torstai 7. huhtikuuta 2016

Vauvan 6vk neuvolääkäri/ minun jälkitarkastus

Tiistaina oli neuvolalääkäri ja poika kasvaa kyllä hyvin rintamaidolla. Saapa nähdä kuinka iso poika tuosta vielä kasvaa jos painoa tulee nyt jatkossakin näin hyvin. Painoa onkin tullut 6 viikossa jo 1590g ja pituutta 8,3cm. Aamuisin on mukava herätä heti ensimmäisenä pojan ihaniin hymyihin, vaikka tämä äiskä onkin väsynyt niin hymyt piristää paljon mieltä. Poika viihtyy hyvin jo leikkimatolla ja kovasti katselee leluja, joita välillä huitoo käsillään ja silloin tällöin jokeltelee. 

Pikkuhiljaa on ruvennut iltaisin nukkumaan myös pidempiä pätkiä, vaikka pitempi nukkumisväli ajoittuukin siihen n. klo. 19-03 välille ja nukkuu sen 3-6 tuntia kerrallaan. Vielä vain pitäisi itse malttaa mennä nukkumaan ajoissa, että jaksaa sitten yöllä herätä taas 2-3 tunnin välein syöttämään. Poitsu sai tiistaina ensimmäisen rotarokotteen suun kautta ja siitä ei onneksi ainakaan vielä ole tullut mitään ongelmaa. Pientä flunssaa meinaa pojalle nyt tulla ja ollaan kotikonstein pärjätty kun ei ole onneksi kuumetta ollut, että lääkäriin lähdettäisiin. Itse sairastin myös tuossa pari päivää sitten flunssan, ilman kuumetta ja se on minulla onneksi ruvennut hellittämään, mutta vähän meinaa nyt samaa tautia tulla mieheenkin. Toivottavasti kuitenkin oltaisiin kaikki pian terveitä kun ensi viikolla olisi ristiäiset ja päästään niitä viettämään ihan terveinä. Kurjaa tällainen sairastelu ja varsinkin kun tulee vauvaankin, vaikka kuinka on yrittänyt pitää hygieniasta huolta. :/

6 viikon mitat (3 viikon mitat)
Paino: 4975g (4145g)
Pituus: 58,3cm (54,4cm)
Päänympärys: 39,6cm ((38,5cm)

Jälkitarkastus oli minulla samalla käynnillä ja sain luvan ruveta treenaamaan vatsalihaksia makaamalla sängyssä tai lattialla ja vain jännittää ja rentouttaa lihaksia, että saan tuon kolon kiinni. Kunnon vatsalihasrutistuksia saan tehdä vasta sitten kun tuo kolo on ummessa, mutta eipä tässä ole tarkoitus yrittää mihinkään bikinikuntoon, että pikkuhiljaa hyvä tulee. Lantionpohjalihasharjoituksia olen jo tehnyt kun virtsankarkailua tulee silloin tällöin ja juoksulenkit aloitan sitten joskus kun nämä tärkeimmät lihakset on kunnossa niin ei tule juostessa pissat housuihin, että ehkä sitten kesällä, syksyllä tai ensi vuonna. :D Lantipohjalihasten harjoitteluun käytän noita geishakuulia ja ne pitikin pitkästä aikaa taas etsiä kaapin piilosta käyttöön. Onneksi noita tuli joskus ostettua kahdet, yhdet pienet ja yhdet isot. Isoilla tosin piti aloittaa kun lihakset ei olleetkaan enää niin hyvässä kunnossa. Jälkivuotoa minulla tulee edelleen, mutta on enää niukkaa että ehkä joskus ne ensimmäiset kuukautisetkin alkaa.

Ehkäisyn kanssa lääkäri oli hyvin ymmärtäväinen meidän taustan takia ja ei mitenkään pakottanut aloittamaan ehkäisyä uudestaan kun raskautumisen mahdollisuus ei ole kovin suuri ja jos sattuisi ihme käymään niin saadaan olla asiasta vain iloisia. Kaikesta huolimatta aloitin sen kolmen kuukauden minipilleri satsin kun suositteli sen kuitenkin syömään, jonka ilmaiseksi sain. Sen jälkeen mennäänkin ilman pillereitä ja jos ihme käy niin toinen vauva on kyllä tervetullut. Vaikka joillekkin on niitä ihmeitä silti tapahtunut niin en jotenkin osaa uskoa sitä meidän kohdalle. :)

6 kommenttia:

 1. Mulla ei oo vieläkään alkanut synnytyksen jälkeen menkat :D ja sitten kun joskus alkaa niin mulla odottaa ladycomp kotona kun hormonaalista ehkäisyä en halua ja kierukka eikä kumit innosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä, koska omat kuukautiset alkaa ja varmaan menee myös hetki niiden alkuun. :) Meillä ei ainakaan kumilla tule käyttöä ja kierukkaa en osaa ajatella kun käyttänyt vain pillereitä.

   Poista
 2. Meidän terkkari kertoi, että rota-rokotteesta oli tullut hänen monelle asiakkaalle flunssan oireita. Meille ei kyllä tullut, mutta viikon ajan oli vauvalla pinna vähän kireämmällä :) Tänään saatiin eka tehoste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Itse tosin pelkään tarttuiko nämä flunssan oireet minulta kun sairastin ennemmin, mutta ehkä ne sitten tuli rokotteesta. Vaikea sanoa. :)

   Poista
 3. Mulla alkoi esikoisen syntymän jälkeen menkat 9 kk synnytyksen jälkeen. Saa nähdä kuinka tällä kertaa.

  Meillä poitsu oli 4 kk neuvolassa jo 9,5 kg ja 68 cm! :o Melkoinen vonkale. Tissillä on tullut notkuttua! :D Terkkari sanoi että ihan niin paljon saa syödä kuin haluaa. Ei tarvi säännöstellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin jännityksellä odotan kauanko menee ensimmäisten kuukautisten alkuun, mutta eiköhän ne joskus ala :D

   Teillä on jo iso poika siellä! :D Saa kyllä nähdä minkä kokoinen kaveri tästä tulee jos paino tuota vauhtia koko ajan nousee ja syömistä ei tääläkään sännöstellä. :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)