maanantai 27. lokakuuta 2014

Tulevaisuus

Minulla on kova pelko siitä tuottaako tämä seuraava pakastealkionsiirtokaan tulosta ja miten siitä sitten jaksaa jälleen uuteen hoitorumbaan. Eilen olin tuollaisissa partylite kutsuilla, jossa siis myytiin kynttilöitä, tuikkuja jne. Meni siinä ihan kivasti, kunnes esiteltiin jotain hokkuspokkus kynttilää, josta olisi apua raskautumiseen. Vähän huvittuneena ajattelin, että "yksi kynttilä ei tänne lasta suo". Ystävä päätti sitten tokaista, että "osta Laura sinä tuollainen!". Tiesin, ettei ystävä sitä tahalleen tarkoittanut ja ei ehkä ajatellut etten siitä halua näin julkisesti huudella, että täällä haaveillaan lapsesta, mutta vähän tuli itselleni kiusallinen olo ja tunsin oikein kuinka posket alkoi hehkumaan. Kuitenkin siinä kahvitellessa tuli sitten puhuttua lapsettomuudesta yhden toisen kanssa, joka on joskus hoidoissa käynyt. Jäi kuitenkin kysymättä oliko heillä jotain ongelmaa ja kauanko heillä meni kun raskautui. Nämä henkilöt kuitenkin saivat lopulta ihan normaalin keinoin kaksi lasta kun olivat lopettaneet hoidot. Näitäkin tapauksia siis on.

Itse en jotenkin osaa uskoa, että meille kävisi niin hyvä onni jos miehen siittiöt ei pääse perille asti tai alkiot ei kiinnity kohtuun. Vähän vaikeaa siinä sitten on raskautua. Muutenkin oli rankkaa kuulla lapsettomuuskinikalla, että "tulette todennäköisesti saamaan lapsen vain hoitojen avulla, koska et ole tässä ajassa normaalin keinoin raskautunut". Kiva! Minussa on pakko olla jossain vikaa, ainakin omassa päässäni kun en raskaudu ja kun pitäisi vain rentoutua ja elää normaalia elämää. En osaa ainakaan vielä luovuttaa, mikä varmasti vaikeuttaa raskautumista. Ehkä se luovuttaminen voisi suoda meille lapsen tai sitten ei. Moni asia kun pitää osua kohdilleen juuri oikeaan aikaan ja on muutenkin niin pieni mahdollisuus onnistua. Ehkä meidät jotkut on vain tuomittu lapsettomiksi. Enkä aio miestä vaihtaa sen takia, että saan lapsen. Eletään sitten kaksistaan tai mietitään sijaislasta seuraavaksi vaihtoehdoksi. Tietenkään meidän geenit ei sitten jatkaisi etiäpäin, mikä harmittaisi. Ehkä senkin kanssa pystyy elämään.

Paljon asioita ja silti kaikki on yhtä epävarmaa. En usko, että tälle asialle voin mitään muuta tehdä kuin vain odottaa ja toivoa raskautumista. Jotenkin pelkään, että tästä on vielä pitkä tie tulossa...4 kommenttia:

 1. Joskus on kurjaa, kun osuu noita ajattelemattomia lauseita. Eihän ihmiset toki ymmärrä, mutta harmittavaa silti. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se harmittavaa kun ihmiset ei tunnu ymmärtävän, miten jotkut asiat satuttaa..

   Poista
 2. Siis mikä ihme tuo kynttilä on? Löytyyköhän sitä Partyliten sivuilta, vai olikohan esittelijän omia höpinöitä? Kuulostaa mahtavalta, varmasti toimivalta konstilta...! Ärsyttää mitkään vinkit ylipäätään: rentoudu, älä ajattele asiaa... no nyt vielä ilmeisesti kynttilät. Voin vaan kuvitella, miltä tuossa tilanteessa tuntui. :(

  http://nytheti.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Partyliten sivuilta löytyi kyseinen kynttilä, mutta ei kyllä mainittu auttavan raskautumiseen. Kaikenlaisia myyntikikkoja sitä nykyään keksitäänkin! :D Muakin ärsyttää kaikkien vinkkien kertomiset, mutta tämä kynttilän myynti oli kyllä kaiken huippu! :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)