torstai 28. huhtikuuta 2016

Ristiäiset

Meillä oli ristiäisissä ruoka, joka tilattiin pitopalvelulta kun oma aika ja kädet ei olisi siihen riittänyt. Ruokana oli kaksi keittoa eli liha- ja lohikeitto ja ruoan jälkeen 2 mansikkakakkua, kääretorttua, keksiä, kotijuustoa, teetä, kahvia ja mehua. Ruoka oli ihan sen takia kun oma sukuni tuli pitemmän matkan päästä niin ei olisi tarvinnut koko päivää pelkällä kakulla ja kahavilla elää. Myös ruoka-allergisia oli melko monta kun oli munatonta, maidotonta, kalatonta, gluteenitonta, kasvissyöjiä ja laktoosittomia, jotka aiheuttikin kovasti päänvaivaa kun kaikki piti miettiä niin tarkkaan, mitä voi kellekkin tarjota.

Juhlapaikan varasin 1,5 kuukautta ennen ristiäisiä kun kotiimme ei olisi se 30 vierasta mahtunut ja soittelin pari viikkoa ennen ristiäisiä eri pitopalveluihin ja lopulta sain meille tilattua ruoat ristiäisiin. Olisi varmaan kuitenkin pitänyt olla jo ennemmin liikkeellä kun aika monella oli kalenteri täynnä. Kukat käytiin tilaamassa viikkoa ennen ristiäisiä ja olin niihin kyllä tyytyväinen. Pitopalvelusta en saanut meille työntekijää, joten oli pärjättävä perheen ja ystävien voimin. Meidän molempien äidit auttoivat tekemällä ristiäisiin leivonnaisia niin pääsi siinäkin vähän helpommalla.

Juhlapaikalle pääsimme tuntia ennen kastetilaisuutta ja saimme katettua pöydät valmiiksi ennen tilaisuutta. Ruoatkin saatiin hyvissä ajoin paikanpäälle ja pysyivät hyvin sen aikaa lämpimänä lämpölaatikossa. Itse en ehtinyt paljon olemaan kattauksessa apuna kun vain ohjeistamalla muita ja stressiä aiheutti kun piti saada poika syömään/nukahtamaan ennen tilaisuutta ja minulla oli tuttipullossa 80ml omaa maitoa, minkä olin pakkasesta sulattanut jota hän ei sitten oikein suostunut syömään. Lopulta sitten imetin rintaraivareista huolimatta ja välillä meinasi epätoivo iskeä koko hommaan, mutta sinnikkäästi jatkoin ja sain hänet vähän syömään.

Kastetilaisuuden poika oli sylikummin sylissä ja aluksi vähän kitisi, mutta kun nosti olkapäälle niin rauhoittui ja lopulta nukahti siihen. Veljeni vaimo lauloi tilaisuudessa Johanna Kurkelan- ainutlaatuinen ja kyllä siinä tuli muutamia kyyneleitä tirauteltua. <3 Kastetilaisuuden jälkeen otettiin vähän kuvia ja mentiin syömään. Syötyäni kävin vaihtamassa pojalle juhlavaatteet päälle, jonka jälkeen sitten melko pian laitettiin kahvia ja leivonnaisia tarjolle kun oltiin saatu tiskattua muut tiskit. Poitsu vaihtelevasti nukkui ja oli hereillä koko ristiäistilaisuuden. Ristiäiset meni kaikesta huolimatta ihan hyvin, vaikka stressasin melko paljon etukäteen miten ne menevät. :)

10 kommenttia:

 1. Meillä laulettiin myös sama <3 veljeni soitti kitaraa ja serkkuni (Onnin kummitäti) lauloi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ihan pianon säestyksellä ja on kyllä kaunis kappale! :) ♥

   Poista
 2. Meillä ihana anoppi otti vastuuta ristiäisistä niin pääsin helpolla, oli kyllä helpotus. Ristiäiset olivat meillä kotona, koska vain perhe ja kummit oli kutsuttu (tosin 20 siitä huolimatta). Ihana päivä, nyt tuo pieni on jo 8 kk :) äkkiä se aika meni. Muistan nuo rintaraivarikaudet ja lakkoilun, oli raskasta mutta meni ohi. Nykyisin ongelma lähinnä kun ei malta päivällä syödä rauhassa ja sit yöllä tankataan, mutta nää on vaan vaiheita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana päivä oli kyllä ja aika menee nyt liiankin nopeasti. Meilläkin oli vain perhe ja kummit ja silti tuli 30 henkilöä. Molemmilla on melko isot perheet. :) onneksi kuitenkin nuo rintaraivarit ja muut on ohimeneviä, vaikka ovat kuitenkin uuvuttavia.

   Poista
 3. Meillä oli juhlapaikka ja pitopalvelu samassa, ne varasin 3kk etukäteen, kun menimme samalla kertaa naimisiin, joten piti varata ajoissa kaikki. Venla oli vajaa 1kk kun sai nimen jne.

  Seuraavan kohdalla aion itse hoitaa kaiken leipomisen ynnä muun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa itsekkin tajunnut tuon, että olisi mennyt samalla naimisiin, mutta ehkä sitten seuraavissa ristiäisissä jos jonain päivänä suodaan toista lasta. Ei tarvitsisi erikseen häitä pitää! :)

   Poista
 4. Me varattiin myös ristiäispaikka ja pappi vähän ennen vauvan syntymää, koska olimme kuulleet että voi olla vaikea saada lyhyellä varoitusajalla. Ja onneksi kyllä toimittiin ennen syntymää, koska sitten olimmekin molemmat aika poikki ja pyörällä päästämme kun vauvan kanssa aloimme opetella elämää ;) Mutta ristiäiset meni hyvin vaikka stressasin kovasti minäkin.
  Kiva lukea teidän ristiäisistä ja hyvä kun menivät hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me varattiin ristiäispaikka oikeastaan vasta vauvan syntymän jälkeen kun oli vaikea vielä varailla paikkaa kun ei tiennyt, koska vauva syntyy niin oli helpompi tietää ajankohta, milloin ne mahdollisesti pitäisi. :) Onneksi kuitenkin menivät ihan hyvin, vaikka sitä aluksi stressasin. :)

   Poista
 5. Hauska kuulla millaisia juhlia toisilla! Me pidettiin pari vuotta sitten tytön nimijuhlat meillä kotona ja ruoaksi tarjoiltiin kattava salaattipöytä + kahvitukset. Kuopus on nyt tulollaan syyskuuksi ja mielenkiintoista taas miettiä, miten juhlat järjestäisi ja missä. Meillä kun muuttokin osunee juuri niihin aikoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut kyllä tuollainen salaattipöytäkin ihan kätevä, vaikka vähän mietityttää tuleeko siitä täyteen mutta ilmeisesti on ihan toiminut. :) Noissa ristiäisten järjestämisessä on kyllä miettimistä, mutta aina ne jotenkin järjestyy. Teillä onkin sitten tohinaa kun muuttokin vielä tulossa. :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)