perjantai 31. heinäkuuta 2015

Tuntemuksia

Viikot tuntuu tällähetkellä menevän vauhdilla ja työtkin alkaa jo parin päivän kuluttua. Vähän haikeat fiilikset kun olisi voinut olla vielä yhden viikon kotona, ennen töihin paluuta. Miehellä kun alkoi vasta loma niin olisi voinut olla edes hetken yhdessä lomailemassa. Jospa sitä yrittäisi nauttia näistä viimmeisistä lomapäivistä ja valmistautua pikkuhiljaa töihin paluuhun.

Viimme viikonloppuna tuli ensimmäinen oksennus kun olo oli muutenkin huono pääkivusta johtuen. Päänsärkyä on ollut nyt ajoittain, joka ei mene ohi ulkona kävelyllä, panadolilla tai lepäämällä vaan se kestää koko päivän. Ne päivät on silloin tuskaisia kun helpotusta ei ole tiedossa millään keinolla. Eniten tällähetkellä vaivaa tuo alaselkäni, joka on jo yli kuukauden reistaillut, mihin ei auta selkälihasten ja vatsalihasten harjoittelu, pilates tai fysioterapeutin antamat ohjeetkaan. Koskaan selkäni ei ole reistaillut näin kauaa ja se tässä ärsyttääkin kun alkaa jälleen työtkin, ettei tarvitse pian jäädä jo sairaslomalle tämän vaivan takia. Olisi ihanaa kun ei olisi tätä skolioosia ja eripituisia jalkoja, johon on kyllä pohjalliset käytössä. Pari vuotta ilman selkäongelmia olisi hienoa! Anteeksi tälläinen valitus, mutta itselläni menee välillä hermot selkäni kanssa kun joka vuosi joutuu sairaslomalle sen takia.

Maha on vähän jo pyöristynyt, mutta kuvia en ole uskaltanut blogiini laittaa niin ne on jäänyt tuonne Instagramin puolelle, minne löytyy linkki blogini oikealta puolelta kun selaa sivua alaspäin.
Sain tuossa kutsun myös nt-ultraan, joka on 10.8 ja kovasti odotan jälleen pienokaisen näkemistä. Toivotaan, että sielä on kaikki kunnossa ja sitten voisi keskittyä raskaudesta nauttimiseen. :) 

7 kommenttia:

 1. Mulla oli sama juttu raskausaikana, että selkä meni tosi huonoon kuntoon. Mua vaivasi alaselkä ja siihen auttoi sellainen tukivyö. Meillä sai ihan ilmaiseksi lainaan kaupungin apuvälinevuokraamosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin tuossa pari päivää sitten tukivyön, jonka pitäisi olla hyvä ja kovasti odotan, että pääsen sitä käyttämään ja siitä olisi apua tähän alaselän ongelmiin.

   Poista
 2. Mulla meni pysyvästi selkä jumiin esikoista odottaessa - tai oikeastaan lopullisesti sängyssä kyljellään imettäessä ihme jännitysasennossa. Ei selkä toipunut siitä koskaan. En ole sen koommin pystynyt nukkumaan selällään, koska silloin selkä menee totaalisesti jumiin. Hirvittää kuinka tällä kertaa käy. Toivottavasti ei aivan lukkoon mene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko käynyt fysioterapeutilla selkäsi takia, koska siitä yleensä on ollut apua jos selkä on jumissa niin saavat sitä naksautettua. Meinaan vielä mennä yhdelle toiselle fysioterapeutille jos se saisi jotain tolkkua mun selästä. Skolioosi ja eripituiset omassa tilanteessa vaivaa.

   Poista
  2. Nyt ei pysty mitään tekemään. Vasta synnytyksen jälkeen. Kävin jäsenkorjaajalla, joka sanoi että lantioni on hieman vinossa ja se aiheuttaa lihasjännitystä alaselkään vasemmalla puolella ja se jännitys siirtyy sieltä niskaan asti ja aiheuttaa jatkuvasti päänsärkyä. Paras lääke lihasjännityksen rentoutukseen on liikunta. Aiemmin linnottauduin päiväkausiksi sänkyyn päänsärkyä potemaan, kunnes jäsenkorjaaja kehotti pitämään säryt loitolla liikkumalla. Jos lantiota yrittäisi nyt suoristaa, niin saattaisi käynnistää synnytyksen. :( Epäilen että tuo lantio-homma tapahtui jotenkin synnytyksessä, koska silloin nuo säryt alkoivat. Aiemmin olen pystynyt nukkumaan selällään ilman ongelmia.

   Poista
 3. Siitä se riemu vasta repiää kun nivelet alkaa löystymään lisää.. me ostettiin uusi sänky kun olin raskaana. Joustinpatja oli ihan liian pehmeä ja kyljen kääntökin sattui. Sit ostettiin vaahtomuovipatjat ja avot enää ei uppoa sänkyyn ja sieltä pääsi ylöskin ison mahan kanssa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on onneksi ennestään jo kovat patjat ja kipu tulee yleensä kun istueltaan yrittää noustaa sänkystä, kyykistelee tai muuten kävelee liikaa. Tämä oli nyt muutenkin odotettavissa, että mun selkä rupeaa kipuilemaan, mutta en ihan näin aikaisin halunnut sitä kipua kun olisi kiva tehdä töitäkin. Jospa jollakin keinolla saisin selkäni kuntoon niin voisi tehdäkkin jotain.

   Poista

Kiitos kommentista! :)