tiistai 10. marraskuuta 2015

Viikon kuulumiset

Sairasloma teki hyvää ja sain nukuttua paremmin kuin pitkään aikaan. Heräiltyä tuli silti öisin, mutta nukahdin nopeammin kun ennen. Rautalääkitystä myös viimme viikolla tuplattiin, joka on vaikuttanut jaksamiseen ja silmät ei ole enää heti töiden jälkeen menemässä kiinni kun istahtaa sohvalle. Tänään tosin oli vasta toinen työpäivä sairasloman jälkeen, mutta on ollut kuitenkin energisempi olo ja ei ole väsyttänyt niin paljon. Normaalisti piti nukkua aina päikkärit kun en töiden jälkeen jaksanut tehdä mitään, mutta nyt ei ole tarvinnut.

Minulla alkaa olla pikkuhiljaa jo pientä stressiä hankinnoista kun ei ole vieläkään mitään isoa hankittuna. Äitiyspakkaus tuli viimme viikolla ja on minulla sentäs hoitoalusta. Vauvanvaatteita kävin vähän kirpputorilta ostamassa lisää ja eipä niitä muita pieniäkään hankintoja ole tullut ostettua. Huomisesta lähtien on 14 viikkoa laskettuun aikaan ja voisi varmaan pian miettiä vaunujen ja turvakaukalon ostoa. Taitaa tosin mennä joulukuulle niiden ostaminen kun miehellä on työmatkoja koko Marraskuun. Äitiyspakkauksessa vauva pystyy kyllä jonkin aikaa nukkumaan, ettei ihan heti pinnasänkyä tarvi, mutta sekin on kyllä ajankohtainen pian vauvan synnyttyä. Isompi kämppä, mieluusti se omakotitalo olisi kiva niin olisi tilaa enemmän, mutta vielä ei ole sitä täydellistä meidän taloa löytynyt.

Nämä viikot tuntuu menevän kyllä vauhdilla, että paniikkia meinaa jo iskeä vaikka tässä on vielä aikaa yli kolmisen kuukautta, ellei vauva satu syntymään etuajassa. Pitäisi vain antaa mennä näiden hankintojen kanssa omalla painollaan ja olla liikaa stressaamatta, mitä vielä puuttuu. Kunhan nyt edes  Tammikuun loppuun olisi tarvittavat ostokset tehtynä niin saa loppuajan pistää kotia kuntoon ja pestä vauvanvaatteita. Hurjaa ajatella, ettei Helmikuuhun ole enää edes pitkä aika ja pian onkin vauva sylissä ja täysin eri arki edessä pienen vauvan kanssa. Tulee kyllä monenlaisia ajatuksia siitä, miten arki sujuu ja tuleeko vauvalle mahdollisesti koliikki ja miten siitä selvitään yhdessä. Onnistuuko imettäminen lopuksi ollenkaan, miten on kuvitellut ja nouseeko maitoa sitten tarpeeksi. Olenko synnytyksen jälkeen mahdollisesti sairaalassa jostain syystä ja onnistuuko ristiäisten valmistelu. Nähtäväksi jää meneekö asiat helposti vai vaikeasti kun koskaan ei voi tietää, miten se arki nyt sitten menee. Yhdessä kuitenkin uskon meidän siitä selviävän tapahtuu, mitä vain! :) <3

6 kommenttia:

 1. Mukava kuulla sinusta! Te selviätte varmasti, turha siitä on stressata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän me selvitä, mutta aina on hyvä miettiä asioita monelta kantilta jos asiat ei menekkään niin kuin kuvitteli. :)

   Poista
 2. Tuttuja ajatuksia varmasti monelle :) Ja voi sitä ihanuutta, kun pääsee hypistelemään ja laittelemaan vauvalle vaatteita..
  Minä ajattelin nyt aloittaa, kun olen jäänyt töistä pois. Enää puuttuu se aloittaminen :D

  Imetysasiasta haluan sanoa, että kannattaa ehdottomasti liittyä nyt jo facebookissa Imetyksen Tuki Ryn ryhmään! Se on mahtava ryhmä ja sieltä saa apua imetykseen jo ennen kuin se on ajankohtaista - siis kun lukee muiden kokemuksia.

  Helpottaa kovasti, kun tietää, että kaikenlaisia ongelmia voi tulla vastaan, mutta silti imetys voi aivan onnistua :)

  Imetyksen onnistumisen todennäköisyys suurenee, kun siihen tutustuu jo etukäteen. Ja tiedostaa sen, että se ei useinkaan onnistu ihan noin vaan ja että se on kivuliasta- mutta äärimmäisen palkitsevaa kyllä kaikesta huolimatta.

  Ja, että maito ei ihan noin vaan lopu, jos imettää lapsentahtisesti ja, että tosi pitkälle pääsee, kun luottaa itseensä!

  Yksi tosi hyvä blogi aiheeseen liittyen on http://kolmenkauppa.blogspot.fi/ Kannattaa tutustua, jos et jo ole siis tutustunut :)

  Tsemppiä vielä loppuraskauteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin liittyä kyseiselle sivustolle ja sitä onkin monet ehdottaneet, että sieltä löytyy apua imetykseen. :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)