tiistai 31. lokakuuta 2017

Hoidot jatkuu ensi vuonna

Suunnitelmat muuttui jälleen sen verran, ettei päästä joulukuussa näillänäkymin aloittamaan hoitoja ollenkaan miehen ollessa työreissussa ulkomailla, ellei sitten vielä tule viime hetken muutoksia työsuunnitelmiin. Toisaalta toivon, että ne muuttuisi vielä ja päästäisiinkin hoidot aloittamaan. Jos ei niin sitten pitää vain odottaa tammikuuhun ja toivoa, että silloin ei tulisi enää mitään esteitä. Marraskuun suunnittelukäynnillä käydään läpi hoidon kulkua ja todennäköisesti mennään samalla kaavalla kun noissa vanhoissa hoidoissa.

Luntakin tuli ihanasti viime viikolla ja tuli otettua ihania talvikuvia pojasta, joista teetin lopulta joulukortit, vaikka niissä ei nyt olekkaan mitään punaista niin ne menköön tämän vuoden näin. :)

sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Täälä taas! :)

Kiitos kaikille viime postauksen kommentoijille ja oli ihana huomata, kuinka moni toivotti meille tsemppiä joulukuun ICSI-hoitoon! Mielikin on jo parempi ja tämä parin kuukauden tauko tekee varmasti hyvää ja jaksaa sitten taas paremmin jatkaa uusia hoitoja. Jää sitten nähtäväksi montako siirtoa tarvitaan ennen plussaa ja kovasti toivon, ettei siihen menisi kovin pitkä aika, mutta aina ne asiat ei mene niin kuin suunnittelee.

Päivät on olleet viime aikoina raskaita ja maanantain koittaessa aina toivon, ettei mies lähtisi viereltäni mihinkään ja olisi vain tässä meidän kanssa. Työmatkoja miehellä on nyt tiedossa koko loppuvuosi ja välillä meinaan nyt olla melko poikki hoitaessani kodin, lapsen ja lemmikit. Onneksi mies on kuitenkin välillä edes viikonloppuisin kotona niin ehditään yhteistä aikaa viettämään ja joskus saa apua myös isovanhemmilta jos tulee jotain menoa.

Parisuhteessa on ollut tällähetkellä nyt enemmän näitä huonompia kausia, mutta ollaan näistä aina yhdessä selvitty ja olisihan se outoa jos se olisi koko ajan suoraa viivaa. Enemmän nyt kaivataan yhteistä aikaa ihan kaksistaan ja haaveissa olisi saada poika ensimmäisen kerran yökylään, mutta vielä ei ole kukaan suostunut. Ehkä vielä joku päivä saadaan viettää yksi päivä ihan kaksistaan, jutella rauhassa, syödä hyvää ruokaa ilman keskeytyksiä, käydä elokuvissa ja nukkua pitkään, vähintään ainakin sitten 20v päästä ;)

Meidän poika täytti tänään 1v 8kk ja 2v synttäreihinkään ei ole kuin neljä kuukautta, mikä tuntuu todella lyhyeltä ajalta. Vähän olen jo yrittänyt miettiä jotain tarjottavaa synttäreille, mutta ne ehtii tässä ajassa muuttumaan vielä monta kertaa. Sanoja tulee melko hyvin ja hän suostuu välillä toistamaan sanoja mitä sanon, joka alkaa nyt vähitellen sujumaan. Eiköhän tästä pikkuhiljaa parempaan päin mennä ja ihanaa kun poika ymmärtää jo hyvin sanoja ja osaa melko hyvin pyytää, mitä haluaa. :)

lauantai 7. lokakuuta 2017

Kun nallekarkit ei mene tasan

Tuli taas raastava tunne avautua, koska tuntuu että nykyään kaikki odottaa joko toista, kolmatta tai viidettä lasta tai vähintään työntää lastenvaunuja vastasyntynyt vaunuissaan. Tänään iski vain suuri kateus kun tajusin, että monet jotka on saaneet lapsen minun kanssa samassa kuussa, odottavat jo sitä toista tai ovat sen jo saaneet. Tuntuu jotenkin väärältä kun meillä se ei tärppää siitä muutamasta kierrosta tai edes ilman hoitoja. Toivoin niin paljon, että niistä kahdesta pakastetusta alkiosta toinen olisi tuonut sen raskauden ja ei tarvitsisi joulukuussa aloittaa hoitoja kokonaan alusta asti, mutta ei niin ei.

Pahin painajainen tällähetkellä olisi jos seuraavassa hoidossa selviääkin, ettei enää saadakkaan biologisia lapsia ja lapsiluku jäisi meidän ainokaiseen. Tästä olen nähnyt jo parina yönä painajaisia ja heräämisen jälkeen alkanut itkemään. Tietenkin olen onnellinen, että ollaan saatu edes tämä yksi ihanuus, mutta kuitenkin sitä toivoisi jotta poika saisi kokea myös sen sisarussuhteen ja kuinka ainutlaatuista se on. Joskus muistan esikoisen yritysaikana kun mulle sanottiin, että mene baariin iskemään mies ja väitä sen lapsen olevan sun miehesi oma, niin kyllä silloin alkoi todella huumori loppua ja teki mieli vetäistä kyseistä ihmistä kasvoihin. Välillä mietin, miksi joillekin ihmiselle tämä elämä on näin vaikeaa ja se on koko ajan yhtä suosta nousemista ylös, kunnes sinne taas uppoaa... Suosittelen kaikkien raskaana olevien nauttivan siitä raskausmahasta ja valittavan vähemmän, koska monet haluaisi kovasti kokea sen kaiken sinun puolestasi. Mukavaa viikonloppua! :) <3

perjantai 6. lokakuuta 2017

Kolmas icsi-hoito

Tänään sain varmistuksen negatiivisesta verikokeesta ja samalla varmistui, että seuraava hoito kutsuu vasta joulukuussa. Marraskuussa käyn suunnittelukäynnillä, jossa käydään läpi pistettävät lääkkeet ja kierron kulku. Tällähetkellä tämä odotus tuntuu raastavalta ja aloin itkemään heti puhelun jälkeen, koska kaikki harmittaa. Olisin niin toivonut, että toinen lapsi oltaisiin suotu nopeammin ja ei olisi tarvinnut aloittaa tätä kolmatta hoitorumbaa...

torstai 5. lokakuuta 2017

Vuotoa

Eilen alkoi vuoto ja sain klinikalta luvan lopettaa Lugesteronin jos vuoto alkaa runsaaksi. Päätin kuitenkin vielä eilen käyttää tulilääkitystä ja lopettaa tänään virallisena testipäivänä. Verikokeessa käyn tänään ja huomenna kuulen tulokset. Vuoto on edelleen jatkunut ja ei ollut vain pientä tiputtelua  eli lasken kuukautisten alkaneen jo eilen. Tiesin kyllä, ettei raskaana olla kun ei ollut mitään fiilistä, että olisi tärpännyt ja vuoto vielä varmisti asian. Seuraava hoitorumba kutsuukin varmaan joko marras-joulukuussa ja saapa nyt nähdä, miten silloin käy :)

tiistai 3. lokakuuta 2017

PP 12 Viimeinen testi

Kävin ostamassa eilen vielä apteekista herkimmän raskaustestin ja päätin tehdä aamulla. Kerrankin sain sen kunnon negatiivisen, enkä ylimääräisiä viivanpaikkoja. Tämän kyllä tavallaan jo tiesinkin, mutta silti salaa mielessäni toivoin jospa kuitenkin. Marraskuussa taitaa kutsua uusi ICSI- hoito ja vähän pelkään miten onnistuu, koska miehen aikataulut on melko täynnä työmenoja. Torstaina vielä verikoe niin saadaan tämä siirto päätökseen ja voin lopettaa lääkkeet. :)

maanantai 2. lokakuuta 2017

PP 11 - Uusi raskaustesti

Melko oireettomia tuntemuksia on ollut edelleen ja eilen tunsin ensimmäistä kertaa pientä nippailua mahassa, mutta siihen ne oireet jäikin. Vähän on sellaiset sekavat fiilikset ja ei tiedä enää mihin uskoa.

Aamulla menin kuitenkin tekemään sen raskaustestin vähän jännittynein mielin ja kastoin tikun. Testiajan jälkeen ilmestyi testiin ihmeellinen viivanpaikka, mihin tuli kaksi viivaa eli näyttävästi epäonnistui ja tein vielä clearblue plustestin, joka näytti suoraan negatiivista. Eilen pp 10 tein myös testin johon sain viivanpaikan ja nyt jo parina päivänä tullut näitä, etten sitten tiedä mistä on kyse, onko testit vain viallisia tai sitten on kemiallinen kun viivat ei meinaa vahvistua. Muissa raskauksissa on näkynyt jo selvästi näihin aikoihin niin en osaa enää uskoa raskauteen. Torstaina eli virallisena testipäivänä teen vielä uuden ja verikokeessa vähintään varmistuu tämän pakastealkion tulos. Olen pikkuhiljaa jo valmistautunut uuteen hoitorumbaan, joka varmaan menee vasta marraskuulle.

sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Ihana syksy!

Mä tykkään syksystä paljon ja syksyllä on ollut mukavaa mennä perheen kanssa puolukkametsään, haravoida lehtiä ja tehdä puutarhatöitä, vaikka teini-ikäisenä en noista paljon tykännut mutta opin niistä pikkuhiljaa tykkäämään. Metsässä kävely on aina rauhoittanut omaa mieltä ja on saanut rauhassa miettiä asioita kaikessa hiljaisuudessa.

Laavulla ja kodalla grillaaminen ovat olleet myös parhautta, josta olen aina nauttinut ja se kun saa ruveta polttamaan kynttilöitä. Kalastaminen on ollut myös mukavaa, josta tykkäsin paljon nuorempana ja tykkään edelleen, vaikka nykyään ei ole enää tullut käytyä paljoa kalassa. Puun polttaminen takassa on myös näin talven tullessa mukavaa ja katsella vain takkatulta, joka ihanasti lämmittää.
Nyt kun on oma talo niin olen innolla tehnyt puutarhatöitä ja pitäisikin pian istuttaa tulppaanisipulit kukkapenkkiin ja toinen kukkapenkki pitäisi käydä vielä kokonaan läpi ja ottaa kaikki kukat pois ensi kevättä varten ja miettiä vielä, mitä laittaisi ensi keväänä tilalle. Aika vain ei meinaa aina riittää niin pitää tehdä pihatyöt monessa osassa. Haravointia olen sen verran tehnyt, että ne isoimmat lehtikasat otan pois ja muut jätän maahan lannoittamaan maata.

Onko täällä muita syksyihmisiä? :)