keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

4 kuukautta ja neuvolalääkäri

4kk iässä hän

Hymyilee paljon ja odottaa että hymyyn vastataan

Keikistelee hymyillessään

Nauraa välillä ääneen

Juttelee kovasti ja on alkanut kiljahtelemaan

Saa aikaan niin surullisen ilmeen kun laittaa huulen ihan rullalle

Kuolaa melko paljon, mutta hampaita ei näy

Vie käsiä suuhun ja tunkee sinne välillä molemmat nyrkit samaan aikaan

Tarttuu kiinni kaikkeen, mihin osuu ja vie sen suuhun

Hoitopöydän viereisessä seinässä oleva hymynaama on edelleen ehdoton suosikki

Rakastaa sitä kun otetaan käsistä kiinni ja saa punkea istumaan

Viihtyy hyvin lattialla, mutta ainoastaan jos olen siinä lähellä

ei käänny vielä mahalleen

Käyttää Liberon vaippoja koossa 3

Vaatekokona on 62cm, 
(tosin pian täytyy varmaan siirtyä 68cm kun 62cm meinaa käydä pieneksi)

Ei syö tuttia

  Tykkää kylpemistä

Nukkuu 30 min-3 tunnin päikkäreitä

Herää yöllä syömään 1-3 kertaa 

Rintamaidolla mennään edelleen

Pulauttelee harvoin

Seuraa tarkkana ympärillä tapahtuvia asioita

  katselee usein sylissä ollessa omia varpaitaan ja yrittää tarttua niistä kiinni 

 4 kuukauden mitat (3 kuukauden mitat)
Paino: 6420g (5850g) 
Pituus: 65,8 cm (63,1cm) 
 Päänympärys: 42,3cm (41,4cm)

1 kuukautta 
2 kuukautta
3 kuukautta

Tänään oli neuvolalääkäri ja pientä vierastamista on pojalla edelleen kun itkeskeli neuvolatädille ja lääkärille. Kasvu on edelleen tasaista ja neuvolassa on kaikki ollut ihan myönteisiä täysimetykseen ja ei ole ainakaan vielä tullut mitään pakottamista kiinteille. Tämä viimmeinen kuukausi oli melko väsyttävä kun oli pari viikkoa tiheän imun kautta ja hulinakautta samaan syssyyn, mutta nyt se on onneksi pikkuhiljaa helpottanut. Tuntuu edelleen epäuskoiselta, että poika täytti jo 4kk kun juuri sain hänet vasta syliin ja pian hän onkin jo 7kg jässikkä. Hurjan nopeasti tämä aika kuluu, että vähän jo hirvittää!

Lähempänä syksyä ajattelin hankkia talveksi toppavaatteita ja teinkin jo sen suhteen hutiostoksen kun ostin alennuksesta 74cm toppahaalarin ja tajusin vasta jälkeenpäin, että ei taida pojalle kyllä enää talvella mahtua jos kasvaa tätä vauhtia. No jos sen sitten myisi kirpputorilla jollekkin muulle sitä tarvitsevalle sillä 25€, millä sen ostin. Ehkä jätän jatkossa nämä ostokset lähemmäs sitä syksyä tai kevättä kun on vaikea arvioida paljonko poika siitä vielä kasvaa, eikä sitten tule tällaisia huteja. :)

Muutenpa täälä eletään melko normaalia arkea ja etsitään meidän perheelle sitä omakotitaloa, joka on ollut nyt etsinnässä jo vuoden. Kaksi taloa oli tällähetkellä tarjolla, mutta molemmat meni meidän nenän edestä ja kieltämättä nyt alkaa iskea epätoivo, ettei me koskaan löydetä meille sopivaa taloa. Kovasti toivon, että se talo vielä tulisi tässä kesällä vastaan ja päästäisiin vihdoin syksyllä muuttamaan.

6 kommenttia:

 1. Kylläpä aika kuluu nopeasti! Teidän pikkupoika kasvaa kohisten :) Nuo haalarit ovat yleensä aika reilua kokoa ja meilläkin on mennyt haalareista aina pienempi koko kuin sisävaatteista. Jotan saattaa olla että mahtuvat vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pituutta ainakin tuntuu tulevan paljon :) Toivottavasti haalari menisi edes vähän aikaa kun olisi haikeaa laittaa myyntiin jos ei mahdukkaan.

   Poista
 2. Älä laita vielä myyntiin, meillä on samankokoinen puku (toki reimaa) varattu samanikäiselle pojalle, uskon että mahtuu hyvinkin, kasvu alkaa hidastua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä myynyt, mutta toivottavasti vielä talvella menisi. :)

   Poista
 3. Äitiyspakkauksen haalarihan on 74 cm. Etkö ottanut pakkausta vai etkö tykännyt haalarista? Meillä poika on nyt 6,5 kk ja käyttää kokoa 74/80 vähän vaatteesta riippuen. Paidat/bodyt kokoa 80 ja housuista menee vielä osa 74 cm. Mitat 6 kk neuvolassa viikko sitten oli 73,1 cm ja 10580 g.

  VastaaPoista
 4. Otin äitiyspakkauksen ja tykkään siitäkin haalarista. Ostin toisen kun sen halvalla sai niin on sitten varalla. Teillä on kyllä jo iso poika! Voi olla, ettei haalari talvella mene jos kasvaa pituutta lujaa tahtia. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)