keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Viivat vahvistuu

Kuvat otettu ylhäältä alas lukien pp 5- pp 7 ja ne ovat onneksi vahvistuneet ja eivät vielä kovin vahvat voi ollakkaan näillä päivillä. Maanantaina kutsuu verikoe ja tiistaina soitetaan tulokset niin kuulee tuomion. Tällähetkellä en osaa olla yhtään huolissani kun päätin, että tälläkertaa en murehdi turhia, koska esikoisen raskaus meni suurimmaksi osaksi pelätessä pahinta. Keskenmeno tulee jos on tullakseen, mutta nyt ajattelin nauttia ja olla stressaamatta turhia, mihin en voi millään keinolla vaikuttaa. 

Onko oireita? Nyt olen eilisestä lähtien ollut tuntevani pientä paineen tuntua ja maha täyttyy jo ihan pienestä ruoka annoksesta ja toinen rinta on vähän kosketusarka kun siihen koskee, mutta muuten en ole vielä mitään isompaa huomannut. Eiköhän ne oireetkin pikkuhiljaa rupea tulemaan. Esikoisesta kärsin migreenistä alkuraskaudessa ja toivon, että tälläkertaa välttyisin siltä kun ei tee mieli maata sängyssä kun mieskin lähtee nyt työreissuun kolmeksi viikoksi ja sen jälkeen minä lähden oman perheeni kanssa Portugaliin kahdeksi viikoksi, että tässä on pieni loma arjesta kyllä tarpeen. :) 

maanantai 26. helmikuuta 2018

En malttanut sittenkään odottaa

Meinasin, etten sitä testiä tee vielä mutta se liikaa kuumotti kylppärin kaapissa aina kun vessassa kävin ja olihan se pakko lopulta käyttää. Tällähetkellä olen kuin puulla päähän lyöty, enkä osaa kuvitella tätä todeksi mutta pakko se on uskoa, että raskaana ollaan.

Keskenmeno tulee jos on tullakseen, mutta nyt nautin tästä hetkestä niin kauan kun voin. <3

PP 5

Taas eletään näitä piinapäiviä ja nähtäväksi jää, miten tämä kierto päättyy. Mulla on jäänyt nyt tavaksi, että aina siirron jälkeen pidän kerran päivässä lämmintä kaurapussia mahan päällä kun näin tein myös esikoisen siirron jälkeen.

Verikoe on  5.3 ja testaan kuitenkin ennen sitä ja mietin testaavani keskiviikkona, jolloin on 7 päivää siirrosta koska keskenmenneessä ja esikoisen raskaudessa näkyi jo silloin. Oireita ei ole oikeastaan pahemmin ollut, mutta katsotaan miten tässä käy. Parin päivän päästä ollaan taas viisaampia. :)

torstai 22. helmikuuta 2018

Tällainen on meidän kaksivuotias

Niin se vuosi on taas vierähtänyt, että tälläkertaa on aika kirjoitella kuulumisia tuosta ihanasta kaksivuotiaasta pojasta. Hänen kanssaan viettää paljon aikaa touhuillen ja höpötellen. Hän lähtee innokkaasti mukaan kaikkeen, oli se sitten pyykkikoneen täyttö, kuivausrummun tyhjäys, kauppakassien tyhjäys tai lelujen siivoaminen lelulaatikkoon takaisin. Suurimmat Itkupotkuraivarit syntyy yleensä siitä, kun ulos ei pääse koko ajan tai ei saa tehdä jotain kiellettyä asiaa

Poika on vielä melko äitin poika, mutta onneksi nykyään kelpaa muutkin kun käteni on nyt vähän rajoittanut yhteisiä tekemisiä. Pihalla lempipuuhiin kuuluu pulkkailu, lumen lapioiminen ja kolaaminen tai isin auttaminen polttopuiden kantamisessa sisälle. Elektroniikka ja kaikki koneet kiinnostaa kovasti ja varsinkin lumiauran tai roskakuskin menoa ihmetellään suurin silmin.

Taaperosta on pikkuhiljaa alkanut kuoriutumaan melkoinen höpöttelijä ja toistaakin nykyään joitain sanoja, jos on puhetuulella. Myös sanavarastoon on muutama ei toivottu sana tullut, mutta onneksi niitä kuuluu harvoin.

Ruokailun kanssa ollaan menossa parempaan ja nykyään se maistuu hyvin, kun välillä on ollut kausia että sitä syödään vähän. Ruokaa osataan pyytää välillä myös lisääkin ja onneksi tälläkertaa mennään näin. Herkkuja poika ei ole vielä juuri syönyt, mutta välillä on saanut maistaa pullaa tai jäätelöä jos on ollut jossain tarjolla.

Päiväunet maistuu nykyään vaihtelevasti ja 3-4 kertaa viikossa poika suostuu ne nukkumaan. Autossa uni tulee parhaiten jos ollaan jossain menossa, mutta nykyään päiväunet on vähentyneet. Yöunille nukahdetaan onneksi hyvin. Jonain öinä käydään poikaa rauhoittelemassa, mutta yleensä mennään ilman herätyksiä. Pottailu on myös edistynyt ja suostutaan pitkän tauon jälkeen pissimään taas pottaan.

Taaperomme on ihana, iloinen, hassuttelija, määrätietoinen ja herkkä. Meidän rakas ja valloittava kaksivuotiaamme. Ensi viikolla on pojan 2-vuotis neuvola, niin näkee pitkästä aikaa paljon hän on kasvanut. :)

keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Päästiin sittenkin siirtoon

Tiistaina ne siirto toiveet hävisi heti aamusta kun tuli puhelu Fertinovasta, että niiden neljän alkioiden jakautumisessa on ongelmaa, eikä siirtoon pääsy näytä hyvältä. Sovittiin siirto tälle päivälle ja soitin kello 9, mikä on niiden tilanne ja olin jo koko viime illan itkenyt, että julkisen puolen hoidot olivat tässä ja nyt pitää odottaa yli vuosi, että saadaan kerättyä rahaa yksityisellä. Olin sitten yllättänyt kun sainkin aamulla tietää, että 1 alkio siirretään ja 1 laitetaan pakkaseen. Toivottavasti hän tarraisi kiinni!<3

maanantai 19. helmikuuta 2018

Huomenna siirto

Tänään soitin väliaikatietoja alkioiden tilanteesta ja näillänäkymin siitä yhdeksästä alkiosta on jäljellä 4, jotka etenee normaaliin tahtiin. Vähän kyllä jännittää tippuuko tuosta määrästä vielä alkiota pelistä pois. Pitäkää peukkuja! <3

lauantai 17. helmikuuta 2018

Punktio ohi

Eilen oli punktio ja saatiin 11 munasolua, josta 11 oli kypsää ja 9 hedelmöittynyt ja pitää nyt vain toivoa näiden olevan sisupusseja ja saataisiin pakkaseen edes muutama. Sunnuntaina aloitan tukilääkityksen ja tiistaina kutsuu sitten siirto, jos hyvin käy. <3

maanantai 12. helmikuuta 2018

Kolmas ultra

Ultrassa käyty ja löytyi 11 follikkelia 11-18mm kokoisia ja yksi 28mm liian suureksi kasvanut, mikä voi olla esteenä siirtoon pääsyyn jos tuosta vielä kovin kasvaa. Saatiin myös varmistus punktiopäivästä, joka on perjantaina ja siirto olisi seuraavan viikon tiistaina, jos sinne asti päästään. Keskiviikko iltana pistän irrotuspiikin eli Ovitrellen ja huomenna pistän vielä Gonal-F:aa ja laitan nenäsumutetta niin nämä saa lopettaa. Tästä tulikin tällainen jännitysnäytelmä, miten tässä hoidossa käy ja päästäänkö lopulta siirtoon. Toivoisin kyllä ettei enää tulisi niitä vastoinkäymisiä, mutta nyt on pakko siihen varautua.

perjantai 9. helmikuuta 2018

Kohti punktiota edetään

Seurantaultra oli tänään ja löytyi yhteensä 10 follikkelia 8-18mm väliltä. Pistelyt ja nenäsumutteen käyttö jatkuu vielä ainakin sunnuntaihin ja maanantaina käyn vielä kolmannen kerran ultrassa ja punktio todennäköisesti ajoittuisi keskiviikolle ja siirto ehkä seuraavan viikon maanantaille jos tehdään pitkä viljely. Toivottavasti tuo määrä tuosta vielä kasvaisi ja saataisiin mahdollisimman monta munasolua kerättyä, että myös pakkaseen saataisiin jotain säilöön. Pelkään vain, että tälläkään kertaa ei saada montaa munasolua kerättyä, vaikka kovasti meinattiin että tästä hoidosta otetaan kaikki irti tai sitten mun kroppa ei vain toimi oikein.

perjantai 2. helmikuuta 2018

Nollaultra

Tänään on käyty ultrassa, jossa oli kaikki hyvin. Tänään illalla alkaakin Gonal-F:n pistely, joka jatkuu tasan viikon päästä olevaan toiseen ultraan ja sitä seuraavalla viikolla todenäköisesti tehdään punktio ja ehkä siirto. Synarelan käyttö puolittui myös niin, että enää tulee vain yksi suihkaus kaksi kertaa päivässä. Pistäminenkin pitäisi onnistua kun puristan leikatun käden etusormilla mahaa ja toisella kädellä pistän. Eletään taas jännittäviä aikoja kun tässä hoidossa voi käydä, miten vain. :)

Onneksi ehditään tekemään puktio 7 viikolla, koska siitä eteenpäin ei olisi onnistunutkaan kun mies lähtee työreissuun kuukaudeksi Etelä-Amerikkaan, tarkemmin Chileen. Minulla onkin nyt miettimistä, miten pärjään lapsen kanssa tämän leikatun käteni kanssa ja sellainen automaattinen purkinavaaja olisi kiva, joka vääntäisi kaikki purkit auki puolestani. Onneksi miehen perheeltä olen saanut apuja kun kaikki ei meinaa onnistua. Noh, se jää vielä nähtäväksi kun miehen työsuunnitelmat ehtii yleensä muuttua ja lähteekö sittenkään mihinkään.