maanantai 2. tammikuuta 2017

Meidän matkarattaat Britax B-agile 4 plus

Ostettiin hiljattain matkarattaat ja tutkin jonkin aikaa erilaisia vaihtoehtoja ja listasin vaadittavia ominaisuuksia: helppo kasausmekanismi, mahdollisimman pieneen tilaan menevät ja kevyet työntää, makuuasentoon säädettävä istuin, neljä pyörää ja ehdottomasti kääntyvät etupyörät lukitusmahdollisuudella. 
Plussaa tuli ainakin pitkälle menevästä kuomusta, joka antaa näkösuojaa kyydissä olevalle ja siinä kiinni olevasta melko suuresta irrotettavasta taskusta, jonne saa hyödyllisiä tavaroita aika paljonkin laitettua. Myös säädettävä jalkatuki on plussaa, eikä pojan jalat roiku jos vaikka uni kesken rattailun iskee. Selkänojan saa säädettyä täysin makuuasentoon asti ja istuimessa on tilaa olla hyvin toppavaatteissakin. 

Painorajoitus on 15kg, joiden pitäisi vielä jonkin aikaa mennä. Neljä rengasta tuo tukevuutta ja pienet kääntyvät renkaat helpottavat kulkua kun pujotellaan ahtaissakin paikoissa. Renkaat saa lukittua vaivattomasti napsaisemalla lukko kengän kärjellä alas. B-Agile 4 plussat menevät helposti kasaan ja 9,5kg painoinen kokonaisuus on kevyt nostaa auton takakonttiin.
Kurkistusluukku

Näihin saa vauvankopan ostettua erikseen ja erillisillä adaptereilla myös turvakaukalon kiinni. Eteen saa tarvittaessa vaihdettua talvirenkaat, joilla pääsee paremmin menemään lumessa sekä vaikeammassa maastossa. Meillä jäi ne liikkeeseen kun ollaan ainakin vielä pärjätty ilman niitä. Hyvä asia on myös se, että saa ostettua erivärisen kuomun jos tämä musta alkaa kyllästyttämään ja luulen, että se voi olla vielä edessä. :D Kurkistusluukku oli myös kätevä niin näkee, mitä poika tekee ja samoin myös tuuletusluukku, joka on varsinkin kesällä hyvä niin ei tule rattaissa liian kuuma. 

1 kommentti:

  1. Meillä on ollut nuo samat 4 vuotta. Tosin ihan perus-Agilet. Ei ole tuota käännettävää jalkatukea, mutta muuten vaikuttaa samalta. Kuomu näyttää menevän vähän pidemmälle teidän rattaissa. Itse oon avannut sen kuomussa olevan vetoketjun täysin auki, niin että hyttysverkko tulee esiin ja heittänyt peiton siihen päälle, niin on nukkumasuoja ja tuulensuoja. Meillä on aina joko pieni fleecepeitto tai trikoopeitto mukana. Meillä on kyllä käytetty noita vielä 20-kiloisellakin, eikä oo menny miksikään. Nyt siis jo toisella lapsella käytössä. Meillä oli kaukaloadapterit ja Britaxin kaukalo. Oli niin kätevä kun sai nostaa autoon nukahtaneen vauvan kaukalossaan matkarattaiden kyytiin. Harmittaa vaan että kaukalo jäi pieneksi jo. Meillä tuli kaupan päälle ne talvirenkaat, mutta en oo käyttäny niitä kun niiden kanssa ei rattaat taitu niin pieneen kasaan. Pitäisi irrottaa autoon laittaessa, eikä oo sitten enää lainkaan niin kätevä. :( Mutta tosiaan kaupan päälle tulivat.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)