keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Rv 15+6 / Toinen neuvola

Tänään oli toinen neuvola ja tuli pino lappuja täytettäväksi seuraavaa kertaa varten, joka on sitten rv 22+5. Keskusteltiin omasta hyvinvoinnista, perhe-elämästä ja minkälaiset vanhemmat halutaan lapsillemme olla. Muutama kyynelkin tuli itkettyä käynnin aikana kun tunteet nousi pintaan, mutta muutenpa käynnistä jäi hyvä fiilis. Sydänäänet oli mukava päästä kuulemaan, vaikka niitä kuuntelen kotona melkein päivittäin.

Paino nousee samaa tahtia, mitä esikoisesta näilläviikoilla ja saapa nähdä tyssääkö painonnousu tälläkertaa kun päästään puolivälin yli. Esikoisesta nimittäin nousi loppuraskaudessa rv 23-40 enää sen kilon ja ne kaikki tulikin jo siinä alussa. Saapa nähdä, miten tälläkertaa nousee ja nyt saisi tulla yli 10kg kun viimeksi päästiin siihen 7kg, joka laski jo kahdessa viikossa siihen, mitä olin ennen raskautta.

Vointi on edelleen hyvä, vaikka iskias meinaa nyt välillä kipuilla ja tukivyö odottaisi kaapissa, mutta en ole nyt vielä paljon käyttänyt kun kivut eivät ole jokapäiväisiä. Laskettu aika tosin aikaistui päivällä ja huomenna vaihtuukin sitten jo rv 16+0 ja 17 viikko käynnistyy. :)

Rv 15+6 (Rv 9+5)
Paino : +2,2kg (+1,5kg)
Verenpaine: 103/70 (109/65)
Hemoglobiini: - (130)
Syke: 145+

2 kommenttia:

  1. Hei! Siulla taitaa siis olla kotidoppler? Millainen, mistä hankittu ja onko helppo käyttää? :) Itse käyn kamppailua, että pitäisikö sellainen laittaa tilaukseen vai lisääkö se vain stressiä, jos en löydä sydänääniä? Tänään on meneillään rv 11+3 eli ehkä ne äänet jo saattaisi kuulua? Kiitos, jos ehdit antaa jotain vinkkiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on Angelsounds JPD-100B doppleri ja raskauskeijusta sen taisin aikoinaan hankkia. Sitä on helppo käyttää ja sydänäänet sain kuuluviin rv 12 jälkeen. Nykyään sydänäänet löytyy melkein heti samoilta kohdilta ja auttaa ainakin minua jos iskee huoli niin voi kuunnella sydänääniä. Ensi viikolla sulla todennäköisesti voi jo kuulua jos sellaisen hankit :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)