perjantai 23. kesäkuuta 2017

Imetys on ohi

Meillä on tullut tässä kahden kuukauden aikana imetyskertoja enää se yksi kerta vuorokaudessa ja viime yönä päätin lopettaa myös tämän viimmeisen kerran. Viimmeisen viikon aikana imettäminen on sattunut ja en tiedä onko imetysote pojalla huonontunut kun minulla on rinnanpäät auenneet ja kipeytyneet, niin päätin ihan senkin takia pistää stopin ja tuli imetystä tässä kuitenkin täyteen se 1v 4kk, joka on jo hyvä aika. :)

Poika heräsi ensimmäisen kerran kuuden aikaan ja oli vähän hämmennyksissään kun ei saanutkaan normaalin tapaan rintaa kun toin hänet meidän huoneeseen vaan annoin pillimukista maitoa, jonka jälkeen hän sai siitä pienet itkut. Enimmäkseen oli sellaista kitinää, mikä ei yltynyt hirveäksi huutamiseksi ja yritin rauhoitella, laittaa takaisin makuulle ja tarjota välillä pillimukista maitoa, mutta ei huolinut kosketusta eikä maitoa. Lopulta sitten menin sänkyyn ja esitin nukkuvaa ja jossain vaiheessa kitinä loppui ja tuli hiljaista. Poika meni makuulle, joi pillimukista ja nukahti se kädessään uudestaan. Tunti meni siinä taistelussa ja toivottavasti nyt tulevina öinä menisi vielä paremmin. Ensi yönä ajattelin kuitenkin nukuttaa omaan huoneeseen uudestaan, etten tuo ollenkaan meidän huoneeseen. Vähän kieltämättä haikeat fiilikset, mutta on ihan kiva saada omat rinnat taas takaisin ja ei tarvi pukea imetysvaatteita enää yöksi päälle. :)

torstai 22. kesäkuuta 2017

Kesäloma!

Miehen kesäloma alkoi tänään, jota ollaan odotettu kuin kuuta nousevaa ja saadaan olla jopa ihanat 11 viikkoa koko perhe koossa, ellei miehen työpaikalla tule niin paha tilanne että pitää aloittaa työt vähän ennemmin, mutta toivotaan ettei mitään tulisi. Huomenna mennään miehen perheen kanssa grillailemaan, otetaan mahdollisesti yhdet lonkerot ja lauantaina mennään minun kotiseudulle juhlistamaan sukulaisen rippijuhlia. Seuraavalla viikolla ei sitten mitään ihmeellistä menoa olekaan, jonka ajan vietän suurimmaksi osaksi pihan ja puutarhan kimpussa jospa saisin sen vihdoin siedettävän näköiseksi. Ensi viikolla minusta kuitenkin tulee kummi toisen kerran ja jossain vaiheessa pääsee pikkuista ihailemaan, kunhan tämä äiti on ensin vähän toipunut ja pystyy ottamaan vieraita vastaan :)

Tänään minun pikkuinen täytti 1v 4kk! <3 Tämä aika juoksee oikein vauhdilla ja pitääkin nyt nauttia jokaisesta hetkestä kun tuo kasvaa niin nopeasti.

Ihanaa juhannusta kaikille ja pitäkää hauskaa! <3

maanantai 19. kesäkuuta 2017

Piinapäivät

Fiilikset raskautumisesta ei ole mitenkään suuret ja en ole ottanut asiasta sen suurempaa stressiä, vaikka eilen tunsin mahassa kipeän vihlaisun ajaessani autolla josta tuli heti mieleen olisiko ollut kiinnittymiskipua, mutta mulla on ollut näitä ihmeellisiä mahavihlaisuja ennenkin niin en oikein usko siihen. Kierron pituudesta ei ole vielä tietoa niin on vaikea sanoa, milloin mahdollisesti kuukautiset tulevat ja miten kierto tästä tasoittuu. Tänään eletään kp 19 ja nähtäväksi jää milloin kuukautiset tulevat, koska raskautumiseen en osaa kyllä yhtään uskoa :)

tiistai 13. kesäkuuta 2017

Ovulaatio

Nyt on ensimmäinen ovulaatiokin bongattu ja tänään eleillään vasta kp 13, jos tuo nyt pitää paikkaansa. Suuria odotuksia ei kyllä vielä ole, mutta nähtäväksi jää kun kuitenkin vasta ensimmäinen kierto menossa. Aion olla ottamatta sen suurempia paineita raskautumisesta ja keskittyä ihan meidän arkeen ja pojan kanssa touhuamiseen. Mies kotiutui jo viime viikonloppuna Koreasta viikon etuajassa kun sai siellä kaikki valmiiksi ja nyt vain odotellaan miehen kesäloman alkua. :)

maanantai 12. kesäkuuta 2017

Suunnitelmia kesäksi

Tänä kesänä saadaankin nauttia kun miehellä on alkaa juhannuksen aikaan pitkä kesäloma ja menee vasta syyskuussa takaisin töihin pitäessään nyt kesällä loput isyyslomansa pois. Onneksi enää pari viikkoa niin pääsee nauttimaan kesästä koko perheen voimin. Tein pientä listaa, mitä aiotaan kesällä tehdä ja kesän lopulla sitten katsoa, miten suunnitelmat on toteutuneet. :)

Kesällä 2017 aion/aiotaan:

Mennä mahdollisesti käymään Ähtärin eläinpuistossa miehen ja pojan kanssa

Käydä ehkä ulkomailla, jos saadaan tarpeeksi rahaa säästettyä

Reissata Helsinkiin ja mahdollisesti Rovaniemelle

Mennä juhlimaan parit ristiäiset ja rippijuhlat

Tehdä pieniä retkiä koko perheen kesken jonnekkin ja grillailla makkaraa kodassa tai laavulla
Grillailla ja syödä hyvää ruokaa

Nauttia ainakin muutaman jäätelöpallon

Pukeutua kesällä paljon kesämekkoihin ja sandaaleihin

Käydä uimarannalla koko perheen kanssa ja ottaa eväät mukaan

Käydä uimassa järvessä ja saada myös vähän rusketusta

Seurailla pojan kehitystä ja kasvua, mitä on ollut ihana seurata kun sanoja alkaa pikkuhiljaa tulemaan enemmän ja enemmän
Lenkkeillä ja käydä välillä kuntosalilla

Nähdä ystäviä ja viettää heidän kanssaan enemmän aikaa

Käydä miehen kanssa treffeillä mahdollisesti useamman kuin kerran ja jos sitä uskaltaisi jättää pojan ensimmäistä kertaa yöksi isovanhemmille.

Haaveissa olisi käydä myös Suomipop- festareilla, jospa tänä kesänä vihdoin menisi yhdeksi päiväksi.

Hoitaa puutarhaa, kastella kukkia ja leikata nurmikkoa

Minkälaisia suunnitelmia teillä on kesäksi? :)

maanantai 5. kesäkuuta 2017

Toinen kierros

Täälä alkoi ensimmäinen yrityskierto ja toinen lapsi saa nyt tulla kun on tullakseen. Syksyllä jatkuu sitten jossain vaiheessa lapsettomuushoidot, mutta nyt mennään siihen asti eteenpäin sen suurempia paineita raskaudutaanko vaiko ei. Toiveet ei ainakaan ole kovin suuret luomuraskauteen, vaikka eihän sitä koskaan tiedä jos meidän kohdalla joskus ihme kävisi. Neuvolatädille kerroin meidän lapsihaaveesta ja hän vielä varmistaa Naistentautien poliklinikalta tarvitaanko erikseen lähetettä vai päästäänkö ilman sitä ja lupasi siitä soitella vähintään ensi viikolla kun asia varmistuu, niin päästään varaamaan aikaa syksylle suunnittelukäynnille.
Kaapista löysin sattumoisin pari vanhaa ovulaatiotestiä, joista on päivämäärä mennyt jo yli vuosi sitten ja en tiedä toimiiko nämä enää, mutta ajattelin käyttää tässä kierrossa kaapista pois, niin näkee samalla ovuloinko ollenkaan. Kierrosta ei ole vielä mitään tietoa, mutta toivottavasti pian tasoittuisi siihen, mitä oli ennen kun tulin raskaaksi. On tämä kieltämättä taas vähän jännittävää olla mukana tässä vauvahaaveilussa ja milloin täällä ollaan mahdollisesti uudestaan raskaana. :)

torstai 1. kesäkuuta 2017

Kuukautiset alkoi

Oli aamulla kyllä varsin epäuskoinen olo kun tuli vuotoa pyyhkiessä, eikä ollut mitään kuukautiskipuja sinnepäinkään että ne olisi nyt tulossa. Ihana tunne kuitenkin kun ne nyt alkoi ja lasken nämä ensimmäisiksi kuukautisiksi, koska ne reilu kaksi kuukautta sitten tulleet olivat niin mitättömät, ettei sitä tullut kun pari tippaa siteeseen neljän päivän aikana. Imetän edelleen sen kerran vuorokaudessa ja päätettiin miehen kanssa, että kun tulee reissusta ja jää 11 viikon lomalle niin lopetetaan tuo viimmeinenkin imetyskerta pois. :) Jospa me syksyllä päästään sittenkin yrittämään sitä pikkukakkosta <3

Tänään tuli myös tasan kaksi vuotta siitä kun tuo rakas pikkuinen siirrettiin kohtuuni kasvamaan :)