perjantai 4. toukokuuta 2018

Miksi kirjoitan blogia

Aloitin bloggaamisen keväällä 2013 kun meillä oli esikoisen yritystä vähän alle vuosi täynnä, kirjoittaakseni omista fiiliksistä ja tuntemuksista. Lapsettomuuden syyn selvittyä 1v6kk yrityksen jälkeen tämä koko homma tuli vasta todentuntuiseksi, että meidän tapauksessa niitä lapsia ei sittenkään vain saada, vaikka niitä ihmeitä on joillekkin tapahtunut kaikesta huolimatta. Blogi on alusta asti painottunut suurimmaksi osaksi vauvakuumeiluun, lapsettomuuteen, lapsettomuushoitoihin ja odotusaikaan, mutta välillä myös meidän arkeen tai omaan elämääni.

Kirjoittaminen on minulle vähän kuin harrastus tai päiväkirja, minne voin kirjoittaa ylös kaiken ja muistella myöhemmin niitä aikoja. Myös vertaistuki on ollut minulle tärkeää kun on tiennyt, että on muitakin lapsettomuudesta kärsiviä ja on ollut ihana lukea muiden onnistumistarinoita ja valitettavasti myös niitä huonoja kun lasta ei ole hoidoista huolimatta suotu. Toivon, että oma blogi toisi jollekkin saman asian kanssa kamppailevalle toivoa, ettei kannata vielä luovuttaa ja se tärkein aarre voi olla tiedossa jo ihan nurkan takana.

Olemme olleet kaikesta huolimatta onnekkaita, että raskaudet on alkaneet hoitojen avulla melko helposti, jo siitä toisesta tai kolmannesta alkionsiirrosta. Meille on suotu jo yksi ihana lapsi hoidoilla, jonka seuraksi tulisi loppuvuodesta myös se toinen ihme, jossa ollaan nyt onneksi jo ihan  turvallisilla vesillä. Silti se pieni menettämisen pelko on vielä takaraivossa, mutta yritän olla siitä välittämättä johon en voi millään lailla vaikuttaa. Yritän tästä nyt nauttia ja kun olen löytänyt dopplerilla vihdoin sydänäänet niin se helpottaa tätä omaa pelkoa. :)

4 kommenttia:

 1. Eksyin aamuteetä hörppiessäni blogiisi ja jäin lueskelemaan, sillä täältä välittyy kaunis tunnelma. Oli liikuttavan pysäyttävää taas muistaa, miten monenlaisten haasteiden ja pelkojen, mutta myös ilojen ja onnistumisten kanssa me kaikki arjen sankarit täällä taaperramme ja selviydymme.
  Kaikkea hyvää teidän perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että olet löytänyt blogiini ja jäänyt sitä lueskelemaan. :) Kaikilla on erilaisia haasteita elämässä, vaikka joskus se voi olla melkoista suossa rämpimistä niin aina sieltä pystyyn noustaan ja vaikeuksista huolimatta selviydytään voittajina. Kiitos paljon! <3

   Poista
 2. Olen pitänyt blogistasi. Siitä välittyy, kuten aikaisempi kommentoija sanoi, kaunis tunnelma. Minulle oma blogini on ollut päiväkirja ja tapa purkaa sisälläni olevaa kirjoittamisen tarvetta. Ja tietysti on ollut helpottavaa lukea, että samojen asioiden kanssa muutkin painivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! Vertaistuki on tässä juuri parasta. :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)