torstai 22. helmikuuta 2018

Tällainen on meidän kaksivuotias

Niin se vuosi on taas vierähtänyt, että tälläkertaa on aika kirjoitella kuulumisia tuosta ihanasta kaksivuotiaasta pojasta. Hänen kanssaan viettää paljon aikaa touhuillen ja höpötellen. Hän lähtee innokkaasti mukaan kaikkeen, oli se sitten pyykkikoneen täyttö, kuivausrummun tyhjäys, kauppakassien tyhjäys tai lelujen siivoaminen lelulaatikkoon takaisin. Suurimmat Itkupotkuraivarit syntyy yleensä siitä, kun ulos ei pääse koko ajan tai ei saa tehdä jotain kiellettyä asiaa

Poika on vielä melko äitin poika, mutta onneksi nykyään kelpaa muutkin kun käteni on nyt vähän rajoittanut yhteisiä tekemisiä. Pihalla lempipuuhiin kuuluu pulkkailu, lumen lapioiminen ja kolaaminen tai isin auttaminen polttopuiden kantamisessa sisälle. Elektroniikka ja kaikki koneet kiinnostaa kovasti ja varsinkin lumiauran tai roskakuskin menoa ihmetellään suurin silmin.

Taaperosta on pikkuhiljaa alkanut kuoriutumaan melkoinen höpöttelijä ja toistaakin nykyään joitain sanoja, jos on puhetuulella. Myös sanavarastoon on muutama ei toivottu sana tullut, mutta onneksi niitä kuuluu harvoin.

Ruokailun kanssa ollaan menossa parempaan ja nykyään se maistuu hyvin, kun välillä on ollut kausia että sitä syödään vähän. Ruokaa osataan pyytää välillä myös lisääkin ja onneksi tälläkertaa mennään näin. Herkkuja poika ei ole vielä juuri syönyt, mutta välillä on saanut maistaa pullaa tai jäätelöä jos on ollut jossain tarjolla.

Päiväunet maistuu nykyään vaihtelevasti ja 3-4 kertaa viikossa poika suostuu ne nukkumaan. Autossa uni tulee parhaiten jos ollaan jossain menossa, mutta nykyään päiväunet on vähentyneet. Yöunille nukahdetaan onneksi hyvin. Jonain öinä käydään poikaa rauhoittelemassa, mutta yleensä mennään ilman herätyksiä. Pottailu on myös edistynyt ja suostutaan pitkän tauon jälkeen pissimään taas pottaan.

Taaperomme on ihana, iloinen, hassuttelija, määrätietoinen ja herkkä. Meidän rakas ja valloittava kaksivuotiaamme. Ensi viikolla on pojan 2-vuotis neuvola, niin näkee pitkästä aikaa paljon hän on kasvanut. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)