perjantai 12. helmikuuta 2016

Kirjoittaminen omilla kasvoilla vai anonyymisti

Olen monesti miettinyt uskallanko julkaista blogissani omaa naamaani. Tätä olen kyllä joskus kokeillut, mutta loppujenlopuksi on tullut paineita siitä mitä uskallan kirjoittaa jos joku tuttuni sattuu blogiani lukemaan, tosin sitä lukee jo nytkin pari ihmistä joille olen blogistani kertonut. Kovasti tekisi välillä julkaista myös kuvia ja kirjoitella enemmän asioita meidän arjesta ja elämästä. En ole kuitenkaan osannut vielä päättää rupeanko kirjoittamaan omilla kasvoilla ja jos sen teen niin en ole pian poistamassa kuvaani. Jossain vaiheessa voisi kuitenkin olla kiva kokeilla kasvoilla kirjoittamista pitkän tauon jälkeen.

Kovasti kyllä näytän peukkua heille, jotka uskaltavat omana itsenään kirjoitella blogia, vaikka tiedän että kaikenlaisia juoruja joistakin kirjoittajista levitellään netissä. Tietenkin sitä pelottaa jos joutuu itsekkin jonkun keskustelufoorumin haukuttavaksi, mutta niistähän ei pitäisi välittää. Olen myös miettinyt jos päädyn kirjoittamaan omilla kasvoillani niin vauvasta en tule kasvokuvia nettiin laittamaan. Välillä olisi kuitenkin mukava tehdä ihan viikoittaisia ruokapostauksia, kuvia meidän päivästä ja kaikesta muusta. Nähtäväksi jää päädynkö joku päivä kirjoittamaan omilla kasvoillani ihan lopullisesti.

Tykkäättekö te muut lukea blogia, missä kirjoitetaan omilla kasvoilla vai ilman? :)

12 kommenttia:

 1. Tykkään lukea omilla kasvoilla kirjoittavien blogeja. Toisaalta, lapsettomuusblogit mitä pääasiassa luen, on yleensä anonyymejä eikä sekään haittaa...

  Oma kirjoitustyyli ja blogin suosio vaikuttavat paljon siihen, onko juoruja ja ilkeitä kommentteja netissä keskustelupalstoilla. Yleensä kärkkäästi ja provosoivasti kirjoittavat saavat enemmän lukijoita, mutta myös kritiikkiä.

  Uskon, että jos sinä tai minä kirjotettaisiin omalla naamalla, niin tuskin mitään negatiivista tulisi vastaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse luen vähän molempia. Blogin suosio ja kirjoitustyyli vaikuttaa kyllä paljon blogin suosioon, mutta en usko meidän kohdalla mitään negatiivista tulevan kun ei tule kaikkiin asioihin otettua niin kovasti kantaa. :)

   Poista
 2. Mä tykkään lukea kumpiakin "kasvollisia" sekä "kasvottomia" blogeja. Itse en myöskään (nyt 3blogi mitä aloin kirjoittaa :D) oo kertaakaan vielä alkanut kirjoittaa itsenäni. Nyt tähän uusimpaan olen alkanut kuitenkin omalla nimellä kirjoittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Kirjoitan itse omalla nimelläni, mutta olen miettinyt jos näyttäisi myös kasvonsa. Katsotaan mihinkä päätökseen päädyn. :)

   Poista
 3. Minäkin luen sekä nimettömiä että nimellisiä blogeja. Nimettömyyden puolesta puhuu minusta parhaiten se, että näin voisi kunnolla suojella lasta. Vaikka lapsesta ei julkaisisi kuvia, äidin nimi ja kasvokuva helpottavat kuitenkin lapsen tunnistamista. Itse olen niin leijonaemo, etten antaisi mitään tietoja itsestäni, ettei se vain vaikuttaisi lapseeni. Nimettömienkin tekstien avulla voi kuitenkin kertoa elämästään, tunteistaan ym. Lukijat eivät tosin siten saa niin tarkkaa kuvaa, mutta ehkä ei tarvitsekaan. Ystävilleen voi sitten vuodattaa kaiken:) jatkan joka tapauksessa blogisi lukemista, toimit miten vain. Toivottavasti jatkat tätä vielä vauvanne synnyttyäkin, vaikka on tietty selvää, kuka saa tärkeimmän paikan elämässä ja arjessa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on ja samaa olen miettinyt jos tänne satun kuvani laittamaan niin se vaikuttaa myös lapseeni, jota tietenkin haluaa suojella kaikella mahdollisella tavalla. Vielä en tosiaan tiedä, miten toimin mutta tämä oli vähän tälläinen ajatus kokeilla jotain uutta. Voi olla, etten uskalla asettaa omaa perhettä siihen tilanteeseen kun minut tunnistetaan jossain. Blogia aion kyllä edelleen jatkaa vauvan synnyttyäkin, vaikka en varmasti heti pysty blogia päivittämään kun menee hetki uuden arjen opetteluun ja saa tietää minkälainen vauva on kyseessä. :) <3

   Poista
 4. Sinun blogi on ainoa anonyymi mitä seuraan (edelleen, kuukkis täällä näin!) Sit paria blogia joskus katson harrastuksiin liittyen, mutta sillä ei ole väliä onko ne anonyymejä vai ei. Sit yks blogi on missä on kasvot näkyvillä. En ehdi paljoa nykyään blogeja lukea, täällä käyn kurkkimassa kuitenkin usein :) Itsekin kirjoitusajoilta muistan, että pohdin samaa asiaa paljon.

  Tsemppiä viimeisiin päiviin! Täällä jännätään sun puolesta. Itse olen tällä hetkellä 34. raskausviikolla menossa, eli aika saman ikäiset vauvat tulee meille. Tuohan heti sit kertomaan ilouutiset :)

  T. Kuukiuru ja poitsu 1v7kk ja masu 33+2

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että olet vielä tänne löytänyt! :) Et ole ajatellut aloittaa kirjoittamista uudelleen? :)

   Kiitos paljon! <3 Ei tosiaan tule paljon ikäeroa meidän lapsille. Paljon onnea myös sinulle tulevasta lapsesta! <3 ja tulen kyllä kertomaan ilouutiset heti tänne kun ehdin. :)

   Poista
  2. Haluaisin kirjoittaa ompeluun liittyvää blogia, mutta en vain yksinkertaisesti ehdi! Kädet on täynnä kodin ja perheen kanssa. Ommella ehdin tällä hetkellä aika paljonkin, mutta sitten se kuvaaminen ja blogitekstien suunnittelu vie niin paljon aikaa! Kyllä varmaan joskus vielä aloitan blogin, ehkä muutaman vuoden kuluttua, kun lapset ovat isompia. :) ilmoitan siitä kyllä sitten sinulle. Toivottavasti jatkat kirjoittamista vauvan synnyttyä, päädyit sitten kirjoittamaan anonyymisti tai kasvot näkyen :)

   Poista
  3. Ymmärrän hyvin, mutta sitten jos joskus päätät taas kirjoittaa niin ilmoittaudun kyllä lukijaksi. :) Kirjoittamista aion yhä edelleen jatkaa vauvan synnyttyäkin, vaikka tekstejä ei aluksi todennäköisesti paljon tule mutta pikkuhiljaa sitten kun arki rupeaa vauvan kanssa ensin rullaamaan.

   Poista
 5. Mä luen molempia! Johinkin blogeihin vain sopii kasvottomuus kuin nenä päähän. Ymmärrän kummankin kannan kirjoittaa blogia ja blogi kuitenkin lähtee itsestä, joten sitä täytyy työstää juuri niin kuin itsestä tuntuu. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)