keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Raskaudesta palautuminen

Miltä näyttää kroppa nyt kun raskaudesta on kulunut yli vuosi? Kuulun niihin onnekkaisiin, joka ei saanut paljon raskauskiloja ja palauduin raskaudesta nopeasti. Ne vaivaiset 7-8kg kiloa tippui parissa viikossa siihen, mitä painoin ennen raskautta ja siitä vielä pari kiloa ylimääräistä. Täysimetin poikaa 6kk ikään asti ja paino ei noussut, vaikka söin paljonkin ja melkein päivittäin meni kokonainen suklaalevy. Olen lyhyt 155cm pitkä ja ajattelin kaikille lyhyille tulevan iso maha, mutta niin ei käynytkään ja mahan ympärys oli tuossa rv 40 kuvassa 89cm, jonka kotona mittasin. Olin raskausaikana myös varautunut yli 15kg painonnousuun, jota tuli raskauden puoliväliin lopulta vain se 6kg, jonka jälkeen se sitten rupesi tekemään nousu/lasku suuntaa loppuraskauden ajan. Raskausaikana oli todella vaikeaa suhtautua uuteen kroppaan mahan kasvaessa ja painon noustessa kun en ollutkaan enää hoikka, joiden ajatusten kanssa taistelin raskausaikana.

Kuvista huomaan hyvin, että painoa pitäisi saada reilu pari kiloa lisää ja lihaksia kroppaan enemmän, mutta silti huomaan etten ole tyytyväinen kroppaani ja näytän välillä omasta mielestäni lihavalta, vaikka en sitä ole. Oman kropan kanssa onkin ollut vääntämistä, milloin olen siihen tyytyväinen ja en tule varmaan koskaan olemaan täysin tyytyväinen. Huomaan itsessäni syömishäiriön kaltaisia oireita, jota minulla onkin joskus nuorempana epäilty eikä se kieltämättä ole aina helppoa, päinvastoin. Paino ei kuitenkaan ole ollut laskusuunnassa ja on jämähtänyt jo yli vuodeksi tuohon samaan, josta vain pitäisi saada vähän ylemmäs. Tarkoitus on aloittaa kuntosalilla käyminen ja saada vähän lihaksia kroppaan enemmän ihan senkin takia, että jaksaa tuota taaperoakin kanniskella. Jospa sitä vielä oppisi olemaan armollisempi omaa kroppaa kohtaan ja hyväksyä se tälläisenään kun onhan siinä kuitenkin kannettu 9 kuukautta pientä ihmettä masussa. :)
Rv 40+0 (kuva instagramista)
Viikko synnytyksestä
1 vuosi 3kk synnytyksestä

6 kommenttia:

 1. Olet kyllä hoikka. Itse mittasin vatsanympäryksen puolivälin kunniaksi viime viikolla ja jo 94 cm. :o Tässä vaiheessa esikoisesta oli pieni kumpu, joka alkoi vasta erottua. Nyt on sellainen pötsi, että kaikki onnittelevat epäröimättä. Kolmatta nyt odotan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä hoikka ja uskon, että kumpu tulee nopeammin näkyviin sitten joskus toista odottaessa, mikä on ihan ymmärrettävää :) Tsemppiä sinulle loppuraskauteen! :)

   Poista
 2. Onpa ihanan pieni ja söpö maha laskettuna päivänä! Ja TODELLA hyvin olet ainakin kuvien perusteella palautunut :) Ja tuo viikko synnytyksestä-kuva on ihan eri näköinen kuin minulla oli vastaavana aikana, se oli silloin vielä iso pussukka :D Olen pari senttiä sinua pidempi, mutta minulla aikankin toteutui hyvin tuo että lyhyillä on iso maha. Tuntui, että kun vartta on vähän niin vatsa pullistui aika nopeasti ulos :) Itselläni eivät kyllä myöskään kilot olleet ongelma, koska ensimmäisen ja viimeisen neuvolakäynnin painoero oli tasan 4 kg (olin siitä oikein huolissanikin jossakin välissä). Kokonaisuudessaan painoa tuli ehkä 6 kg, ja tällä hetkellä se on jämähtänyt noin 2-3 kg alemmaksi kuin ennen raskautta. Toisaalta imetän vielä noin 4 kertaa/vrk. Jännä nähdä, onko painonnousu samanlaista mahdollisessa seuraavassa raskaudessa. Ai niin, onnea kuukautisten alkamisesta! Toivottavasti pääsette aloittamaan hoidot pian uudestaan <3 Meillähän poika myös sai alkunsa 2. ICSI:n tuoresiirrosta ja kaksi alkiota odottaa pakkasessa <3 Välillä tulee ihan hirveä kaipaus päästä niitä jo käyttämään, mutta joudutaan kuitenkin ehkä vielä pari vuotta odottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä hassua kun kaikilla menee niin erilailla sen mahan kasvu ja painon nousu raskausaikana. Mä varmaan luulen kun sitten joskus toisen kerran tulen raskaaksi, että se maha pullahtaa paljon isommaksi mitä ensimmäisessä raskaudessa ja kilojakin todennäköisesti tulee enemmän, vaikka vielä on vaikea mitään sanoa. :) kiitos ja oli näitä kyllä jo odotettu ja epätoivo oli iskenyt jo moneen otteeseen. Toivottavasti syksyllä taas pääsisi uusiin hoitoihin ja kokemaan uudestaan raskauden ja mahan kasvatuksen <3 Toivottavasti tekin pääsette pian haaveilemaan toisesta! :) <3

   Poista
 3. Ei se toisen aikana aina sen nopeammin pullahda esiin.. Mä ainakin olen kaikki kolme pystynyt piilottaa pitkälle ja siis ilman erityistä piilotteluakin.. Mulla on myös ollut pieni maha loppuun asti ja siis samanpituinen olen kuin sinä, esikoisen kanssa ne kauhistelut mahan pienestä koosta ehkä jo alkoi vähän huolettaa mutta seuraavien kohdalla osas nauttia..
  Ja mulla myös aina tullut vähemmän ja vähemmän painoa vaikka lähtöpaino on ollu paino indeksin mukaan normipainossa.. Esikoisesta tuli 10 toisesta 9 ja viimeisestä tuli vaivaiset 3kiloa.. Lähtö painossa olen ollut heti kotiuduttua synnäriltä paitsi viimeisen kohdalla oli 2kiloa alle lähtöpainon..
  Elikkäs jos teille toinen suodaan niin voi mennä samaan tyyliin kuin eka tai tulla enemmän tai jopa vähemmän.. Sekin yksilöllistä vaikka aina sanotaan että seuraavista maha näkyy aikaisemmin ja kasvaa enemmän..

  Lihaksilla saa hyvin painoa ja silloin kannattaakin katsoa mieluummin peilikuvaa kuin vaakaa (toki jos syömishäiriön oireita niin ei näe sitä peilikuvaa hyvänä) itselle oli vähän järkytys kun silloin joskus kun aloin treenata näytin mielestäni hoikemmalta ja kiinteämmältä ja housutkin tuntui löysemmiltä mutta vaa'an mukaan kiloja vain tuli lisää.. Silloin päätin että unohdan vaa'an ja katson peilikuvaa ja sitä miltä tuntuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, ettei se maha aina välttämättä lisää lapsia tullessa pullahda nopeasti esiin tai painoa nouse enemmän, vaikka nämähän ovat niin yksilöllisiä asioita ja miten toisilla kroppa reagoi uuteen raskauteen. Sen näkee sitten kun joskus toisen kerran raskaudun, että miten se menee.

   Lihaksilla saa kyllä hyvin painoa ja olen aina ollut tälläinen laiheliini, niin olisi kiva saada jotain lihasta tähän varteen. Vaakaa enää harvemmin tulee niin tarkkaa tuijoteltua ja peilikuvasta sen hyvin näkee, vaikka paino ei nyt onneksi kuitenkaan ole laskenut vaan on pysynyt samassa.

   Poista

Kiitos kommentista! :)