sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Muutoksia arkeen

Elokuussa meidän arki muuttuu jonkin verran kun esikoinen aloittaa kerhon 2 kertaa viikossa/ 3,5 tuntia päivässä. Pitkään olen nyt seurannut, kuinka esikoinen kaipaa enemmän oman ikäisten seuraa ja kerho tuntui siihen hyvältä vaihtoehdolta. Saisi samalla lisää niitä leikkikavereita, puhe kehittyisi enemmän  ja oppisi vähän lelujen jakamista.

Tämä tulee omasta mielestä nyt hyvään aikaan kun toinen lapsi syntyy alle 5 kuukauden päästä ja oma vointi ei välttämättä ole enää parhain siinä loppuraskaudessa, että pystyn entiselleen touhuta pojan kanssa niin on ainakin nyt kerho, missä pääse enemmän leikkimään kavereiden kanssa. Vaikka rakastankin olla lapsen kanssa kotona ja leikkiä hänen kanssaan niin tämä kerho tekee hänelle ihan hyvää. Alkuvuodesta olisi tarkoitus aloittaa sitten perhekerho kerran viikossa, mihin mentäis sitten esikoisen ja vauvan kanssa. Pieniä muutoksia tulee meidän arkeen, mutta jatkan vielä kotiäitinä tulevan vauvan ollessa 3v ja mietin sitten työelämään palaamista.

Viimeinen alkio aiotaan siirtää tulevaisuudessa pakkasesta pois ja mietinnässä vielä säästetäänkö yksityiselle uusia hoitoja varten vai jääkö lapsiluku tähän. Mutta sen näkee sitten vähän myöhemmin kun sen aika koittaa ja miten arki kahden lapsen kanssa lopulta alkaa sujumaan. :)

torstai 21. kesäkuuta 2018

Rakenneultra / rv 20+0

Tänään oli rakenneultra ja yöllä ei oikein tullut nukutuksi kun mietin kumpikohan on tulossa ja onkohan kaikki vauvalla hyvin, mutta turhaan murehdin. Kaikki oli pienokaiselle todella hyvin.

Kätilö kertoi tarkasti kaikki, mitä näkyi. Löytyi varpaat, sormet, sydän, pään rakenteet, munuaiset, istukan virtaukset jne, jotka kaikki oli kunnossa. Välillä naurettiin kun kaveri oli niin vilkkaalla päällä, ettei meinattu kaikkia mittauksia saada tehtyä, mutta rauhoittui lopulta vähäsen niin saatiin oikeat mitat. Painoa hänellä on 331g. :)

Sukupuoli saatiin myös selville kun annettiin kätilölle siihen myöntävä vastaus. Olin lähes 99% varma sukupuolesta, mutta yllätys olikin suuri kun hän paljastui....
Esikoinen saa pikkusiskon! 

tiistai 12. kesäkuuta 2018

Se sukupuoli, onko sillä väliä?

Täälä taas pienen blogitauon jälkeen! Olen tätä otsikon aihetta miettinyt paljon nyt kun toinen lapsi on tuloillaan ja pian saadaan ehkä sukupuolikin selville. Olen aina haaveillut sekä pojasta, että tytöstä ja kuinka ihanaa olisi saada ne molemmat.

Minulla on alusta asti ollut melko vahva poikaolo, mutta nyt en osaa enää yhtään sanoa kumpiko olisi tulossa ja on vähän sekavat fiilikset siitä sukupuolesta. Raskaus on helpompi kuin esikoisesta niin jotenkin veikkaan kuitenkin enemmän poikaa, mutta sitä todella vaikea koskaan sanoa kun kaikki raskaudet on niin erilaisia. Maha kasvaa yhtä hitaasti kuin esikoisesta ja myös painon nouseminen menee samoissa linjoissa, tosin nyt voisi tulla vähän enemmänkin kiloja kun esikoisesta. Myöskään mitään erityisiä mielihaluja ei ole ollut kummassakaan raskaudessa kun maistuu sekä suolainen, että makea ruoka. Kiinalainen ruoka on tosin ollut alusta asti se juttu, mutta se on ollut jo ennen raskauttakin, mitä voisin syödä joka päivä ja oikeastaan vain se kanaa ja kasviksia chilikastikkeessa. :D

Pojasta meillä on melko neutraali vaatevalikoima, joka menisi molemmille mutta uskon tekeväni jotain lisäyksiä, jos tämä tytöksi paljastuisi. Sukupuolella ei kuitenkaan ole mitään väliä, kunhan vauvalla on kaikki kunnossa. 9 päivän päästä ehkä kuullaan kumpiko tuola asustelee ja malttamattomana jo odotan sen kuulemista, jos hän suostuu näyttämään jalkoväliään.

Pähkinä 18+5 ❥