torstai 13. huhtikuuta 2017

Utelut

Nyt jouduin ensimmäistä kertaa siihen tilanteeseen kun on ruvettu kyselemään, milloin meille tulee se toinen lapsi ja kyllä teidän pitää vielä se toinen tehdä. Tästä nousi oikein kunnon ärsytys ja sanoinkin suoraan, ettei niitä lapsia niin vain saada ja kun nämä kyselijät vielä tietää meidän taustoista tai sitten ovat unohtaneet sen kokonaan. Toinen on kuitenkin haaveissa, mutta olisi ihan mukavaa jos ihmiset pitäisi ne mölyt omana tietonaan kun ei voi koskaan tietää minkälaiset taustat toisella on. Lapsettomuudesta olen ollut enemmän avoimempi ja olen kertonut asiasta melko vieraillekkin ihmisille jos lapsista ja muusta on tullut puhuttua.

Julkisella puolella aiomme käyttää hoidot pois alta ja meillä on vielä mahdollisuus siihen kolmanteen icsi -hoitoon jos pakkasessa olleet alkiot ei jostain syystä selviä sulatuksesta tai tuo uutta raskautta. Tietenkin olisi ihanaa jos tärppäisi ihan luomusti, kuten joillakin on käynyt kun ensimmäinen on tullut hoitojen avulla niin toinen on tullutkin ilman niitä, mutta sitä ei voi koskaan tietää etukäteen miten tässä käy.

Ensimmäinen vauvavuosi oli raskas ja se välillä mietityttää kestetäänkö me se vielä uudestaan. Syli tuntuu kuitenkin vielä tyhjältä ja tuntuisi kurjalta jos poika jäisi ainoaksi lapseksi, eikä saisi kokea sitä sisaruksen rikkautta. Nyt kun asutaan isossa omakotitalossa niin tilaa on enemmän vielä ainakin sille yhdelle tai kahdelle lapselle, eikä tästä ole tarkoitus muuttaa seuraavaan 40 vuoteen mihinkään, ellei elämässä tapahdu jotain mullistavaa minkä takia pitäisi muuttaa. Kovasti toivon, että meidän parisuhde kestää loppuelämän ja paljon jo ollaan tässä (vasta) kuuden vuoden aikana koettu niin se ei ihan helposti tule kaatumaan. Nyt ollaan vasta enemmän opittu pojan synnyttyä, että tässä pitää painaa yhteen hiileen ja puhuminen on tärkeää, myös niistä vaikeistakin asioista. Toista ei pidä unohtaa, vaikka välillä se oli vaikeaa kun toinen oli äidissä kiinni koko ajan ja ne pienet teot on tärkeitä. :)

7 kommenttia:

 1. Julkinen tarjoaa yleensä toiseen lapseen myös 3 hoitoa :) ja vielä senkin jälkeen saa käyttää jääneet alkiot, jos jäisi ja haluaisi yrittää vielä kolmatta lasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tarjoaa? Mä ilmeisesti olen ymmärtänyt joskus väärin, että julkisella puolella pystyy kokonaisuudessaan tekemään kolme kokonaista hoitoa + pakastealkiot ja enempää ei voi tehdä, mutta tämä olikin helpotus jos näin on. :) Sekin olisi ihan mukavaa jos kolmatta saisi vielä yrittää julkisella puolella

   Poista
 2. Meille sanottiin, että kolme hoitoa tai kaksi lasta. Eli jos saa kaksi lasta vähemmällä niin jäljellä olevia hoitokertoja ei kuitenkaan saisi käyttää enää kolmanteen, ja toisaalta kolme hoitoa on se maksimimäärä kokonaisuudessaan. Tuota olen kyllä myös miettinyt, että miten käy mahdollisten jäljellä olevien alkioiden, jos kaksi lasta on jo hoidoilla saatu :)

  VastaaPoista
 3. Olen tuo eka kommentoija ja me tosiaan saatiin 2.ivf/icsi- hoidolla esikoinen. Nyt aloitettiin hoidot uudestaan haaveissa pikku kakkonen ja meille luvattiin 3 uutta hoitoa toiseen lapseen. Toki sitten, jos toinen saisi alkunsa jo vaikka ekasta, niin sitten ei enempää uusia hoitoja, mutta mahdollisia jääneitä alkioita säilyttävät kyllä ja siirtävät vielä eli tällaisessa tilanteessa saisi vielä mahdollisuuden kolmanteen lapseen :) Ainakin näin sanoivat juuri Helsingin Naistenklinikalla. Ja olen kuullut samaa kyllä muualtakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä kysellä klinikalta vielä erikseen sitten kun tulee uusien hoitojen aika, kunhan nämä kuukautiset joskus vielä alkaisi kunnolla :)

   Poista
 4. Noi utelijat on sitten niin ärsyttäviä vaikkei lapsettomuus taustaa olisikaan.. Meille ensimmäiset kommentoi jo ennenkuin esikoinen oli edes viikon vanha että sitten heti uutta putkeen.Ja sitten toki tuo toisen utelu teki kipeämpää kun ensimmäinen yritys toiseen lapseen meni kesken.. Mutta eipä riittänyt ihmisille tuo toinenkaan lapsi koska suurena pettymyksenä tuli toinen poika. Ei siis pettymys meille vaan monille muille ihmisille. Sitten alkoikin ne "kai te vielä tytön teette utelut"
  Se on ihan sama kuin Monta lasta tekee niin aina ihmiset arvostelee,vähintäänkin sukupuoli on väärä.
  Ihmettelen kyllä että sellaisetkin teiltä kyselee jotka tietää lapsettomuudesta,toisaalta ihmiset on tosi ajattelemattomia!
  Tsemppiä teille toisen yritykseen ja toivottavasti teille vielä toinen lapsi ja ehkä kolmaskin suodaan.
  Niin ja omasta kokemuksesta voin sanoa että toisen ja kolmannen vauva aika on siinä mielessä helpompaa että se vanhempi lapsi viihdyttää vauvaa pelkällä läsnäolollaan :) näin ainakin käynyt meillä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei onneksi ihan heti ole uutta vauvautelua tullut kun vasta pojan täyttäessä vuoden ja melko ajattelettomia nuo ihmiset ovat kun kyselevät teettekö vielä sen tytön tai pojan. Ei sillä sukupuolella tai lapsimäärällä pitäisi olla mitään merkitystä :/ kiitos paljon ja toivottavasti tänä vuonna vielä pääsisi kokemaan uuden raskauden jos uusi ihme vielä suodaan. Näin olen myös kuullut ja olisi kivaa kun sisaruksista tulisi sitten läheiset kaverukset toisilleen. :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)