perjantai 17. kesäkuuta 2016

Meidän arkea

Se on sujunut tällähetkellä melko hyvin, vaikka välillä on päiviä kun olisi voinut olla heräämättä kokonaan. Varsinkin väsyneenä ja nälkäisenä huomaan turhautuvani nopeammin, mitä normaalisti ja välillä kiukuttelen kun pieni kakara, jonka jälkeen tajuankin, että pitäisi vähän levähtää tai syödä jotain. Me heräillään pojan kanssa suurinpiirtein siinä 9-11 aikaan kun olen saanut häntä vähän imetettyä, jonka jälkeen tehdäänkin aamupesut, vaihdetaan vaippa, laitetaan vaatteet päälle ja pistän pojan hetkeksi leikkimatolle touhuamaan kun yritän nopeasti syödä jotain aamupalaa. Yleensä en aina ehdi heti syödä ja se siirtyy joskus 2 tuntia eteenpäin herätyksestä. Istuskellaan normaalisti aamuisin sohvalla ja poika syö siinä samalla kun itse yritän hörppiä teetä, ettei se ehdi jäähtymään. Noin 1-2 tuntia herätyksestä poika nukahtaa pienille päikkäreille, jossa välissä ehdin vähän syömään aamupalaa, pelkän teen hörppimisen sijasta ja tekemään jotain pieniä kotitöitä.

Pojan herättyä vaihdan vaipan, hän syö ja pistän leikkimatolle tai takaisin nukkumaan jos sattuu nukahtamaan. Välillä ei meinaa millään nukkua päikkäreitä, jonka jälkeen päivä onkin sellaista väsymysitkua ja kitinää. Silloin voidaan hyvässä lykyssä nukkua vain tunnin tai 1,5 tunnin päikkärit päivän aikana ja illalla nukahtaminen on vaikeampaa. Parhainpina päivinä nukkuu sen 3 tuntia tai enemmän, jolloin iltaisin nukahdetaan helpommin, ilman niitä itkupotkuraivareita. Päivisin käydään sitten 1-1,5 tunnin vaunulenkillä, kelistä riippuen jonka jälkeen poika syö ja nappaan itsekkin jotain pientä purtavaa. Kello 17-19 aikaan syödään yleensä päivällinen kun mies tulee töistä ja joskus olen ehtinyt jo syömään mies tulee kotiin.

Ilta kahdeksan aikoihin me ruvetaan pojan kanssa valmistautumaan iltaan, jolloin riisutaan vaatteet pois ja vaihdetaan vaippa. Yöpukua en laita päälle kun poika hikoilee niin paljon ja potkii muutenkin öisin aina peitotkin pois päältä. Sen jälkeen taas syödään ja poika nukahtaa yöunille siinä 21-23 aikoihin. Hyvinä päivinä nukahtaa klo. 21 aikoihin ja huonompina vasta klo. 23 jälkeen. Sitten nukutaankin se 6-8 tuntia putkeen, välillä herätään ennemmin tai myöhemmin, jonka jälkeen sitten taas tankataan, nukutaan 3-5 tuntia ja herätään aamuun.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että täälä on vihdoin tiheän imun kausi, rintaraivarit ja hulinakausi ohi kun poika suostui tänään jo toisena päivänä peräkkäin nukkumaan päikkäreitäkin. Johan siihen pari viikkoa meni, mutta näyttävästi nyt ollaan vihdoin voiton puolella. :)

6 kommenttia:

 1. Millaisia "leikkejä" ja muuta puuhaa teillä on hoitotoimien lisäksi pojan ollessa valveilla? Viihtyykö hän yksikseen matolla vai paremmin sylissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin poika viihtyy myös yksikseen leikkimatolla leluja katsoen/laittaen suuhun ja potkimalla kääntää itsensä eri asentoon kun ei osaa vielä kääntyillä, mutta joskus kun katoan hänen näkyvistä alkaa huuto. Poika tykkää myös paljon kun nostan häntä käsistä ja saa punkea istumaan, jota tehdään välillä paljonkin päivän aikana ja välillä taas lauleskelen, pitelen hassua ääntä tai kutittelen poikaa, jolloin hän yleensä rupeaa aina nauramaan. :D Sitten muuten olen yrittänyt poikaa heijata kyljeltä kyljelle, että jos oppisi kääntymään, mutta vielä ei ole ollut siitä kiinnostunut. Olen sitten vetänyt rauhallisesti toisesta kädestä auttaen, jolloin punkee itsensä selältä mahalleen niin olen saanut hänet kääntymään. Sylissä poika viihtyy hyvin, jossa paljon pusuttelen ja halittelen häntä. :) <3

   Poista
  2. Sitten muuten vain rupatellaan toisillemme ja ihmetellään leluja yhdessä :D

   Poista
 2. Muista pitää huolta myös omista ruokailuista :) Itse kuolisin nälkään jos aamupala siirtyisi parilla tunnilla eteenpäin :D Minulla oli alkuaikoina kun imetys kesti aina varalla soijajuomaa ja muita välipalajuomia tai -patukoita joten aamupala tai välipala ei jäänyt kokonaan välistä jos tuli joku "tilanne". Nyt kun vauva on 4kk se viihtyy sitterissä tai matolla sen aikaa että saan kahvin juotua ja aamupalan syötyä. Eikä imetyskään tietty kestä varttia kauempaa kerrallaan jos vauvalla on nälkä heti aamusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän kyllä ja välillä tuo kaksi tuntia menee oikein hujauksessa, että tulee ihmeteltyä mihin se aika meni. :) Imetyksessä menee välillä enemmän tai vähemmän aikaa ja aamuapala siirtyy sitten myöhemmälle. Pitäisi tosin syödä aina itse ensin ja imettää sitten vasta mutta jotenkin sitä haluaa, että poika on tyytyväinen ensimmäisenä. :)

   Poista
 3. Aika tosiaan hujahtaa nopeasti. Muista syödä ja juoda. Itse rupesin laittaa vauvaa sitteriin aamupalani ajaksi, kun tuntui ettei muuten tule mitään, tottui sitten nopeasti. Muuten ei sitteriä juuri käytetty. Kotitöitä tein vauvan kanssa, repussa tai lattialla oli. Päiväuni ajat pyhitin lukemiselle tai netissä ololle, jaksoi itekin paremmin. Nyt kun vauva 10 kk on vaikea tehdä enää kotitöitä samalla, kun vauva nousee koko ajan jotain vasten ja pitää vahtia. Aamupalakin syöty jo yhdessä pitkään. Imetän edelleen paljon, mutta nyt se on nopeaa se syöminen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)