perjantai 31. maaliskuuta 2017

Tällä viikolla

Ollaan käyty vaunulenkillä ja keinumassa, nautittu aurinkoisista ja pitenevistä päivistä ja ajeltu minun kotiseudulle pojan kanssa viettämään aikaa perheen ja ystävien kesken. Olikin mukavaa nähdä ystäviä pitkästä aikaa kun kaikki oli koolla ja oman perheenkin kanssa on ehtinyt viettämään enemmän aikaa, sillä olen täällä nyt neljä päivää ja lauantaina lähdetään aamupäivästä ajelemaan kotiin päin katsomaan, miten isi on pärjäillyt kotona kissojen kanssa. On ollutkin ihan mukavaa kun arki on nyt vähän poikennut normaalista ja on ollut vähän enemmän auttavia käsiä ympärillä. :)

keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Vastaukset kysymyksiin

Ajatteletko enää vaikeaa lapsettomuustaivalta vai unohtuiko se kun sait oman vauvan syliin?
- Lapsettomuustaival tulee aina ajoittain mieleen, eikä unohtunut vaikka sain vauvan syliin. Tällähetkellä pyörii jälleen mielessä kun toinen lapsi on haaveissa.

Oliko sinulla pelkoja tässä raskaudessa aiemman keskenmenon vuoksi? Miten selätit pelot?
- Oli pelkoja paljonkin ja vasta raskauden puolivälissä osasin enemmän rentoutua, että se menee hyvin. Pelot selätin kun menin vain päivä kerrallaan eteenpäin ja sitten kun liikkeitä alkoi tuntumaan päivittäin niin se rauhoitti, että pikkuinen on kunnossa.

Montako lasta haluaisit?
- Toiveissa on 2-3 lasta. Mies on aina puhunut kolmesta, mutta saapa nähdä miten käy ja suodaanko vielä lisää lapsia.

Mikä on parasta lapsiarjessa? Entäs rankinta tai yllättävintä?

- Parasta on ollut nähdä kun toinen kasvaa ja oppii koko ajan uutta. Poika on muutenkin varsin iloinen ja vekkuli tapaus :) Rankinta on ollut se yöheräily ja väsymys kun öisin herättiin ainakin 10 kertaa yössä, ellei enemmän. Pojan ollessa 11 kuukautta tein siitä lopun ja aloitin unikoulun, jonka jälkeen öisin herätään enää 1-2 kertaa. Yllättävintä oli se kuinka paljon aikaa se imetys alkuaikoina veikään ja kun sieltä sohvalta tai sängystä ei päässytkään heti ylös vaan siinä meni hyvin tunti tai kaksi istuessa tai makoillessa. Myös imetyksen aikana olevat rintaraivarit, tiheänimun kaudet ja hulinakaudet yllätti, vaikka niistä oli etukäteen lukenut. Synnytyksen jälkeiset kivut, jälkivuodon kesto ja kun ei voinut istua kunnolla moneen viikkoon tikkien takia.

Mikä on kodissanne lempipaikka? Millä tapaa rentoudut?
- Olohuone ja sohva. Rentoudun kuuntelemalla musiikkia, kirjoittelemalla blogia, käymällä pitkällä vaunulenkillä kerran päivässä, juoksulenkillä silloin tällöin, pojan nukkuessa katson elokuvia tai sarjoja netflixistä ja käyn pelailemassa sählyä kerran viikossa, niin saa tyhjättyä oman mielensä reilu tunniksi.

Mitkä on teidän pojan lempileikit tällä hetkellä? Entä mitä itse mieluiten puuhaat poikasi kanssa?
- Poika tykkää vasaroida tappeja alas ja onkin siinä jo melko hyvä, myös palikkalaatikkoon opettelee laittamaan niitä palikoita oikeasta reiästä sisään. Lempipuuhaa on myös kaikkien kaappien ja laatikoihin tyhjääminen sekä kiipeäminen tuoleille, pöydille ja sohvalle :D Pojan kanssa leikitään hippaa, että minä enimmäkseen konttaan pojan perässä ympäri asuntoa ja sieppaan syliini kutitettavaksi, joka on hänen mielestä varsin hauskaa. Ulkona käydään keinumassa tai pulkkailemassa, opetellaan kävelyä ilman tukea, lueskelen poika sylissä satukirjoja, opetan uusia sanoja osoittamalla eri tavaroita, teen palikoista torneja mitkä hän tykkää aina kaataa ja kuunnellaan musiikkia kun poika tykkää tanssia musiikin tahdissa.

Mikä on mielipuuhaasi lapsen kanssa? Kirjoititko raskausajan päiväkirjaa? Millainen vauvakirja lapsellasi on (jos sellainen löytyy)?
- Ylemmäs kirjoitinkin, mitä pojan kanssa yhdessä tehdään. Blogiin kirjoitin raskaus kuulumisia, mutta erillistä kirjaa ei ollut. Vauvan alkutaival -kirja, mihin olen kirjoittanut ja nyt pitäisi 1v kuulumiset laittaa, ettei unohdu kokonaan. :)

Miten äitiys on muuttanut sinua?
- On se jonkin verran rauhoittanut ja nykyään tykkään enemmän rauhallisista aamuista ja koti-illoista kun ei ole kiirettä mihinkään.

Meinaatko millon palata työelämään?
- En ole vielä päättänyt ja alunperin meinasin, etten mene töihin pojan ollessa alle vuoden ikäinen mutta hän tuntuu edelleen niin pieneltä, joten en ainakaan ihan lähiaikoina ole töihin menossa ja mietinnässä on tällähetkellä alan vaihto.

Mikä äitiydessä on kaikista raskainta?
- Varmaankin se unenpuute, mikä tosin on vähän nyt helpottanut. Kauhulla kyllä odotan sitä uhmaikää, missä tulen tarvitsemaan pitkää pinnaa ja kärsivällisyyttä.

torstai 16. maaliskuuta 2017

Taapero pitää kiireisenä

Täällä ollaan tultu siihen tilanteeseen, jossa vanhemmilla pitää olla silmät selässä ja vaaditaan nopeaa reaktiokykyä. Ylimääräisiä sydämmen tykytyksiä on ollut jo useita kun opittiin se kiipeily, jota nyt harrastetaan koko ajan. Kiivetään tuolille ja siitä pöydille, jossa sitten nauraa käkätetään kun äiti tulee ja nostaa alas. Sen seurauksena tuolit on nykyään kaadettuna lattialla ja sohvallakin oli yhdessä vaiheessa esteitä, ettei sinne pääse mutta oppi ne lopulta siirtämään pois, niin nyt ei sitten pysäytä mikään. Sohvalla kontataankin vauhdilla päästä päähän ja kauhulla odotan sitä kun oppii kävelemään ja juoksemaan, että milloin sieltä pian tullaan pää edellä lattialla.

Myöskin keittiön kaappien ja laatikoiden tyhjääminen on lempipuuhaa ja sinne laatikkoon kiipeäminen vasta mukavaa onkin. Pitäisi kyllä hankkia niitä lukkoja, mutta saapa nähdä pitääkö nekään pois laatikoilta ja kaapeilta. Sitten kun ei johonkin pääse niin pää kolmantena kontataan jo seuraavaan paikkaan. Toisena on sitten vessa kun ne vessankannet opittiin nyt aukaisemaan ja tänään huomasin kun poika siellä piteli kättä vessanpöntössä ja läiskytteli vettä. Vielä ei ole sentäs tavaroita pöntöstä löytynyt, joka varmaan jossain vaiheessa myös tapahtuu jos vessan ovi unohtuu auki.

Tylsiä hetkiä ei kyllä ole ollut ja vauhti todennäköisesti tuosta vain kiihtyy kun opitaan kunnolla kävelemään ja juoksemaan. Kauhulla sitä odotellessa... 😅

keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Kaverikirja -haaste

Kiitos haasteesta Anna-Kaisa - Valkeela! Tätä olikin hauska tehdä, vaikka piti kirjoittaa kaksi kertaa kun ensimmäisen onnistuin väärää nappia painamalla tyhjentämään, jonka jälkeen pääsi muutama ärräpää ja aloitin alusta 😅

Nimeni on: Laura

Jotkut tosin kutsuvat minua: Lara, Larski tai Pinatsu (tämän keksi isäni muistaakseni joskus ;D) tosin lempinimillä kutsutaan todella harvoin.

Olen syntynyt vuonna: 1991, eli olen siis mielestäni vielä nuori ja hyvän ikäinen tullessani äidiksi.

Lapsuuskotini langallinen numero oli: Langallinen numero on vieläkin käytössä ja loppuosa on -572. :)

Pienenä olin varma, että minusta tulee isona: Eläinhoitaja

Mutta isona minusta tulikin: Suurtalouskokki ja äiti, mutta haaveissa on vielä opiskella siksi eläinhoitajaksi.

Täydellinen puoliso on: Huumorintajuinen, rehellinen, samat mielenkiinnot ja haaveet, tukee ja kuuntelee minua. Hyvä ulkonäkö on vain plussaa ja minusta se luonne ratkaisee enemmän.

Jos saisin lisää tunteja vuorokauteen: Nukkuisin enemmän ja viettäisin enemmän aikaa miehen kanssa, mitä ei ole aina miehen reissutyön takia. Nyt ei ole onneksi ollut niin paljon työmatkoja
Uuden postauksen kirjoittamista. Kissa nukkuu ihan väsyneenä lattialla ja vanhat 1v synttäreillä olleet ilmapallot lojuu vieläkin olohuoneessa :D
Harrastan nyt: Vaunulenkkeilyä, sählyä, juoksemista ja blogin kirjoittamista.

Parin lasillisen jälkeen perjantai-iltana kuuntelen Spotifystä: Lasillisia harvemmin tulee otettua ja Spotifysta en ole enää pitkään aikaan kuunnellut musiikkia. :) Noin 10v vanhaa mp3-soitinta olen soittanut ja naureskellut, mitä kaikkea sitä on tullut joskus kuunneltua ja Youtubesta soittanut vanhoja kappaleita ja muistellut menneitä.

Noloin tv-ohjelma, josta pidän: Salkkarit, mutta sitä ei ole tullut enää niin paljon katsottua kun mielenkiinto on mennyt samoihin toistoihin.

Bravuurini keittiössä (viinin lipittämistä ei lasketa): Leipominen, ainakin sämpylät. Mies on nyt innostunut kanapastasalaatista ja sitä teenkin nykyään melko usein.

Melkein hävettää kertoa, mutta itken aina kun: Elokuvissa on surullinen tarina tai loppu.

Lapsuuteni lempilelu: Baby born -nukke, kuten myös pelaaminen Nintendolla ja Playstationilla sisarusten kanssa, sitä kun eli sellaisessa poikalaumassa :D

Lempilelu nykyään: Pojan lelut, sekä kännykkä ja ipadi.

Salainen paheeni: Piilotan karkkeja talteen kun meillä herkutellaan vain viikonloppuisin. 😅

Eikun se ihan oikea salainen paheeni: Sitten syön ne alkuviikosta pois, jonka jälkeen harmittaa kun loppuviikoksi ei jäänyt enää mitään 😜

Viisaus, jonka olen tähän mennessä oppinut: Elä ja nauti, äläkä jää miettimään menneitä, asiat järjestyy tavalla tai toiselle ja kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohtelevan.
Haastan kaikki, ketkä tämän nyt haluaa tehdä! 😊

maanantai 13. maaliskuuta 2017

Kysy minulta?

Edellisestä kysy minulta -postauksesta on kulunut jo jonkin aikaa ja ajattelin, että nyt voisi kokeilla tehdä uudestaan. Näitä on ollut kiva lueskella muiden blogeista ja katsotaan nyt miten kysymyksiä tulee. Nyt saa siis laittaa kaikenlaisia kysymyksiä tulemaan, mutta toivon että ne ovat asiallisia. Kysymyksiä voi laittaa maanantaihin 20.3 asti, joista kokoan sitten oman postauksen, jos niitä toivottavasti tulisi enemmän kuin viisi.

Tänään olikin ihanan aurinkoinen ja lämmin päivä. 💛 mukavaa maanantaita ja laittakaahan niitä kysymyksiä tulemaan. :)

tiistai 7. maaliskuuta 2017

Kun muiden raskausuutiset sattuu

Jotenkin ajattelin, että tämä olisi mennyt ohi kun sain vihdoin sen kaivatun lapsen, mutta ei se niin mennytkään. Vauvakuume, joka on ihan tässä parin viikon aikana nostattanut enemmän ja enemmän päätään ja tulee jo uniinkin. Yhtenä yönä tuli nähtyä unta, kuinka tein positiivisen raskaustestin ja olin onneni kukkuloilla, mutta sitten heräsinkin todellisuuteen ja iski vain viha kun kuukautiset eivät ole vielä synnytyksen jälkeen alkaneet, enkä voi kun vain haaveilla toisesta lapsesta. Viime aikoina raskausuutiset ovat oikein pistäneet sydämmestä kun tiedän, ettei tänne ole tulossa vielä hetkeen onnellisia uutisia. Kovasti toivon, että syksyllä päästäisiin aloittamaan uusia hoitoja ja olisi kiva soitella jo klinikalle, mutta tuntuu turhalta kun kuukautisia ei ole näkyvissäkään ja miten ne sitten tulee.

Edelleen tunnen itseni vahvasti lapsettomaksi ja syli tuntuu tyhjältä, vaikka se ei ole. Lapsettomuus on kuitenkin läsnä, vaikka olisi useampikin lapsi mutta ei enää niin vahvasti mitä ennen. Saan kuitenkin olla onnellinen, että meille on suotu edes tämä yksi kun tiedän monen muun haaveilevan vielä siitä yhdestä ja eivät sitä välttämättä saa vuosien lapsettomuudesta ja hoidoista huolimatta.

Saa nyt nähdä tapahtuuko täällä seuraavan parin kuukauden aikana mitään uutta ja saadaanko ylipäätänsä kokea vielä uusi raskaus ja vauvan syntymä. Kovasti toivon, että vielä yksi ihme saataisiin syliin asti <3 Terveisin yksi hätähousu! :)

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Pojan huone

Pojan huoneeseen ei ole hirveästi vielä kerääntynyt tavaraa kun suurinosa leluista on kaapeissa ja päivät me leikitäänkin aina olohuoneessa ja makuuhuone onkin toiminut vain sellaisena rauhoittumispaikkana eli nukkumista varten. Tarkoitus on hankkia huoneeseen joku kiva lelulaatikko, missä voisi kaappien lisäksi säilyttää leluja ja enimmäkseen meiltä löytyy satukirjoja, mitä lueskellaan pojalle. Verhotankoa ja verhoja ei olla huoneeseen laitettu kun huoneeseen tulee enemmän valoa.

Voi olla, että muutetaan poika jossain vaiheessa toiseen pienempään makuuhuoneeseen ja tehdään tästä sitten miehen tietokone- ja vierashuone, mutta ainakin vielä saa toimia pojan makuuhuoneena. :)

Onko teillä ehdottaa mitään kivaa lelulaatikkoa?

lauantai 4. maaliskuuta 2017

Vauva-ajan tarpeelliset 0-12kk

Ajattelin tehdä pientä listaa, mitkä ollaan tämän vauvavuoden aikana koettu meille hyväksi ja toisille on ollut käyttöä enemmän kuin toisille. Tässä siis pieni listaus meille hyödyllisistä tavaroista.

0-6kk:

Vaunut + rattaat (0-12kk)
Ostettiin uutena Brio happy yhdistelmävaunut, joille oli käyttöä heti alusta asti ja vaunulenkillä tuli käytyä melkein päivittäin kun saatiin lupa, paitsi kovilla pakkasilla jäätiin sisälle. Poika nukkuikin suurimmaksi osaksi ulkona vaunuissa päikkäreitään. Rattaat tuli käyttöön pojan ollessa 7-8 kuukautta kun kantokoppa alkoi jäädä pieneksi ja ovat  päivittäisessä käytössä vaunulenkillä käydessä.

Kylpyamme tulpalla (0-12kk)
Tämä oli ehdoton ja poika tykkäsi kovasti kylpemisestä ja tykkää edelleen. Pari kertaa viikossa me käydäänkin aina kylvyssä istuskelemassa ja roiskuttamassa vettä ympäri kylppäriä. :)

Hoitopöytä + hoitoalusta
Hoitopöytä oli meille ehdoton, joka ostettiin käytettynä kun pesukoneen päälle ei saanut hoitoalustaa. Sen sivuilla oli korit, missä oli kaikki käden ulottuvilla ja hoitopöydän laatikoissa vaatteet. Hoitopöydän viereisellä seinällä oli hymynaama, mitä poika tykkäsi kovasti katsella vaippaa vaihtaessa ja antaa ihania hymyjä.

Sitteri
Oli hyvä, jotta sain kädet hetkeksi aikaa vapaaksi ja poika viihtyi siinä hyvin välillä nukkuen ja sen aikaa kun kävin nopeasti suihkussa. Sitteri saatiin pojan mummilta, joka osti sen kirpputorilta.

Leikkimatto
Saatiin leikkimatto ilmaiseksi sukulaisilta ja siinä poika tykkäsi katsella roikkuvia leluja, joista tarrata kiinni ja laittaa suuhunsa. Leikkimatto oli käytössä siihen asti kun poika ei osannut vielä liikkua eteenpäin.

Hoitolaukku (0-12kk)
Ostin uutena babymel hoitolaukun, johon mahtui hyvin kaikki tarvittava ja se on muutenkin hyvän näköinen käyttää ihan muuten vain.

Turvakaukalo
Meillä oli Britax römerin turvakaukalo ja se oli ehdoton automatkoilla, jota ilman ei olisi pärjännyt. Ei ollut kyllä varmaan yhtäkään viikkoa, jolloin kaukaloa ei olisi tullut käytettyä.

Lämpöpussi kaukaloon ja vaunuihin (0-12kk)
Meillä oli harmaa baby's only lämpöpussi, joka oli hyvä ostos ja oli helppoa pukea poika sisävaatteissa pussiin kaukaloon ja lähteä kauppaan kun pussin sai helposti auki jos tuli liian kuuma. Tälle talvelle ostettiin vaunuihin Petite Chérie, moroccan ocean lämpöpussi kun baby's onlyn pussi alkoi jäädä pieneksi. 

Itkuhälytin (0-12kk)
Pari viikkoa oltiin ilman itkuhälytintä, mutta sitten päätettiin hankkia Philips aventin itkuhälytin joka ollaan todettu hyväksi ainakin meidän käytössä.

Pinnasänky (0-12kk)
Sänky saatiin käytettynä ja tuli käyttöön paremmin kun poika täytti kuukauden, mutta suurimmaksi osaksi hän nukkui silti minun vieressä yöt ja välillä siirsin yösyötön jälkeen omaan sänkyyn jatkamaan unia. Nykyään nukkuu melkein koko yön omassa sängyssä, kunnes sitten jossain vaiheessa haen viereeni loppuyöksi  nukkumaan.

Reunapehmuste (0-12kk)
Pehmuste on ollut käytössä siitä kuukauden ikäisestä asti ja suojaa hyvin, ettei pojan kädet ja jalat jää pinnojen väliin. Pehmusteen avulla ollaankin säästytty suurimmilta itkuilta ja kolhuilta.

6-12kk:
Turvaistuin (11kk —>)
Käytiin ostamassa britax dualfix turvaistuin, joka tuli käyttöön pojan ollessa 11 kuukautta ja on ollut hyvä ostos. Kääntyvä 360 asteen istuin on huippu ja istuimeen laittaminen on vaivatonta kun sen saa käännettyä itseensä päin, ilman että tarvitsee olla selkä mutkalla laittamassa vöitä kiinni.

Syöttötuoli + valjaat
Saatiin sukulaisilta käytettynä  tripp trapin syöttötuoli, johon hankittiin erikseen valjaat sitten kun poika ei enää meinannut pysyä paikallaan ja ollaan todettu meille hyväksi tuoliksi.

Mitkä ovat teidän perheessä olleet ne vauvavuoden suosikit? :)

keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Minusta tuli taaperoimettäjä

En olisi vuosi sitten ajatellut, että vielä tänne asti imettäisin kun alunperin suunnittelin imettäväni 6kk ikäiseksi, mutta päätinkin edelleen jatkaa, sillä koin sen pojalle tärkeäksi ja se oli meidän oma hetki kahdestaan. Alkutaival sujui aluksi ihan hyvin, mutta sitten kun alkoi tulla niitä rintaraivareita, tiheänimun kautta, hulina kautta, hampaita, jotka aiheutti kyllä useampaan otteeseen hampaiden kiristystä ja piti mennä välillä toiseen huoneeseen rauhoittumaan ja yrittää sen jälkeen uudestaan. Sitä kuitenkin tiesi, että ne oli ohimeneviä vaiheita jotka loppuu pian niin tuli jatkettua imetystä sinnikkäästi eteenpäin. Pojan ollessa reilu 6 kuukautta alkoi imetyskin tuntumaan mukavalta kun enää ei ollut niin paljon niitä vaiheita toisen perään, joiden toivoin menevän vain pian ohi.

Tällähetkellä imetän öisin sen 1-2 kertaa, sen 7 tunnin imetystauon jälkeen ja päivisin suurinpiirtein 3-5 kertaa. Pian on tarkoitus lopettaa öisin imetys kokonaan ja jossain vaiheessa lopetella myös päivisin imetystä vähitellen imetyskerta kerrallaan pois. Vesi on ollut nyt ruokailujen aikana se ruokajuoma ja olen koittanut vähitellen totuttaa rasvattomaan/laktoosittomaan maitoon lisäämällä veden joukkoon vähän maitoa niin tottuisi ehkä pikkuhiljaa siitä tykkäämään, vielä aika huonolla menestyksellä mutta päivä kerrallaan mennään. Piimä, jugurtit, viilit ja juusto onneksi maistuu ihan hyvin niin kalsiumin saanti suurimmaksi osaksi täyttyy.

Vähän haikeaa kuitenkin kun imetys pikkuhiljaa nyt loppuu meidän osalta, sillä siitä on tullut pojalle tärkeä ja parin kuukauden sisällä se lopetellaan kokonaan. Hän ei sitä rintaa enää niin vaadi ja pärjäilee melko kauan ilmankin. Vähän luulen, että minun kohdalla se imetys täytyy lopettaa kokonaan niin ne kuukautiset sieltä vihdoin tulisi, mutta katsotaan nyt päivä kerrallaan kun pikkuhiljaa vähennän imetyskertoja pois.