torstai 8. syyskuuta 2016

Pojan rytmiä

Tein vähän tällaista aikataulua, milloin me tehdään suurinpiirtein mitäkin, mutta aina kaikki ei mene niinkuin kirjoittaa. Pojan syömisen kanssa on välillä ongelmia kun ei suostu aina syömään, niin päivässä voi tulla joskus vain 3 kertaa kiinteitä, mutta toivon mukaan saisin jossain vaiheessa pojan syömään joka päivä sen 5krt päivässä ja pikkuhiljaa suurentamaan annoskoota. Sormiruokailua harrastetaan päivittäin enimmäkseen hedelmienpaloilla, mutta olen nyt vakavasti miettinyt siirtyväni siihen kokonaan jos ruoka alkaisi paremmin maistumaan.

Tällähetkellä ollaan sairastettu flunssaa ja ensimmäiset pahimmat päivät ollaan oltu sisällä, mutta nyt on pikkuhiljaa taas uskaltanut käydä vaunulenkillä ja pääsin itse yhden päivän kurkkukivulla, mutta pojalla on kunnon räkätauti. Jospa tämä tästä jossain vaiheessa hellittäisi tai käydään lääkärissä näytillä jos ei pojan flunssa helpotu.

Klo 06.30-08.00 aikoihin alkaa pinnasängystä kuulumaan iloisia ääniä kun poika herää ja pyörii sängyssä, jolloin otan hänet syliin tai sänkyyn syömään. Joskus poika voi nukahtaa syömisen jälkeen uudestaan vielä tunniksi tai sitten köllötellään vielä jonkin aikaa sängyssä, ennen kuin noustaan ylös. Herättyämme mennään pesemään molempien hampaat, vaihdetaan vaatteet ja uusi vaippa päälle, jonka jälkeen mennään syömään aamupalaa. Annan aamuisin marja/hedelmäsosetta sen verran kun huolii syömään. Aamupalan jälkeen siivoan jäljet ja mennään olohuoneeseen lukemaan ehkä vähän kirjaa tai soitan/näytän Fröbelin paloikoita telkusta, mistä tykkää kovasti.

Klo. 08-10.00 noin pari tuntia heräämisen jälkeen hymy alkaa hyytymään ja poika rupeaa hieromaan silmiään väsymyksestä ja alkaa tulemaan nälkäkitinää. Siirrymmekin seuraavaksi leikkien parista sohvalle tai makkariin imettämään, kunnes poika nukahtaa rinnalle ja siirän hänet pinnasänkyyn nukkumaan. Pojan nukkuessa laitan pyykkikoneen pyörimään, voin tehdä jotain pientä siivoamista, nukun itsekkin päikkärit tai katson Netflixistä elokuvaa.

Klo. 10-11.30 rupeaa itkuhälyttimestä kuulumaan ääniä ja käyn hakemassa pojan syliini. Vaihdan pojalle uuden vaipan ja tankkaamme hetken rinnalla, jonka jälkeen menen syöttämään pojalle vähän sosetta. Tällähetkellä on mennyt peruna-porkkanaa tai bataattia ja pikkuhiljaa rupean lisäämään myös lihaa joukkoon.

Klo. 12.30-13.30 Jonkin aikaa touhuessa poika alkaa osoittamaan väsymyksen merkkejä ja menen pojan imettämään. Yleensä aamuisten pitempien päikkäreiden jälkeen poika ei nuku enää kuin 30-60 minuuttia tai jos ei ole nukkunut aamulla pitkiä päikkäreitä niin nukkuu sen näihin aikoihin. Syön vähän jotain pientä purtavaa  ja me käydään yleensä tällöin 30-60 minuutin vaunulenkillä. Vaunulenkiltä tullessa työnnän pojan vaunujen kanssa parvekkeelle nukkumaan jos vielä nukkuu.

Klo. 14-16.00 jossain vaiheessa alkaa itkuhälyttimestä kuulumaan jälleen ääniä ja haen pojan leikkimatolle hetkeksi touhuamaan, ellei ole jo herännyt ennemmin. Laitan tässä vaiheessa mahdollisesti pyykit koneesta pyykkitelineeseen kuivumaan jos pystyn tai menen poikaa hetkeksi imettämään ja tarjoan sen jälkeen hedelmä,-tai marjasosetta. Mango,- ja päärynäsose näyttää näillänäkymin olevan lemppareita ja niitä menee parikin teelusikallista, kunnes poika ilmoittaa ettei enää ei mene. Syömisen jälkeen käydään mahdollisesti vielä rinnalla, vaihdetaan vaippa ja jatketaan touhuamista.

Enää en voikkaan kovin rauhassa istua kun poika oppi ryömimään ja kovalla vauhdilla menee aina koskemaan niihin kiellettyihin asioihin ja kun huudan perään niin vilkaisee taakseensa, jonka jälkeen päästä hymyn ja vauhti sen kuin vain kiihtyy ja sitten saan käydä juoksujalkaa nappaamassa syliin, kunnes pojalla menee hermo kun kannan taas takaisin.

Klo 16.30-18.00 Poika nukkuu näihin aikoihin ne kolmannet  30-60 minuutin päikkärit ja silloin tällöin käyn myös vielä toisen kerran vaunulenkillä tai muuten poika nukkuu sisällä pinnasängyssä. Mies tulee töistä siinä 17-18 aikoihin, jolloin syödään kaikki saman pöydän ääressä ja poikakin saa samalla kiinteitä. Tässä välissä vietetään molempien omaa aikaa eli joko mies nukkuu hetken aikaa päikkäreitä tai sitten minä käyn ulkona yksin kävelyllä, jolloin toinen meistä on silloin pojan kanssa kahdestaan. Välillä ei ehdi viikolla viettämään sitä omaa aikaa niin menee sitten viikonlopulle, että kumpikin saa toisena päivänä nukkua vähän pitempään ja toinen meistä nousee silloin pojan kanssa ennemmin ylös aamupalalle.

Klo 19.30  Ruvetaan pikkuhiljaa valmistautumaan pojan nukkumaan menemiseen ja hän käy kylvyssä 2-3 kertaa viikossa. Annan pojalle iltapalaksi vähän puuroa ja lisään joukkoon vähän marja/hedelmäsosetta tai rintamaitoa, tosin se puuro syljetään melkein aina ulos ja marjasose menee kyllä alas. Syömisen jälkeen mennään hammaspesulle, vaihdetaan vaippa ja yöpuku päälle. Lopuksi hän käy vielä rinnalla ja nukahtaa suurinpiirtein klo. 20.30-21.30 välillä yöunille. Pojan nukkuessa syön joko iltapalaa, siivoilen, vietetään miehen kanssa yhteistä aikaa tai sitten yritän kirjoittaa blogia jos jaksan. Nukkumaan koitan mennä joka päivä vähintään siinä klo. 23.00.

Yöllä poika voi nousta sen kaksi tai kolme kertaa syömään ja me herätään siinä klo. 06.30-08.00 aikoihin ylös, kunnes päivä alkaa jälleen alusta.

4 kommenttia:

  1. Meillä on samanikäinen tyttö ja aika samoihin aikoihin nukkuu päikkäreitään :) Toki vähän vaihtelua on päivästä toiseen. Meillä kiinteitä on syöty jo 4kk iästä mutta ei niitä vieläkään valtavia määriä mene, puuroa aamulla ja illalla vajaa desi, lounaalla kasvissosetta saman verran ja välipalana hedelmäsoswtta vajaa pilttipurkillinen. Sekin että imetät ennen ruokaa varmaan vähentää ruokahalua. Meillä ei ainakaan kiinteät uppoa ollenkaan jos heti imetyksen päälle tarjoaisi.. Meidän tyttö on oikea tissiposki ja kasvanut reippaasti rintamaidolla joten itse annan kiinteät ensin ja vettä janojuomaksi ja sitten vasta rintaa jos vielä on nälkäisen oloinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy varmaan itsekkin siirtyä siihen, että annan kiinteät ensin ja tarjota rintaa vasta sitten jos menisi paremmin. Meillä ei mitään suuria määriä ole kasvanut rintamaidolla ja onkin tällainen melko hoikka ja pitkä poika. :)

      Poista
    2. Mä en ole mikään asiantuntija, olen itse käsittänyt että rintamaito olisi ravintorikkaampaa kuin ainakin hedelmä- ja kasvissoseet mut tiedä sitten :) Eli tuskin teillä on mitään hätää vaikka kiinteitä vielä menisikin pienempiä määriä. Itse olen tehnyt noin koska tytön paino on noussut imetyksellä vähän turhankin reippaasti, vaikka vielä normaalirajoissa juuri ja juuri onkin :D Itse olen ihan normikokoinen ja syön mielestäni terveellisesti mutta maito on silti ihan kermaa ilmeisesti.

      Poista
  2. Suotta niistä kiinteistä ottaa paineita, maito on kuitenkin pääasiallinen ravinnonlähde 1 vuotiaaksi. Meilläkin aika nihkeetä alku ja ei nyt edelleenkään mene hirveesti, vauva nyt reilu 1 v. Koko ajan kuitenkin määrät lisääntyy ja 5 ateriaa on. Meilläkin melko hoikka ja painokaan ei enää 8 kk jälkeen ole juuri noussut, mutta ei ole huolestuttavaa, pituutta tulee ja lapsi tyytyväinen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)