perjantai 23. kesäkuuta 2017

Imetys on ohi

Meillä on tullut tässä kahden kuukauden aikana imetyskertoja enää se yksi kerta vuorokaudessa ja viime yönä päätin lopettaa myös tämän viimmeisen kerran. Viimmeisen viikon aikana imettäminen on sattunut ja en tiedä onko imetysote pojalla huonontunut kun minulla on rinnanpäät auenneet ja kipeytyneet, niin päätin ihan senkin takia pistää stopin ja tuli imetystä tässä kuitenkin täyteen se 1v 4kk, joka on jo hyvä aika. :)

Poika heräsi ensimmäisen kerran kuuden aikaan ja oli vähän hämmennyksissään kun ei saanutkaan normaalin tapaan rintaa kun toin hänet meidän huoneeseen vaan annoin pillimukista maitoa, jonka jälkeen hän sai siitä pienet itkut. Enimmäkseen oli sellaista kitinää, mikä ei yltynyt hirveäksi huutamiseksi ja yritin rauhoitella, laittaa takaisin makuulle ja tarjota välillä pillimukista maitoa, mutta ei huolinut kosketusta eikä maitoa. Lopulta sitten menin sänkyyn ja esitin nukkuvaa ja jossain vaiheessa kitinä loppui ja tuli hiljaista. Poika meni makuulle, joi pillimukista ja nukahti se kädessään uudestaan. Tunti meni siinä taistelussa ja toivottavasti nyt tulevina öinä menisi vielä paremmin. Ensi yönä ajattelin kuitenkin nukuttaa omaan huoneeseen uudestaan, etten tuo ollenkaan meidän huoneeseen. Vähän kieltämättä haikeat fiilikset, mutta on ihan kiva saada omat rinnat taas takaisin ja ei tarvi pukea imetysvaatteita enää yöksi päälle. :)

2 kommenttia:

  1. Moikka! Missä vaiheessa sun menkat alkoi kun lopettelit imetystä? Itse oon nyt parisen viikkoa imettänyt vaan illalla ja pari kertaa yöllä. Alkuviikosta olisi tarkoitus lopetella yöimetystä, olisiko jotain hyviä vinkkejä siihen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuukautiset alkoi siitä kuuden viikon päästä kun siirryin yhteen imetyskertaan. Tarjosin pojalle nokkamukista vettä ja jos nousi seisomaan sängyssä ja itku yltyi niin kävin laittamassa takaisin makuulle, jonka jälkeen poistuin huoneesta. Tätä toistin tarpeeksi monta kertaa ja kuulostelin itkua onko minkälaista, etten heti mennyt takaisin huoneeseen. Syliinkään en ottanut ja rauhoittelin/ silitin tarpeen vaatiessa ja pysyin vahvasti siinä, että nyt nukutaan ja rintaa ei saa. Katsekontaktia kannattaa välttää ja olla liikaa höpöttämättä. Tyytyi sitten juomaan nokkamukista, jonka jälkeen nukahti uudestaan. Ensimmäisenä yönä meni tunti ja viime yönä 30 min. :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)