keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Punktio

Kävin tänään punktiossa, joka meni ihan hyvin. Tälläkertaa ei tarvinnut lääkettäkään lisätä ja keräys meni odotusten mukaisesti. Saatiin yhteensä 7 munasolua ja olen vähän pettynyt kun odotin yli 10 munasolua. Toivottavasti noista nyt saataisiin se yksi siirrettäväksi ja pakkaseenkin muutama. Vähän pelkään, että sitä katoa tulee ja pakkaseen ei taideta saada yhtä alkiota enempää. Toivotaan kuitenkin parasta! :)

12 kommenttia:

  1. Toivotaan tosiaan, että pakkaseen asti alkioita saataisiin :)

    VastaaPoista
  2. Mulla saatiin 6 munasolua ja 5 hedelmöittyi. Yksi siirrettiin tuoresiirrossa ja kolme saatiin pakastimeen. Yksi menetettiin, kun ei ollut pakastuskelpoinen. Toisesta pas:ista tärppäsi, eli yksi jäi pakastimeen.

    Eli kyllä vähistäkin voi saada ihan hyvän saaliin pakastimeen, jos ovat hyvälaatuisia. Toivotaan parasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan! :) Ensimmäisessä punktiossa saatiin 13 munasolua,joista 9 hedelmöittyi ja saatiin lopulta vain 1 pakastimeen. Sen takia pelkään, että ei monta alkiota jää jäljelle.

      Poista
    2. No ehkä nämä on tällä kertaa parempia kun oli vähemmän. Mullakin ekalla kerralla saatiin 10, mutta niistä jäi vain 6 jäljelle. Pelkäsinkin ettei noista kuudesta jää juuri mitään jäljelle.

      Poista
  3. Meinasin kanssa, että laatu saattaa olla nyt parempaa. Toivottavasti kaikki hedelmöittyisivät <3

    VastaaPoista
  4. Heips!

    Olen se sama anonyymi, joka joku aika sitten kirjoitteli, että mennään melko samalla aikataululla ICSI-hoidossa.

    Mulla oli punktio ti. Saatiin 18 (!!) munasolua. Punktion jälkeen olin tosi kipeä, mutta kotiinpäästyä olo oli jo ihan hyvä. En ole tarvinnut ainoatakaan särkylääkettä edes. Vähän varoiteltiin hyperstimulaatiosta noin ison määrän takia, mutta olo on ollut koko ajan kyllä tosi hyvä.

    Koska ollaan julkisella puolella, niin sieltä ei erikseen soitella tilanteesta, vaan huomenna on siirtoaika. Soittavat aamulla, jos ei tarvitse mennä ollenkaan.... Huh!

    Viimeksi (ensimmäisessä ICSI-hoidossa) saatiin 8 solua, joista 6 hedelmöittyi. Siirrettiin kaksi, koska alkion laatu oli lähes huonoista huonoin, mitään ei siis saatu pakkaseen. -> nega.

    Vähän mietityttää, et mahtaako alkion laatu olla tälläkään kertaa sen parempi, kun kerran munasolusaalis oli aika suuri. Meillä ei tosin pitänyt paikkaansa se, että pienempi munasolumäärä olisi laadultaan parempi... Meillä tosin miehessä on se suurin syy; siemenneste liikkuvuudeltaan huono, siittiöitä hieman vähemmän kuin normaalisti ja lisäksi vasta-aineita 100 %. Joten tuo voi olla se syy alkion huonoon laatuu. Tällä kertaa pistettiin puregonin rinnalla pergoveris-niistä lääkettä, josta ilmeisesti voisi olla hyötyä alkion laatuun.

    Huomenna sen sitten kuulee... Jännittävää! Tsemppiä sinne teille, toivottavasti tulee hyvää laatua ja se odotettu plussa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla tuli kyllä hyvä määrä munasoluja! :) Yritin toisen seurantaultran aikana kysellä kahden alkion siirtoa, mutta sain suoran kielto vastauksen hyperstimulaatio riskin vuoksi. Mä otin yhden särkylääkkeen punktion jälkeen ja päivä menikin lepäillessä kun munasarjat oli kipeät.

      Me ollaan myös julkisella puolella hoidoissa ja ainakin ensimmäisessä icsi-hoidossa soittivat Fertinovasta väliaikatietoja. Nyt ei ainakaan ollut puhetta, että soittavat alkioiden tilanteesta eli odotan maanantaihin tai soitan huomenna, mikä on tilanne.

      Meillä myös miehellä siittiöt hitaita ja niitä on vähän. Vasta-aineesta en tiedä, mutta taisi olla kunnossa. Mä pistäm siirron jälkeisenä päivänä vielä gonapeptylin tukemaan kiinnittymistä, jospa se alkio tarraisi lujasti kiinni. :)

      Kiitos! :) Tsemppiä myös teille huomiseen siirtoon ja toivottavasti saisitte monta alkiota pakkaseen ja kaivatun plussan raskaustestiin! <3

      Poista
  5. Moikka!

    Tulin kertomaan tänne uutiset. Alkiot oli kehittynyt todella hyvin. 18sta oli hedelmöittynyt 15. 4 pakastettiin tänään ja 10 jää jatkoviljelyyn, niistä pakkaseen ne mitkä onnistuu. Tänään siirrettiin yks 8-soluinen huippulaatuinen alkio. Aivan huippua, nyt ollaan lähempänä kuin koskaan!

    Lääkäri oli siirtämässä kahta huippulaatuista, mutta kun kysyin asiasta että minkäköhän takia ja kun asiaa selviteltiin, niin päätettiin että siirretäänkin kuitenkin vain yksi. Kahden noin hyvälaatuisen alkion siirtoon ei ollut oikein mitään perustetta. Ainoa perustelu oli se, että viimeksikin siirrettiin kaksi, mutta kyseessä oli kuitenkin hyvin hyvin huonolaatuisia eikä pakkaseenkaan saatu silloin mitään. Nyt meillä on kuitenkin varmuudella ne neljä jo pakkasessa odottamassa.

    On kyllä todella iloinen mieli ja pienet kyyneleetkin tirautin, kun lääkäri kertoi tulokset. :) Nyt vain toivotaan parasta. Aion kyllä olla positiivinen niin kauan kunnes toisin todistetaan. Tällä hoitokerralla olen muutenkin ollut paljon positiivisempi jokaisessa osa-alueessa, joten toivon, että se tietää hyvää.

    Odotan jo malttamattona teidän uutisia. Pidän kovasti peukkuja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas todella hyviä uutisia! <3 Nyt on ainakin pakkasessa kavereita odottamassa jos ei sattumoisin tästä hoidosta tärppää. :) Nyt otat vain rauhallisesti ja nautit tästä hetkestä, jospa se pienokainen tarraisi lujaa kiinni! <3

      Kiitos! <3 Meillä tosiaan on seitsemästä munasolusta se 6 munasolua hedelmöittynyt ja en tänään sitten soittanutkaan, mikä on niiden tilanne on tällähetkellä, joten maanantaihin asti vielä jännittämistä. Siirron jälkeen ajattelin pitää lämmintä kaurapussia mahan päällä kun ainakin viimmeksi alkio oli yrittänyt kiinnittyä, mutta todettiin sitten kemialliseksi. :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)