse. Minulla harvoin nousee paino muutenkaan. :)

   Poista
 2. Mulla nousi 8 kiloa paino koko raskauden aikana eikä siitä kukaan ollut huolissaan missään kohtaa! Painoin siis 52 kiloa ennen raskautta ja 60kg vikassa neuvolassa. Vauva oli kuitenkin hyvän kokoinen syntyessään, yli 3,5kg. Ja mulla paino palautui tuohon 52 kiloon parissa viikossa synnytyksen jälkeen :) Tsemppiä loppuraskauteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä se paino kaikilla nouse ja jotenkin ajattelin aluksi, että minulla varmaan nousee paljonkin kun olen hoikka mutta eipä ole noussutkaan. :) Kyllä se vauva näyttää tuosta kaiken tarvittavan ottavan siihen kasvuun, vaikka oma paino ei hirveästi nousekkaan ja toisilla se painon nousu johtuu taas turvotuksesta, jota minulla ei ole ollut. Kiitos Eva! :)

   Poista
 3. Voi että ku oon niin iloinen puolestasi että raskautesi on edennyt hyvin ja lähes loppuun asti! Vaikeuksia kohdanneiden kohdalla sitä on melkein enempi innoissaan tälläisistä asioista kun omalla kohdalla :´D Mikä on jotenkin hullua, mutta tulen aina niin hyvälle tuulelle lukiessani kuulumisiasi, siitä että kaikki on sinulla ja vauvalla hyvin ^_^ <3 ei enää kauaa kun pienoiset ovat jo sylissämme <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva kuulla, että joku tulee hyvälle mielelle lukiessaan blogiani. <3 Ei tosiaan ole enää pitkä aika kun molemmilla on pienokaiset sylissä. :) <3

   Poista
 4. Onpas sulla paljon neuvolaseurantoja :o liekö sit kunnalliset erot.

  Mulla oli vko 32 ja seuraava vasta nyt vko 38!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan ihan kunnalliset erot luulisin. Aluksi oli sen kuukauden välein, mutta nyt viimmeisellä kymmenyksellä on vähintään kahden viikon välein. :)

   Poista
 5. Minulla nousi vasta ihan viimisillä viikoilla ja vähän yli sallitun eli 13 kiloa :)

  Ei sen painon tartte mitenkään suuresti edes nousta, kunhan on lapsivesi ja vauvan arvioitu paino edes, niin on hyvä. Ainakin itselle näin sanottu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Voi olla itselläkin paino tästä vielä nousee sen parisen kiloa ainakin. Lapsivettä ainakin pitäisi olla ihan hyvä määrä, vaikka vauvan painosta ei ole tietoa kun se, että pieni taitaa tulla. :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)