keskiviikko 22. helmikuuta 2017

1v

Tänään rakas poikamme täytti 1v ja minun pienestä vauvasta tuli kello 02.49 taapero, joka kehittyy kovaa vauhtia. Vuosi hurahti todella nopeasti ja olen tätä ajankulua ihmetellyt jo monet kerrat. Olen viimmeiset pari päivää miettinyt vähän haikein fiiliksin raskausaikaa, synnytystä ja katsellut kuvia kun poika oli ihan pieni. Se tunne kun sait oman vauvan vihdoin syliin oli kyllä häkellyttävä, vaikka jonkin aikaa kyllä meni ihmetellessä, että se on oikeasti minun pieni poika. Vauvavuosi oli kaikenkaikkiaan ihana, vaikka myös kovin raskas, mutta sitä en kyllä vaihtaisi mistään hinnasta muuhun. 
Vuoden iässä hän
Herää aamuisin 7.30-9.00 aikaan ylös

Herää klo 04-06, jolloin saa maitohörpyt ja jatkaa unia vielä parisen tuntia

Syö 4-5 kertaa päivässä

Syö sekä soseita ja sormiruokaa  

Harjoitellaan lusikalla syöntiä, tosin vielä vähän huonolla menestyksellä kun sitä ruokaa tykätään levittää ympäri pöytää

Hapanmaitotuotteista raejuusto on paras. Viili ja jugurtti ei mene vielä niin hyvin alas.

Juo vettä ja kevytmaitoa (jota olen vielä vedellä laimentanut) nokkamukista ruoan yhteydessä

Oppi vilkuttamaan kun sanoo, hei hei!

Availee laatikoita, tyhjäilee niitä ja laittaa tavarat taas takaisin 

Pinsettiote ja näkö on loistava, sillä löytää kaikki pienimmätkin roskat, muruset suuhunsa ja konttaa kovalla vauhdilla karkuun

On suurimmaksi osaksi iloisella päällä

Kiljahtelee, virnistää naamaansa ja nauraa hekottaa paljon

Narskuttaa välillä ikävästi hampaitansa

Suusta tulee äiti, pappa ja mamma

Osaa taputtaa käsiään yhteen

Lempilelut on imurin johto, marakassi, kännykät, kaukosäätimet ja palikkatorni

Omistaa 8 hammasta. Neljä alhaalla ja neljä ylhäällä. Ainakaan näillänäkymin ei ole puhjennut lisää. 

On alkanut pikkuhiljaa tykkäämään hampaiden pesusta

Jokaista tukea vasten noustaan seisomaan ja kävellään tukea vasten

Ilman tukea pysytään vähän aikaa pystyssä,  jota edelleen vähän säikähdetään ja laskeutuu nopeasti konttausasentoon. Vielä ei ole ollut kiirettä lähteä kävelemään

Paikasta toiseen liikutaan konttaamalla

Vaatekokona on edelleen 74cm

Käytössä Liberon 4 koon housuvaipat ja öisin Liberon 5 teippivaipat

Kukkuuleikki on hauska leikki

Harjoittelee pikkuhiljaa potalla käyntiä, mutta vielä ei ole tullut pottaan mitään.

Tykkää ulkona ollessaan keinua tai olla pulkan kyydissä 

Rakastaa kylpemistä ja suihkussa käyntiä

Nukkuu päivisin yhdet parin tunnin päikkärit 

Nukkuu päikkärit yleensä aina vaunuissa ulkona

Yöunille mennään 20.00-21.30

Heräilee öisin 1-2 kertaa, josta ainakin kerran käy rinnalla

Nukkuu osan yöstä joko pinnasänkyssä tai minun vieressä

Käy rinnalla 3-5 kertaa päivässä


Paljon onnea rakkaalle yksivuotiaalle pojalleni. Rakastan sinua.

Aiemmat postaukset:

torstai 9. helmikuuta 2017

Yöimetyksen lopetus etenee pikkuhiljaa

Päätin tuossa yli 1,5 viikkoa sitten kun pojan flunssa alkoi hellittämään, että nyt aloitan uudestaan unikoulun ja lopettelen yöimetystä. Tavoitteena oli olla imettämättä se 7 tuntia ja olin ensimmäiseen yöhön varautunut keittämällä teetä termosmukiin valmiiksi, että jaksan taistella sen nukuttamisen kanssa. Poika nukkuu normaalisti aina ensin omassa huoneessa, mutta loppuyöksi on siirtynyt meidän viereen. Kymmenen yötä on nyt takana päin ja mites se on sitten mennyt?

Ensimmäinen yö: Poika nukahti syliini (peittoon käärittynä) yöunille kello 22.30 tankatessaan ensin rintamaitoa ja siirsin hetken odottelun jälkeen omaan sänkyyn. Heräsi siihen kun siirsin sänkyyn, mutta nukahti pian uudestaan kun silitin hetken aikaa selästä. Kello 1.30 oli ensimmäinen herätys, jolloin otin pojan syliini ja kävelin hänen huoneessaan. Välillä vähän kitisi ja nukahti suurinpiirtein 20 minuutissa uudestaan. 4.45 herättiin jälleen, toin pojan meidän huoneeseen ja päätin imettää kun en jaksanut sillä hetkellä taistella vaivaisesta 45 minuutista. Poika söi ja sitten alkoikin meidän välissä pyörimään ja nousemaan istumaan vähänväliä. Lopulta en sitä jaksanut niin nostin pojan huoneessa olevaan matkasänkyyn makuulle, laitoin peiton päälle ja toivotin hyvää yötä, jonka jälkeen  menin omaan sänkyyn enkä kiinnittänyt poikaan enää mitään huomiota. Jonkin aikaa poika sielä pyöriskeli, mutta rupesi jossain vaiheessa nukkumaan. Tästä oltiin miehen kanssa molemmat yllättyneitä kun ei juuri koskaan nukahda ilman sylissä kantelua uudestaan. Seuraavan kerran heräsikin siinä 8.35, jolloin noustiin ylös. Toinen yö: Meni yöunille jälleen samallalailla kuin eilen ja nukahti kello 22.40. Poika heräsi klo 02.59, jolloin mies meni poikaa nukuttamaan, mutta jonkin aikaa kuitenkin sitä itkua kuunnellasi menin avuksi ja nukutin pojan. Seuraavan kerran herättiin kello 6.45, jolloin hain pojan meidän sänkyyn rinnalla niin nukahti meidän väliin kun en viitsinyt enää siirtää omaan sänkyyn jatkamaan unia. Ylös noustiin kello 8.59 ja mentiin  aamupalalle.

Kolmas yö: Yöunille mentiin kello 22 ja ensimmäisen kerran herättiin klo 1.38, jolloin päätin imettää kun oli syönyt päivällä niin huonosti, eikä rauhoittunut nukkumaan kun olin jonkin aikaa itkua sylissä kuunnellut. Imettäminen jälkeen nukahti syliini ja nostin sänkyyn, mihin heräsi mutta nukahti uudestaan kun silittelin selästä. Seuraavan kerran heräsi klo 6.32, milloin hain pojan huoneeseemme rinnalle. Ylös noustiin klo 8.48 ja mentiin aamupalalle. Neljäs yö: Yöunille mentiin kello 20.58 ja ensimmäisen kerran herättiin vasta klo 5.17, jolloin imetin ja poika jatkoi vielä pari tuntia unta, kunnes herättiin klo 7.37 ylös.

Viides yö: Poika nukahti yöunille kello 21.45 ja heräsi ensimmäisen kerran klo 0.28, toisen kerran klo 2.58, jolloin mies kävi nukuttamassa ja kolmannen kerran klo 5.06, milloin hain pojan huoneeseen rinnalle. Herättiin ylös klo 8.26. Kuudes yö: Yöunille meni kello 21.03, heräsi ensimmäisen kerran 0.24, jolloin erehdyin antamaan rintaa. Toisen kerran heräsi klo 3.04 ja mies meni tälläkertaa nukuttamaan, mikä ei lopuksi onnistunut ja menin avuksi. Poika saikin hirveät raivarit kun ei saanutkaan rintaa ja pitkän taistelun jälkeen piti luovuttaa ja nukahti vihdoin rinnalle. Herättiin ylös klo 8.12.

Seitsemäs yö: Yöunille nukahti kello 21.27 ja heräsi ensimmäisen kerran klo 22.32. Toisen kerran heräsi klo 2.46 jolloin mies oli käynyt nukuttamassa, kolmas herätys klo 5.00, jolloin toin huoneeseen ja annoin rintaa ja klo 8.13 noustiin ylös aamupalalle. Kahdeksas yö: Poika nukahti 21.27 ja heräsi kello 2.35, jolloin oli pakko imettää kun ei rauhoittunut millään. Seuraavan kerran heräsi klo 6.50 jolloin imetin ja herättiin seuraavan kerran kello 8.20 aamupalalle.

Yhdeksäs yö: Poika nukahti 21.32, heräsi ensimmäisen kerran klo 1.50, itki hetken ja nukahti uudestaan kun hetken kantoi sylissä. Toinen herätys klo 6.08, imetin ja reilu tunti meni, että sain nukahtamaan uudestaan. Kello 9.55 herätys. Kymmenes yö: Meni yöunille kello 20.48 ja heräsi klo 23.48, jolloin oli pakko imettää kun ei nukahtanut uudestaan. Seuraavan kerran heräsi klo 5.27, imetin ja herättiin aamupalalle klo 8.06.

Pari yötä on mennyt huonommin, että on pitänyt imettää vaikka 7 tunnin imetystauko ei ollut täyttynyt, mutta en ole ottanut siitä stressiä. Paremmin on kuitenkin nukuttu ja herätty yössä enää se 2-3 kertaa, josta käyty rinnalla 1-2 kertaa. Pikkuhiljaa mennään eteenpäin ja ehkä pian päästäisiin kokonaan yöimetyksestä eroon :)

maanantai 6. helmikuuta 2017

Kodinhoitohuone

Tykkään paljon meidän kodinhoitohuoneesta kun säilytystilaa ja pöytätilaa on ihan hyvä määrä. Ainut, mitä välillä kaipaan on kuivausrumpu ja vähän parempi käsienpesuallas. Sisustus on huoneessa kesken ja on vähän tylsän näköinen, mutta ehkä sitä saisi sen vielä jossain vaiheessa jotenkin kivan näköiseksi. Haaveissa on valkoisempi kodinhoitohuone ja tekisi mieli jossain vaiheessa vaihtaa lattialaatta, seinälaatta valkoiseksi ja maalauttaa kaapin ruskeat seinät valkoiseksi. 
Me kuljetaan aika paljon kodinhoitohuoneen ulko-ovesta sisälle ja ulos kun siitä pääsee suoraan autokatokseen, missä auto on. Lasiovesta pääsee sitten kylpyhuoneeseen, toiseen vessaan ja saunaan.